В’єтнамський суп Фо Бо з куркою
Пряний, ароматний суп, який прийшов до нас з В’єтнаму можна з легкістю приготувати в домашніх умовах. В класичному варіанті, страва готується з яловичиною, однак, замінивши її птахом – значно скорочується час готування, а смакові характеристики якщо і змінюються, то тільки в кращу сторону.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Гомілка куряча – 4 шт.
 - Цибуля – 1/3 шт.
 - Імбир – 20 гр.
 - Вода – 1,5 л
 - Локшина рисова – 200 гр.
 - Сіль – 2 ч. л.
 - Перець чорний мелений – 1 ч. л..
 - Куркума – 1 щіпка.
 - Аніс – 1-2 зірочки.
 - Кориця (мелена) – ½ ч. л.
 - Коріандр (мелений) – 1 щіпка.
 - Петрушка – 1/3 пучка.
 - Кінза – 1/3 пучка.
 - Цибуля зелена – 3-4 пера.
 - Лимон – ½ шт.
 
Процес приготування:
1. Готуємо бульйон. Курку ретельно промиваємо і кладемо в каструлю, додаємо крупно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений імбир і заливаємо півтора літрами води. Обов’язково солимо і перчимо у відповідності з пропорціями і для гарного кольору висипаємо трохи куркуми.
2. Каструлю ставимо на плиту і на сильному вогні доводимо до кипіння, після зменшуємо полум’я і, знімаючи пінку, доводимо до готовності м’ясо. На цьому етапі додаємо спеції: корицю, аніс і коріандр.
3. Петрушку, кінзу і зелений лук гарненько обполіскуємо і максимально дрібно нарізаємо.
4. Як тільки курка приготувалася – виймаємо м’ясо, остуджуємо і подрібнюємо, а навар проціджуємо і пробуємо на сіль, при необхідності додаємо.
5. Для приготування локшини – опускаємо брикети в киплячу воду і тримаємо стільки, скільки вказано на упаковці. Після промиваємо під холодною водою, у запобігання злипання. В супницю викладаємо близько 50 грам рисової локшини, потім м’ясо і зелень — заливаємо гарячим золотистим бульйоном.
6. Перед подачею додаємо тонке колечко лимона. Приємного апетиту!












