Страви з маша – 10 простих і смачних рецептов приготування з покроковими фото

Хумус з маша

Хумус з маша відрізняється особливо ніжним і незабутнім смаком. Готовий продукт можна намазувати на хліб, паляниці та інші борошняні вироби. Частування виходить неймовірно апетитною і поживним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом!

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Маш – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • М’ята – 5 гілок.
  • Петрушка – 40 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Насіння соняшнику – 70 гр.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Маш добре промиваємо, після відварюємо у воді. Варимо близько 45 хвилин після закипання під кришкою. Солимо за смаком.

Крок 2. Відварений маш відкидаємо на сито, даємо повністю стекти воді.

Крок 3. Підготуємо інші інгредієнти. М’яту і петрушку перемелюємо в блендері до отримання однорідної кашки, додаємо до неї сік половинки лимона.

Крок 4. Насіння соняшнику підрум’янюємо на розпеченій сковороді. Після їх подрібнюємо в блендері до стану крихти.

Крок 5. Подрібнюємо заглибним блендером відварений маш. Доповнюємо його кашкою зелені і насінням. Вливаємо оливкова олія, сік половинки лимона, додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 6. Ретельно вимішуємо хумус. Закриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти при кімнатній температурі 2 години. Після прибираємо на кілька годин в холодильник.

Крок 7. Хумус з маша готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і насінням. Пригощайтеся!