Спаржа – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Салат зі спаржі з морквою

Салат зі спаржі з морквою – закуска, яка заслуговує вашої уваги. Блюдо виходить ефектним і смачним. А пряна пікантна салатна заправка точно полоскоче ваші смакові рецептори. Навіть на самому грандіозному застілля салат буде в центрі уваги гостей.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Морква молода – 250 гр.
  • Спаржа – 12 шт.
  • Салат листовий – 1 качан.
  • Гриби энокитаки – 100 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.

Для заправки:

  • соєвий Соус світлий – 2 ст. л.
  • Перець чилі стручковий – ¼ шт.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Молоду моркву добре промийте проточною водою. Потім бланшируйте овочі в киплячій воді протягом 6 хвилин. Після цього перекладіть в холодну воду, через хвилину відкиньте на друшляк.

Крок 2. Спаржу також промийте, зріжте жорсткі кінчики. Бланшируйте паростки протягом чотирьох хвилин, потім опустіть в холодну воду і відкиньте на друшляк.

Крок 3. У грибів энокитаки зріжте кореневу частину і 2 сантиметри ніжок. Перекладіть їх в каструльку і влийте лимонний сік з водою, щоб рідина покрила гриби. На сильному вогні доведіть воду до кипіння і відразу ж гриби відкиньте на друшляк.

Крок 4. Приготуйте заправку для салату. З перцю чилі видалити насіння і подрібніть. Змішайте його з соєвим соусом і кунжутним маслом. Кунжут обсмажте до рум’яного кольору на сухій сковороді.

Крок 5. На тарілці розкладіть вимиті салатні листя. Потім покладіть бланшировану моркву і спаржу, зверху викладіть гриби энокитаки, полийте заправкою і посипте кунжутом. Приємного апетиту!