Стегенця, тушковані в сметані на сковороді
Страва з курячих стегенець в сметанному соусі – дуже смачне, ситне і смачне. Воно поєднується з будь-яким гарніром, виходить ніжним, з приємним вершковим маслом, злегка терпким за рахунок мускатного горіха, смаком.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад:
- Стегенця курячі – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сметана 20% – 500 гр.
- мускатний Горіх мелений – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною водою і обтираем паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Потім гомілки стегенець відокремити від стегон за допомогою ножа і викласти половину м’яса у сковорідку. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями. Посипаємо стегенця сіллю і половиною порції меленого мускатного горіха. Змащуємо шар сметаною (250 грамів).
Крок 2. Повторюємо процедуру викладки інгредієнтів: розподіляємо м’ясо, знову посипаємо його сіллю і мускатним горіхом, викладаємо півкільця цибулі і змащуємо сметаною.
Крок 3. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з стравою. Накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо стегенця з цибулею в соусі 1,5 години на невеликому вогні. Кришку в процесі гасіння не відкриваємо.
Крок 4. Вимиваємо кілька гілочок свіжої зелені і струшуємо її, щоб позбутися від зайвої рідини. Рубаємо зелень ножем і додаємо в готову страву, вимикаємо плиту.
Крок 5. Знову накриваємо сковороду кришкою і даємо страві настоятися 5 хвилин.
Приємного апетиту!