Пиріг з кислого кефіру в духовці
Рецепт пирога з кислого кефіру в духовці вирішить проблему з «забутими» в холодильнику кисломолочним продуктом, фруктами і ягодами. Просто й швидко ви можете приготувати з них смачну домашню випічку до чаю. Пиріг, хоча і без дріжджів, вийде пишним, і свіжість буде зберігатися довго. У цьому рецепті для начинки беремо яблука зі сливами і ягодами, але можна використовувати овочі та м’ясні продукти.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- кислий Кефір – 230 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Яблука – 5 шт.
- Слива – 7 шт.
- Вишня – за смаком.
- масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепти, інгредієнти для кефіру тесту. Набір фруктів можете вибрати по своєму смаку. Тісто замішується швидко, тому відразу увімкніть духовку на 180°С.
Крок 2. У посуд для замішування тіста налийте трохи підігрітий кефір. Насипте до нього цукор, розбийте яйця і віночком все перемішайте до однорідного стану. Збивати масу не треба.
Крок 3. Борошно просійте на сито, пересипте в рідку основу, додайте соду і замісити тісто до гладкості і без грудочок борошна текстури.
Крок 4. Вибрані фрукти промийте і наріжте невеликими шматочками. Ягоди до пирога можна додати заморожені.
Крок 5. Форму для випічки змастіть невеликою кількістю вершкового масла і присипте борошном або сухарями. У неї перелийте частина замішаного тіста. Поверх тіста рівним шаром укладіть нарізку фруктів і рівномірно насипте заморожені ягоди.
Крок 6. Повністю залийте начинку рештою тестом. Поставте пиріг в розігріту духовку на 45 хвилин.
Крок 7. Приготований в духовці пиріг на кислому кефірі трохи остудіть. Гарячим він з-за великої кількості фруктів може дещо розвалюватися, але при охолодженні стабілізується. Готовий десерт можете подавати до чаю. Приємного апетиту!