Як приготувати стейк з корейки свинини на сковороді?
Корейка – одна з самих кращих і смачних частин свинячої тушки. З цього м’яса готують величезну кількість страв. Стейк з корейки – просте блюдо, але ефектне, ситне і смачне.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Корейка свиняча – 800-850 гр.
- Приправа для м’яса – 1-1,5 ч. л.
- Розмарин – 1-2 гілки.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 4-6 ст. л.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками, потім наріжте шматками товщиною 1,5-2 сантиметри.
2. М’ясо натріть спеціями з обох сторін і залиште на 15-30 хвилин.
3. Сковороду поставте на сильний вогонь, влийте рослинне масло, додайте очищені зубчики часнику і розмарин. Трохи обсмажте ці спеції, щоб вони віддали олії свій аромат. Потім видалити часник і розмарин зі сковороди.
4. Далі викладіть м’ясо на сковороду, смажте на сильному вогні по одній хвилині з кожної сторони. Поки м’ясо смажиться, поливайте його гарячим ароматним маслом. Перевертайте м’ясо ще 2-3 рази, трохи збавивши вогонь. Потім вимкніть плиту та дайте м’ясу відпочити 5-7 хвилин.
5. Стейк подавайте в гарячому вигляді зі свіжими і маринованими овочами.
Приємного апетиту!