Як швидко приготувати стегенця з майонезом і часником?
Пропонуємо рецепт курячих стегенець, замаринованих в майонезі з додаванням часнику і обсмажені на сковороді. Смачне і ароматне блюдо виходить дуже ніжним і апетитним. Але не варто захоплюватися: ласощі дуже калорійне.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Стегенця курячі – 1 кг
- Майонез – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуємо контейнер для маринування курячих стегенець. Потім промиваємо продукт проточною водою і прибираємо зайву рідину паперовими рушниками. Складаємо стегенця в контейнер.
Крок 2. Тепер стегенця слід приправити сіллю і чорним меленим перцем в потрібній вам кількості і додати 2 столові ложки майонезу.
Крок 3. Для маринаду нам також знадобиться 3 зубки часнику, які ми очищаємо від лушпиння. Видавлюємо часник прямо в контейнер через часникодавку. Якщо такого пристосування у вас немає, можна скористатися дрібної теркою.
Крок 4. Щоб блюдо вийшло більш смачним, слід поставити контейнер з стегенцями в маринаді в холодильник хоча б на 30 хвилин. Попередньо змішати курку з маринаду, щоб стегенця добре просочилися.
Крок 5. В заздалегідь розігріту в сковороді рослинне масло викладаємо замариновані стегенця. Обсмажуємо курку близько десяти хвилин, поки не з’явиться красива рум’яна кірочка (під кришкою). Потім стегенця потрібно буде перевернути на іншу сторону і повторити процедуру.
Крок 6. Щоб дізнатися, чи добре просмажене куряче м’ясо, потрібно проколоти його ножем або зубочисткою. Про готовність стегенець судіть по прозорого соку, який виділяється з проколу. Після охолодження подаємо стегенця до столу.
Приємного апетиту!