Суп із сочевиці з куркою
Суп із сочевиці з куркою – це дуже смачне гаряче рішення для домашнього обіду. Такий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати його нескладно за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сочевиця – 0,5 ст.
- Філе куряче – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Приправа універсальна – 0,5 год.
- Приправи для курки – 0,5 ч.л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 2,3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо брусочками, потім відправляємо в каструлю.
Крок 2. Сюди ж відправляємо нарізане брусочками куряче філе. Заливаємо все це водою та доводимо до кипіння. Солимо і варимо близько 15 хвилин. Періодично знімаємо піну.
Крок 3. Вказану кількість червоної сочевиці промиваємо під водою.
Крок 4. Викладаємо сочевицю в каструлю і варимо разом ще 20 хвилин.
Крок 5. Дрібним кубиком ріжемо цибулю, а моркву обробляємо соломкою. Викладаємо овочі в сковороду з олією.
Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану. Періодично помішуємо овочі, щоб вони не пригоріли.
Крок 7. Обсмажені овочі викладаємо у каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та спеції.
Крок 8. Доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. При необхідності додаємо сіль.
Крок 9. Суп із сочевиці з куркою готовий. Розливайте по тарілках і куштуйте апетитну страву!