Дуже смачний сочевичний суп з куркою
Сочевичний суп трохи нагадує гороховий, але готується набагато швидше. Бульйон виходить смачним, ароматним і наваристим. Однак, набагато ситніше суп буде, якщо додати в нього куряче м’ясо.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Курка – 1,5 кг
- Сочевиця – 200 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Курку розрізати на шматки, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть бульйон близько години.
2. Цибулю дрібно наріжте.
3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
4. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до м’якості.
5. Додати промиту сочевицю і варіть 30 хвилин.
6. Картоплю наріжте кубиками і через 20 хвилин варіння сочевиці додайте його до неї. Варіть ще 10 хвилин.
7. Потім викладіть в каструлю засмажку з цибулі і моркви, продовжуйте варити суп ще 5-7 хвилин.
8. У суп додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!