Страви з маша – 10 простих і смачних рецептов приготування з покроковими фото

Смачний гарнір із маша

Смачний гарнір із маша стане яскравим доповненням до м’ясних або рибних страв. Такий продукт вийде неймовірно корисним і цікавим. Приготувати його нескладно, якщо використовувати наш покроковий рецепт перевірений. Урізноманітніть своє меню апетитним гарніром!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Маш – 100 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Перець болгарський – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зіра – 5 гр.
  • Соус теріякі – 1 ст. л.
  • Помідор – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість маша.

Крок 2. Вимочуємо його в холодній воді. Зробіть це заздалегідь і потримайте інгредієнт у воді кілька годин.

Крок 3. За цей час маш вбере всю воду і збільшиться в об’ємі.

Крок 4. Перекладаємо його в каструлю. Заливаємо водою і варимо до м’якості.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю й ріжемо соломкою моркву. Обсмажуємо овочі на олії до рум’янцю.

Крок 6. Сюди ж відправляємо соломку болгарського перцю і часточки помідорів. Тушкуємо до м’якості.

Крок 7. Доповнюємо овочі соусом теріякі, зірою і подрібненим часником. Ретельно перемішуємо.

Крок 8. Викладаємо овочі в спеціях маш. Солимо частування до смаку, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок 9. Смачний гарнір із маша готовий!