Стейки з індички в духовці – 8 рецептів приготування соковитою і смачною індички

Стейки з індички в духовці – це смачний, ситний і корисний продукт. Така страва обов’язково різноманітить ваше домашнє меню, також порадує простим і швидким приготуванням. Подавайте яскраве страва з птиці з будь-якими гарнірами за смаком. Для зручності рекомендуємо скористатися готовими покроковими рецептами.

Смачний і соковитий стейк з індички в фользі в духовці

З стейки з індички можна запекти у фользі. Приготоване таким чином м’ясо виходить ніжним і неймовірно соковитим. Страва стане яскравим доповненням до вашого корисного і ситної вечері.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Індичка 2 стейка
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Томатний соус 3 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і смачні стейки з індички в духовці? М’ясо промиваємо під струменем холодної води. Обсушуємо.
  2. Рясно натираємо стейки індички спеціями і сіллю.
  3. Викладаємо пряний продукт по центру фольги.
  4. Зверху поливаємо томатним соусом і майонезом. Також додаємо маленькі шматочки болгарського перцю.
  5. Загортаємо кожен стейк фольгою. Вгорі залишаємо невеликий отвір.
  6. Випікаємо блюдо близько однієї години. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів.
  7. Викладаємо гарячий продукт на тарілки і подаємо до вечері. Можна пробувати соковите м’ясо!

Покроковий рецепт приготування стейка з індички в рукаві

У рукаві для випікання легко приготувати соковиті і ніжні стейки з індички. М’ясо виходить в міру пряним і м’яким всередині. Подавайте для домашнього або святкового вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Грудка індички – 700 гр.
  • Гірчиця зернова – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти. М’ясо індички акуратно витягаємо від кістки, промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.

2. Далі шматки м’яса натираємо паприкою, сіллю і сушеним часником. Зверху обмазуємо зерновий гірчицею.

3. Кладемо заготовку в рукав для випікання. Сюди ж вливаємо олію.

4. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Перекладаємо продукт в жароміцну форму.

5. Випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

6. За 10 хвилин до готовності в рукаві можна зробити розріз. Це дозволить м’яса добре підрум’янитися.

7. Готове філе розрізаємо на товсті стейки. Можна доповнити зеленню за смаком і подавати до столу. Приємного апетиту!

М’який і соковитий стейк, приготований з гомілки індички

Оригінальні і соковиті стейки можна приготувати з гомілки індички. М’ясне блюдо порадує поживними властивостями і яскравим смаком. Підійде для обіду або вечері на двох.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 0,4 кг
  • Гірчиця зернова – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гомілки індички нарізаємо на стейки. Зручно використовувати кухонну сокиру. Промиваємо м’ясо, готуємо і інші інгредієнти.

2. На дрібні шматочки нарізаємо вершкове масло. Кладемо продукт в невеликі надрізи, які робимо в гомілках.

3. Посипаємо сіллю м’ясо і розмарином. Обмазуємо кожен стейк зерновий гірчицею.

4. Загортаємо підготовлений продукт у фольгу. Випікаємо на деку 35 хвилин при температурі 200 градусів. За 10-15 хвилин до готовності можна прибрати фольгу, щоб блюдо придбало рум’яний відтінок.

5. Готові стейки з гомілки індички викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ніжні і дуже смачні стейки з стегна індички в духовці

З стейки з індички виходить неймовірно соковитими і ніжними. Використовуйте для приготування стегнову частину. Яскраве страва стане родзинкою вашого святкового вечері. Можна подавати зі свіжими або печеними овочами.

Час готування: 1 година 55 хвилин

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 кг
  • Гірчиця – 60 гр.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Ряжанка – 3 ст. л.
  • Ягоди – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Стегна індички рубаємо кухонною сокиркою на товсті стейки. Промиваємо продукт і рясно натираємо спеціями.

2. Посипаємо індичку сіллю і поливаємо гірчицею.

3. Далі вливаємо три столових ложки ряжанки.

4. Слідом вливаємо соєвий соус. Розмішуємо продукт і маринуємо в холодильнику близько 30 хвилин.

5. Доповнюємо мариноване м’ясо кислими ягодами за смаком. Можна використовувати заморожені.

6. Викладаємо м’ясну заготовку в рукав для випікання. Готуємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину 10 хвилин.

7. Рум’яні стейки з стегна у ягідному соусі викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Страву можна доповнити гарніром за смаком. Приємного апетиту!

Як приготувати соковитий стейк з індички з кісточкою в духовці?

Неймовірно м’які і ніжні стейки виходять з індички на кісточці. Блюдо виходить ароматним і з приємним золотавим рум’янцем. Подавайте апетитне м’ясо з гарніром або овочами.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стейк індички з кісточкою – 4 шт.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Стейки з кісточкою промиваємо під струменем води. Даємо м’яса обсохнути.

2. Занурюємо продукт у велику миску. Обливаємо соєвим соусом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Маринуємо 10-15 хвилин.

3. Обсмажуємо мариновану заготовку в олії на великому вогні. Достатньо кількох секунд з кожної сторони. Необхідно отримати рум’яну скоринку.

4. Перекладаємо хрусткі стейки у форму для випікання. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Соковиті стейки на кісточці доповнюємо гарніром за смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт стейка з індички з помідорами

Для яскравого домашнього обіду можна приготувати ароматні стейки з індички з помідорами. Апетитне блюдо порадує своєю соковитістю, ароматом і простим приготуванням.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Філе індички промиваємо і розрізаємо на тонкі стейки. Кожен з них гарненько відбиваємо.

2. Змішуємо олію, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо суміш і обмазуємо їй кожен відбитий шматочок м’яса.

3. Велике деко устеляємо фольгою. На неї кладемо тонкі кільця ріпчастої цибулі.

4. Промиваємо помідори. Також нарізаємо тонкими кружечками.

5. М’ясо викладаємо на подушку з лука.

6. Обмазуємо заготівлю майонезом.

7. По верху рівномірно розподіляємо кола помідорів.

8. Посипаємо овочі тертим твердим сиром.

9. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 30-35 хвилин.

10. Соковиті стейки з індички з помідорами готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу разом з гарніром.

М’які і соковиті стейки індички, запечені з овочами в духовці

Урізноманітніть ваше домашнє меню яскравим і смачним блюдом з індички і овочів. З м’яса можна приготувати апетитні стейки в духовці. Завдяки овочів продукт вийде неймовірно соковитим. Підходить для святкових вечерь!

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 30 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сир моцарелла – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Філе індички поділяємо на тонкі стейки. Відбиваємо їх кухонним молотком.

2. У невеликій глибокій тарілці змішуємо майонез, сіль, спеції за смаком і подрібнені зубчики часнику.

3. Отриманої пряною сумішшю ретельно обмазуємо відбиту індичку. Залишаємо на час.

4. У розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Додаємо до нього плавлений сир і сметану. Розмішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.

5. Далі устеляємо деко фольгою. Розкладаємо по ній тонкі кружальця сирої картоплі.

6. Шар з картоплі обмазуємо цибульно-сирної обсмаженням.

7. Далі розкладаємо стейки.

8. Помідори ріжемо тонкими колами. Рівномірно розподіляємо їх по м’ясу. Можна злегка обсипати спеціями.

9. Додаємо в блюдо терту моцарелу. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

10. Викладаємо гарячі стейки з овочами на тарілку і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування стейка з індички з сиром

Соковиті стейки з тонкою хрумкою скоринкою можна приготувати з індички і сиру. Яскраве за смаком страва підходить як для сімейних обідів, так і святкових вечерь. Оцініть оригінальний і нескладний у приготуванні рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,5 кг
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Сир моцарелла – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Соус томатний – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Ділимо на тонкі стейки філе індички. Промиваємо м’ясо, обтираем його рушником, потім посипаємо сіллю, меленим перцем і сушеним орегано.

2. На дрібній тертці натираємо пармезан. Змішуємо його з панірувальними сухарями.

3. Збиваємо куряче яйце і занурюємо в нього підготовлені стейки.

4. Далі обвалюємо індичку в паніровці з сухарів і тертого сиру.

5. Розкладаємо стейки по деку з фольгою або пергаментом. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин.

6. В цей час пропускаємо моцарелу через тертку з великими зубчиками.

7. Через 15 хвилин стейки виймаємо з духовки. Обмазуємо їх томатним соусом.

8. Посипаємо блюдо сиром і знову відправляємо його в духовку. Готуємо ще 10-15 хвилин.

9. Хрусткі стейки з сиром готові! Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.