Фо Бо з рисової локшини з рибою
Насичений, ароматний і в той же час легкий суп готується швидко, а інгредієнти не зовсім стандартні для першої страви. В основі Фо Бо лежить наваристий бульйон і морепродукти, а саме креветки, кальмари і філе білої рибки. Смак значно відрізняється від традиційних рибних супів, тому приготувати незвичайний суп однозначно варто.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 7-8.
Склад:
- Петрушка – ½ пучка.
- Шніт-цибуля – за смаком.
- Локшина рисова – 60 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – 1-1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори у власному соку – 150 мл
- Кальмари – 100 гр.
- Філе білої риби – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Картопля – 200 гр.
- Креветки тигрові – 200 гр.
- Креветки заморожені – 500 гр.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. Підготуємо рибний бульйон. Два види креветок і кальмари відварюємо в киплячій підсоленій воді з додаванням лаврушки і перцю горошком не більше 3-3,5 хвилин. Остуджуємо морських мешканців і очищаємо від панцира, а навар від морепродуктів проціджуємо і прибираємо в бік – він стане в нагоді трохи пізніше.
2. Займемося овочами. Моркву очищаємо і нарізаємо нетовстими гуртками.
3. Три зубчики часнику «звільняємо» від лушпиння.
4. Виливаємо В каструлю олію і обсмажуємо моркву і подрібнений часник.
5. Перець болгарський нарізаємо кубиками середнього розміру.
6. Кубики перцю додаємо в каструлю.
7. Перець чилі очистити від насіння і також нарізаємо.
8. Додаємо гострий перець до що сумують овочів.
9. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо на брусочки або кубики.
10. М’які обсмажені овочі заливаємо процідженим наваром від морепродуктів, засипаємо картоплю і варимо протягом 8-10 хвилин на середньому вогні.
11. Далі до супу додаємо томати у власному соку, збільшуємо полум’я і даємо закипіти.
12. Філе риби (підійде будь-яка біла) ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо з допомогою паперових рушників.
13. Рибну м’якоть подрібнюємо.
14. Кільця кальмара поділяємо навпіл.
15. Очищені креветки та інші морепродукти засипаємо в вируючий супчик.
16. Кип’ятимо вміст каструлі ще близько 2-4 хвилин.
17. Локшину, приготовану з рисового борошна, руками розламуємо.
18. Заливаємо окропом або відварюємо протягом декількох хвилин, згідно інструкції на упаковці.
19. Через 3-4 хвилини перекладаємо локшину на друшляк і промиваємо холодною водою.
20. На дно глибоких тарілок викладаємо бажану кількість локшини і зверху заливаємо наваристим ароматним супом.
21. Перед подачею можемо додати перець, прикрашаємо шніт-цибулею і листочками петрушки. Приємного апетиту!