Сучний суп – 10 простих і смачних рецептів приготування супу з сочевиці з покроковими фото

Суп із сочевиці з куркою

Суп із сочевиці з куркою – це дуже смачне гаряче рішення для домашнього обіду. Такий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати його нескладно за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сочевиця – 0,5 ст.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Приправа універсальна – 0,5 год.
  • Приправи для курки – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 2,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо брусочками, потім відправляємо в каструлю.

Крок 2. Сюди ж відправляємо нарізане брусочками куряче філе. Заливаємо все це водою та доводимо до кипіння. Солимо і варимо близько 15 хвилин. Періодично знімаємо піну.

Крок 3. Вказану кількість червоної сочевиці промиваємо під водою.

Крок 4. Викладаємо сочевицю в каструлю і варимо разом ще 20 хвилин.

Крок 5. Дрібним кубиком ріжемо цибулю, а моркву обробляємо соломкою. Викладаємо овочі в сковороду з олією.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану. Періодично помішуємо овочі, щоб вони не пригоріли.

Крок 7. Обсмажені овочі викладаємо у каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та спеції.

Крок 8. Доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. При необхідності додаємо сіль.

Крок 9. Суп із сочевиці з куркою готовий. Розливайте по тарілках і куштуйте апетитну страву!