Дуже смачний соус для спагетті Болоньєзе
Раніше соус Болоньєзе готували кілька годин. Початковий рецепт заправки складався з курячої печінки, трюфелів і вершків. Зараз Болоньєзе готують з м’ясного фаршу і томатів. Деякі господині додають у соус гриби, селеру та інші продукти.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Помідори, консервовані у власному соку – 500 гр.
- Орегано – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Знімаємо шар лушпиння з головки цибулі і зубчиків часнику. Цибулину ріжемо навпіл. Нарізаємо дрібними шматочками. Два зубки часнику раздавливаем плоскою стороною ножа, а потім дуже дрібно рубаємо.
2. Включаємо плиту і встановлюємо середній вогонь. Тонкою цівкою вливаємо в сковороду оливкове масло. Підігріваємо його на плиті. Обсмажуємо інгредієнти до рум’яного кольору.
3. Вибираємо фарш будь-якого виду (яловичий, свинячий, курячий). Краще всього для соусу підійде домашній фарш, проте можна використовувати і магазинний. Викладаємо його до цибулі і часнику. Обсмажуємо масу протягом 10 хвилин.
4. Вимиваємо перець. Обидва плода позбавляємо від плодоніжок. Розрізаємо перчины навпіл. Видаляємо насіння і нарізаємо половинки кубиками невеликого розміру. Викладаємо їх в сковороду і обсмажуємо разом з фаршем близько п’яти хвилин. Уважно стежте за тим, щоб перець не підгорів.
5. Відкриваємо банку з помідорами. Викладаємо консервовані плоди в чашу блендера. Подрібнюємо до стану пюре. Викладаємо масу в сковороду. Додаємо сіль і спеції. Тушкуємо соус на маленькому вогні 20 хвилин.
Приємного апетиту!