Ніжний і легкий курячий суп з кольоровою капустою
Цей суп визнаний самим легким і ніжним серед своїх аналогів, а тому відмінно підійде для розвантажувального дня або людям з обмеженнями в їжі. Також цей суп із задоволенням їдять діти, а мами з таким же задоволенням його готують, адже він не тільки смачний, але і дійсно корисний.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста цвітна – 250 гр.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Наповнюємо водою каструлю і закладаємо в неї куряче м’ясо. Якщо хочете наваристий бульйон, то краще використовувати не грудку, а крила або стегна. Ставимо на плиту на малий вогонь, щоб після закипання бульйон не булькав, і чекаємо появи пінки: обов’язково знімаємо її. Приблизний час варіння 30 хв. Після цього дістаємо з каструлі куряче м’ясо. Його ви зможете з’їсти окремо.
2. Миємо, очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками або смужками. Додаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 10 хв. Засипаємо сіль.
3. Готуємо зажарку. Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву натираємо, використовуючи тертку побільше. Натерту моркву з цибулею підсмажити на сковороді, змоченим рослинною олією. Індикатором готовності стане м’якість овочів, напівпрозорий цибулю і золота скоринка. Після цього додаємо нарізаний перець і помідор без шкірки. Щоб акуратно зняти її, зробіть надріз в одному місці хрест-навхрест і опустіть помідор в окріп. Обсмажуємо овочі.
4. Коли картопля закипить, додаємо цвітну капусту: її попередньо потрібно розібрати на суцвіття. Варимо суп, поки всі овочі не будуть готові.
5. Під кінець додаємо зажарку і подрібнену зелень. Вимикаємо газ і даємо супу постояти 10 хв. Після цього він остаточно готовий до того, щоб з нього зняли пробу. Приємного апетиту!