Кисло-солодкий соус
Приготуємо соус з різних сортів і кольорів агрусу, додамо приправи і отримаємо красивого кольору і дуже насиченого смаку приправу на зиму до м’ясних страв.
Інгредієнти:
- Агрус – 1 кг
- Червоний цибуля – 400 г
- Часник – 1-2 зубчики
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 60 мл
- Каррі – 2 ч. л.
- Ізюм – 70 р.
- Оцет винний білий – 2 ст. л.
- Цукор коричневий – 170 р.
- Сіль – 4 ч. л.
- Мелений імбир – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Очистіть від сміття і промийте ягоди. В даному варіанті я використовую агрус різних сортів: жовтий, червоний і «йошта», схожий на чорну смородину. Можна змішувати їх в будь-якому співвідношенні або взяти один сорт.
2. Цибулю і 1 великий зубчик часнику очистіть, наріжте кубиками і протушкувати 20 хвилин на маслі, змішаному з водою, в глибокій посуді. Цибуля не повинен підсмажуватися. Тому, якщо буде необхідність, слід додати ще трохи води, а посуд накрити кришкою.
3. Додайте до цибулі ягоди, сіль і цукор (можна і білий) і постійно помішуючи, варіть 10 хвилин. Покладіть до заготівлі родзинки, каррі і влийте оцет. Готувати потрібно 10 хвилин, до тих пір, поки ягоди не звариться повністю, а суміш не стане густою. Спробуйте соус і при необхідності збалансуйте смак цукром або сіллю, т. к. кислотність ягоди передбачити неможливо.
4. Соус вийде густим з шматочками ягід насиченого кольору. Можна зробити кремову текстуру блендером або залишити так. Розливайте його ще гарячим по стерильним, сухим банкам і закочуйте.
5. Подавайте кисло-солодку добавку до будь-яких м’ясних страв, особливо хороший соус для курячого м’яса. Смачної вам зими з закачуванням з агрусу!