Простий рецепт курячих стегенець з картоплею
Курячі стегенця готують різними способами: в аерогрилі, духовці, мультиварці і, звичайно, на сковороді. З стегенець виходять різні блюда з соусами і спеціями. Одним з них є м’ясо з картоплею.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Стегенця курячі – 2 шт.
 - Картопля – 400 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 100 гр.
 - Часник – 1 зуб.
 - Сіль – за смаком.
 - Розмарин – 4 гілки.
 - Цибуля зелена – за бажанням.
 
Процес приготування:
Крок 1. Перед тим, як обсмажити, стегенця потрібно вимити теплою проточною водою і просушити паперовими рушниками. Потім м’ясо потрібно викласти в сковороду і обсмажувати без додавання олії до тих пір, поки стегно не зарум’яниться.
Крок 2. Очищаємо картоплю, цибулю і часник. Зубок часнику відкладаємо в сторону. Споліскуємо картоплю й нарізаємо його брусками.

Крок 3. Цибулину потрібно розрізати навпіл уздовж і нарізати півкільцями.
Крок 4. Перевертаємо стегенця іншою стороною і викладаємо до них картоплю. Солимо продукти. Потім додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Накриваємо ємність кришкою і обсмажуємо інгредієнти 20 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Знімаємо кришку і знову перевертаємо стегенця. Помішуємо лопаткою картоплю з цибулею. Зубок часнику пропускаємо через землянку до стегенець, картоплі і цибулі.
Крок 6. Додаємо в блюдо розмарин (4 гілки). Коли стегенця з картоплею будуть повністю готові, гілки розмарину потрібно буде дістати з сковороди. За бажанням страву можна подавати до столу з зеленою цибулею і соусом.
Приємного апетиту!












