Хумус з маша
Хумус з маша відрізняється особливо ніжним і незабутнім смаком. Готовий продукт можна намазувати на хліб, паляниці та інші борошняні вироби. Частування виходить неймовірно апетитною і поживним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом!
Час готування – 6 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Маш – 200 гр.
- Вода – 1,5 л
- М’ята – 5 гілок.
- Петрушка – 40 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Насіння соняшнику – 70 гр.
- Масло оливкова – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Маш добре промиваємо, після відварюємо у воді. Варимо близько 45 хвилин після закипання під кришкою. Солимо за смаком.
Крок 2. Відварений маш відкидаємо на сито, даємо повністю стекти воді.
Крок 3. Підготуємо інші інгредієнти. М’яту і петрушку перемелюємо в блендері до отримання однорідної кашки, додаємо до неї сік половинки лимона.
Крок 4. Насіння соняшнику підрум’янюємо на розпеченій сковороді. Після їх подрібнюємо в блендері до стану крихти.
Крок 5. Подрібнюємо заглибним блендером відварений маш. Доповнюємо його кашкою зелені і насінням. Вливаємо оливкова олія, сік половинки лимона, додаємо сіль і чорний мелений перець.
Крок 6. Ретельно вимішуємо хумус. Закриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти при кімнатній температурі 2 години. Після прибираємо на кілька годин в холодильник.
Крок 7. Хумус з маша готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і насінням. Пригощайтеся!