Страви з маша – 10 простих і смачних рецептов приготування з покроковими фото

Плов з маша

Плов з маша – це оригінальна кулінарна рішення для вашого столу. Страва з мотивів узбецької кухні порадує вас чудовою ситні і насиченим смаком. Встояти перед таким яскравим і апетитним продуктом буде неможливо. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Маш – 300 гр.
  • Рис – 0,5 кг
  • М’ясо – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Моркву – 0,7 кг
  • Зіра – 6 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Масло рослинне – 170 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Маш вимочуємо в холодній воді півгодини.

Крок 2. Розморожене і промите м’ясо ріжемо середніми шматками.

Крок 3. Цибуля ріпчаста розбираємо на тонкі півкільця.

Крок 4. Очищену моркву ріжемо тонкою соломкою.

Крок 5. Розігріваємо казан з олією. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю до рум’янцю. Викладаємо м’ясо і смажимо до зміни кольору.

Крок 6. Додаємо соломку моркви. Перемішуємо і смажимо, поки цибуля не стане коричневого кольору. Потім вливаємо воду і даємо прокипіти вмісту протягом 20 хвилин.

Крок 7. В цей час зливаємо воду з маша і перемішуємо його з добре промитим рисом.

Крок 8. Викладаємо пюре з рисом рівним шаром в казан. Солимо, доповнюємо зірою і повністю заливаємо водою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності рису і маша. Вода повинна повністю випаруватися.

Крок 9. Плов із маша готовий. Пригощайтеся апетитним стравою!