Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Дуже смачний сочевичний суп з куркою

Сочевичний суп трохи нагадує гороховий, але готується набагато швидше. Бульйон виходить смачним, ароматним і наваристим. Однак, набагато ситніше суп буде, якщо додати в нього куряче м’ясо.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Курка – 1,5 кг
  • Сочевиця – 200 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Курку розрізати на шматки, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть бульйон близько години.

2. Цибулю дрібно наріжте.

3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

4. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до м’якості.

5. Додати промиту сочевицю і варіть 30 хвилин.

6. Картоплю наріжте кубиками і через 20 хвилин варіння сочевиці додайте його до неї. Варіть ще 10 хвилин.

7. Потім викладіть в каструлю засмажку з цибулі і моркви, продовжуйте варити суп ще 5-7 хвилин.

8. У суп додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!