Суп Фо Бо – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Фо Бо з рисової локшини з рибою

Насичений, ароматний і в той же час легкий суп готується швидко, а інгредієнти не зовсім стандартні для першої страви. В основі Фо Бо лежить наваристий бульйон і морепродукти, а саме креветки, кальмари і філе білої рибки. Смак значно відрізняється від традиційних рибних супів, тому приготувати незвичайний суп однозначно варто.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 7-8.

Склад:

  • Петрушка – ½ пучка.
  • Шніт-цибуля – за смаком.
  • Локшина рисова – 60 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – 1-1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори у власному соку – 150 мл
  • Кальмари – 100 гр.
  • Філе білої риби – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Креветки тигрові – 200 гр.
  • Креветки заморожені – 500 гр.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо рибний бульйон. Два види креветок і кальмари відварюємо в киплячій підсоленій воді з додаванням лаврушки і перцю горошком не більше 3-3,5 хвилин. Остуджуємо морських мешканців і очищаємо від панцира, а навар від морепродуктів проціджуємо і прибираємо в бік – він стане в нагоді трохи пізніше.

2. Займемося овочами. Моркву очищаємо і нарізаємо нетовстими гуртками.

3. Три зубчики часнику «звільняємо» від лушпиння.

4. Виливаємо В каструлю олію і обсмажуємо моркву і подрібнений часник.

5. Перець болгарський нарізаємо кубиками середнього розміру.

6. Кубики перцю додаємо в каструлю.

7. Перець чилі очистити від насіння і також нарізаємо.

8. Додаємо гострий перець до що сумують овочів.

9. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо на брусочки або кубики.

10. М’які обсмажені овочі заливаємо процідженим наваром від морепродуктів, засипаємо картоплю і варимо протягом 8-10 хвилин на середньому вогні.

11. Далі до супу додаємо томати у власному соку, збільшуємо полум’я і даємо закипіти.

12. Філе риби (підійде будь-яка біла) ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо з допомогою паперових рушників.

13. Рибну м’якоть подрібнюємо.

14. Кільця кальмара поділяємо навпіл.

15. Очищені креветки та інші морепродукти засипаємо в вируючий супчик.

16. Кип’ятимо вміст каструлі ще близько 2-4 хвилин.

17. Локшину, приготовану з рисового борошна, руками розламуємо.

18. Заливаємо окропом або відварюємо протягом декількох хвилин, згідно інструкції на упаковці.

19. Через 3-4 хвилини перекладаємо локшину на друшляк і промиваємо холодною водою.

20. На дно глибоких тарілок викладаємо бажану кількість локшини і зверху заливаємо наваристим ароматним супом.

21. Перед подачею можемо додати перець, прикрашаємо шніт-цибулею і листочками петрушки. Приємного апетиту!