Страви з минтая – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Минтай в листковому тесті в духовці

Минтай в листковому тесті в духовці виходить дуже смачним і по своїй суті є рибним пирогом. Для насиченості смаку минтай доповнюють різними інгредієнтами і формують випічку в різній формі: пиріжками, рулетом чи пирогом. У цьому рецепті додамо до минтаю смажену цибулю, доповнимо сирним соусом і запечемо у вигляді відкритого пирога на листковому бездрожжевом тесті.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Цибуля – 3 шт.
  • Філе минтая – 400 гр.
  • Тісто листкове – 200 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Йогурт – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулини очистити від лушпиння, наріжте тонкими чверть кільцями і обсмажте до рум’яного кольору в розігрітій олії.

Крок 2. Заздалегідь розморожене при кімнатній температурі листкове тісто розкачати в прямокутний пласт і перекладіть на застелене папером деко.

Крок 3. На пласт тіста рівним шаром виложитє обсмажену цибульну нарізку, залишивши краї тіста вільними.

Крок 4. Розморожене і промите філе минтая наріжте невеликими шматочками, викладіть в один шар поверх цибулі і по своєму смаку посипте сіллю.

Крок 5. В окрему піалу налийте йогурт, розбийте до нього яйце і на крупній тертці натріть шматок будь-якого твердого сиру. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 6. Приготований соус рівномірно розподіліть поверх риби. Загорніть краї тіста всередину, щоб вийшли бортики, і не протекла начинка.

Крок 7. Духовку заздалегідь увімкніть на 200°С. Випікайте страву протягом 20-25 хвилин, адже минтай готується швидко. Запечений в духовці минтай в листковому тісті акуратно перекладіть на блюдо, наріжте порційними шматочками, посипте зеленню і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!