Минтай в листковому тесті в духовці
Минтай в листковому тесті в духовці виходить дуже смачним і по своїй суті є рибним пирогом. Для насиченості смаку минтай доповнюють різними інгредієнтами і формують випічку в різній формі: пиріжками, рулетом чи пирогом. У цьому рецепті додамо до минтаю смажену цибулю, доповнимо сирним соусом і запечемо у вигляді відкритого пирога на листковому бездрожжевом тесті.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Цибуля – 3 шт.
- Філе минтая – 400 гр.
- Тісто листкове – 200 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Йогурт – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулини очистити від лушпиння, наріжте тонкими чверть кільцями і обсмажте до рум’яного кольору в розігрітій олії.
Крок 2. Заздалегідь розморожене при кімнатній температурі листкове тісто розкачати в прямокутний пласт і перекладіть на застелене папером деко.
Крок 3. На пласт тіста рівним шаром виложитє обсмажену цибульну нарізку, залишивши краї тіста вільними.
Крок 4. Розморожене і промите філе минтая наріжте невеликими шматочками, викладіть в один шар поверх цибулі і по своєму смаку посипте сіллю.
Крок 5. В окрему піалу налийте йогурт, розбийте до нього яйце і на крупній тертці натріть шматок будь-якого твердого сиру. Ці інгредієнти добре перемішайте.
Крок 6. Приготований соус рівномірно розподіліть поверх риби. Загорніть краї тіста всередину, щоб вийшли бортики, і не протекла начинка.
Крок 7. Духовку заздалегідь увімкніть на 200°С. Випікайте страву протягом 20-25 хвилин, адже минтай готується швидко. Запечений в духовці минтай в листковому тісті акуратно перекладіть на блюдо, наріжте порційними шматочками, посипте зеленню і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!