Плов з маша
Плов з маша – це оригінальна кулінарна рішення для вашого столу. Страва з мотивів узбецької кухні порадує вас чудовою ситні і насиченим смаком. Встояти перед таким яскравим і апетитним продуктом буде неможливо. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Маш – 300 гр.
- Рис – 0,5 кг
- М’ясо – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Моркву – 0,7 кг
- Зіра – 6 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Масло рослинне – 170 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Маш вимочуємо в холодній воді півгодини.
Крок 2. Розморожене і промите м’ясо ріжемо середніми шматками.
Крок 3. Цибуля ріпчаста розбираємо на тонкі півкільця.
Крок 4. Очищену моркву ріжемо тонкою соломкою.
Крок 5. Розігріваємо казан з олією. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю до рум’янцю. Викладаємо м’ясо і смажимо до зміни кольору.
Крок 6. Додаємо соломку моркви. Перемішуємо і смажимо, поки цибуля не стане коричневого кольору. Потім вливаємо воду і даємо прокипіти вмісту протягом 20 хвилин.
Крок 7. В цей час зливаємо воду з маша і перемішуємо його з добре промитим рисом.
Крок 8. Викладаємо пюре з рисом рівним шаром в казан. Солимо, доповнюємо зірою і повністю заливаємо водою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності рису і маша. Вода повинна повністю випаруватися.
Крок 9. Плов із маша готовий. Пригощайтеся апетитним стравою!