Стейки з індички в духовці – це смачний, ситний і корисний продукт. Така страва обов’язково різноманітить ваше домашнє меню, також порадує простим і швидким приготуванням. Подавайте яскраве страва з птиці з будь-якими гарнірами за смаком. Для зручності рекомендуємо скористатися готовими покроковими рецептами.
Смачний і соковитий стейк з індички в фользі в духовці
З стейки з індички можна запекти у фользі. Приготоване таким чином м’ясо виходить ніжним і неймовірно соковитим. Страва стане яскравим доповненням до вашого корисного і ситної вечері.
Інгредієнти на
2 порц.
- Індичка 2 стейка
- Перець болгарський 1 шт.
- Томатний соус 3 ст. л.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті і смачні стейки з індички в духовці? М’ясо промиваємо під струменем холодної води. Обсушуємо.
- Рясно натираємо стейки індички спеціями і сіллю.
- Викладаємо пряний продукт по центру фольги.
- Зверху поливаємо томатним соусом і майонезом. Також додаємо маленькі шматочки болгарського перцю.
- Загортаємо кожен стейк фольгою. Вгорі залишаємо невеликий отвір.
- Випікаємо блюдо близько однієї години. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів.
- Викладаємо гарячий продукт на тарілки і подаємо до вечері. Можна пробувати соковите м’ясо!
Покроковий рецепт приготування стейка з індички в рукаві
У рукаві для випікання легко приготувати соковиті і ніжні стейки з індички. М’ясо виходить в міру пряним і м’яким всередині. Подавайте для домашнього або святкового вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Грудка індички – 700 гр.
- Гірчиця зернова – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти. М’ясо індички акуратно витягаємо від кістки, промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.
2. Далі шматки м’яса натираємо паприкою, сіллю і сушеним часником. Зверху обмазуємо зерновий гірчицею.
3. Кладемо заготовку в рукав для випікання. Сюди ж вливаємо олію.
4. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Перекладаємо продукт в жароміцну форму.
5. Випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
6. За 10 хвилин до готовності в рукаві можна зробити розріз. Це дозволить м’яса добре підрум’янитися.
7. Готове філе розрізаємо на товсті стейки. Можна доповнити зеленню за смаком і подавати до столу. Приємного апетиту!
М’який і соковитий стейк, приготований з гомілки індички
Оригінальні і соковиті стейки можна приготувати з гомілки індички. М’ясне блюдо порадує поживними властивостями і яскравим смаком. Підійде для обіду або вечері на двох.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 0,4 кг
- Гірчиця зернова – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Розмарин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гомілки індички нарізаємо на стейки. Зручно використовувати кухонну сокиру. Промиваємо м’ясо, готуємо і інші інгредієнти.
2. На дрібні шматочки нарізаємо вершкове масло. Кладемо продукт в невеликі надрізи, які робимо в гомілках.
3. Посипаємо сіллю м’ясо і розмарином. Обмазуємо кожен стейк зерновий гірчицею.
4. Загортаємо підготовлений продукт у фольгу. Випікаємо на деку 35 хвилин при температурі 200 градусів. За 10-15 хвилин до готовності можна прибрати фольгу, щоб блюдо придбало рум’яний відтінок.
5. Готові стейки з гомілки індички викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжні і дуже смачні стейки з стегна індички в духовці
З стейки з індички виходить неймовірно соковитими і ніжними. Використовуйте для приготування стегнову частину. Яскраве страва стане родзинкою вашого святкового вечері. Можна подавати зі свіжими або печеними овочами.
Час готування: 1 година 55 хвилин
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 кг
- Гірчиця – 60 гр.
- Соус соєвий – 60 мл
- Ряжанка – 3 ст. л.
- Ягоди – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Стегна індички рубаємо кухонною сокиркою на товсті стейки. Промиваємо продукт і рясно натираємо спеціями.
2. Посипаємо індичку сіллю і поливаємо гірчицею.
3. Далі вливаємо три столових ложки ряжанки.
4. Слідом вливаємо соєвий соус. Розмішуємо продукт і маринуємо в холодильнику близько 30 хвилин.
5. Доповнюємо мариноване м’ясо кислими ягодами за смаком. Можна використовувати заморожені.
6. Викладаємо м’ясну заготовку в рукав для випікання. Готуємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину 10 хвилин.
7. Рум’яні стейки з стегна у ягідному соусі викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Страву можна доповнити гарніром за смаком. Приємного апетиту!
Як приготувати соковитий стейк з індички з кісточкою в духовці?
Неймовірно м’які і ніжні стейки виходять з індички на кісточці. Блюдо виходить ароматним і з приємним золотавим рум’янцем. Подавайте апетитне м’ясо з гарніром або овочами.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стейк індички з кісточкою – 4 шт.
- Соус соєвий – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Стейки з кісточкою промиваємо під струменем води. Даємо м’яса обсохнути.
2. Занурюємо продукт у велику миску. Обливаємо соєвим соусом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Маринуємо 10-15 хвилин.
3. Обсмажуємо мариновану заготовку в олії на великому вогні. Достатньо кількох секунд з кожної сторони. Необхідно отримати рум’яну скоринку.
4. Перекладаємо хрусткі стейки у форму для випікання. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Соковиті стейки на кісточці доповнюємо гарніром за смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт стейка з індички з помідорами
Для яскравого домашнього обіду можна приготувати ароматні стейки з індички з помідорами. Апетитне блюдо порадує своєю соковитістю, ароматом і простим приготуванням.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 1 кг
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 60 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Філе індички промиваємо і розрізаємо на тонкі стейки. Кожен з них гарненько відбиваємо.
2. Змішуємо олію, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо суміш і обмазуємо їй кожен відбитий шматочок м’яса.
3. Велике деко устеляємо фольгою. На неї кладемо тонкі кільця ріпчастої цибулі.
4. Промиваємо помідори. Також нарізаємо тонкими кружечками.
5. М’ясо викладаємо на подушку з лука.
6. Обмазуємо заготівлю майонезом.
7. По верху рівномірно розподіляємо кола помідорів.
8. Посипаємо овочі тертим твердим сиром.
9. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 30-35 хвилин.
10. Соковиті стейки з індички з помідорами готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу разом з гарніром.
М’які і соковиті стейки індички, запечені з овочами в духовці
Урізноманітніть ваше домашнє меню яскравим і смачним блюдом з індички і овочів. З м’яса можна приготувати апетитні стейки в духовці. Завдяки овочів продукт вийде неймовірно соковитим. Підходить для святкових вечерь!
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 1 кг
- Картопля – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 30 гр.
- Майонез – 80 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Сир моцарелла – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Філе індички поділяємо на тонкі стейки. Відбиваємо їх кухонним молотком.
2. У невеликій глибокій тарілці змішуємо майонез, сіль, спеції за смаком і подрібнені зубчики часнику.
3. Отриманої пряною сумішшю ретельно обмазуємо відбиту індичку. Залишаємо на час.
4. У розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю. Додаємо до нього плавлений сир і сметану. Розмішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.
5. Далі устеляємо деко фольгою. Розкладаємо по ній тонкі кружальця сирої картоплі.
6. Шар з картоплі обмазуємо цибульно-сирної обсмаженням.
7. Далі розкладаємо стейки.
8. Помідори ріжемо тонкими колами. Рівномірно розподіляємо їх по м’ясу. Можна злегка обсипати спеціями.
9. Додаємо в блюдо терту моцарелу. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
10. Викладаємо гарячі стейки з овочами на тарілку і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування стейка з індички з сиром
Соковиті стейки з тонкою хрумкою скоринкою можна приготувати з індички і сиру. Яскраве за смаком страва підходить як для сімейних обідів, так і святкових вечерь. Оцініть оригінальний і нескладний у приготуванні рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,5 кг
- Сир пармезан – 100 гр.
- Сир моцарелла – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Соус томатний – 60 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Ділимо на тонкі стейки філе індички. Промиваємо м’ясо, обтираем його рушником, потім посипаємо сіллю, меленим перцем і сушеним орегано.
2. На дрібній тертці натираємо пармезан. Змішуємо його з панірувальними сухарями.
3. Збиваємо куряче яйце і занурюємо в нього підготовлені стейки.
4. Далі обвалюємо індичку в паніровці з сухарів і тертого сиру.
5. Розкладаємо стейки по деку з фольгою або пергаментом. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин.
6. В цей час пропускаємо моцарелу через тертку з великими зубчиками.
7. Через 15 хвилин стейки виймаємо з духовки. Обмазуємо їх томатним соусом.
8. Посипаємо блюдо сиром і знову відправляємо його в духовку. Готуємо ще 10-15 хвилин.
9. Хрусткі стейки з сиром готові! Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.