Суп на курячому бульйоні – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Грибний суп з печериць на курячому бульйоні

Курку та гриби – вже знайоме і улюблене поєднання продуктів. Воно настільки вкоренилася, що вже хочеться чогось більш незвичного: наприклад, курячого супу з печерицями. Цей рецепт не займе багато часу, але зате познайомить з новим смаком вже відомого продуктового дуету.

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Поставте каструлю, наповнену водою на вогонь. Покладіть в неї промиту частину курки. Варіть на середньому вогні близько 30 хв. Чекайте закипання зніміть піну, яка утворилася.

2. Печериці промийте і викладіть на паперовий рушник або серветку, щоб позбутися від непотрібної вологи. Наріжте гриби і цибулю на довгасті пластинки, натріть моркву, використовуючи тертку дрібніші. Змастіть рослинною олією сковороду і викладіть на неї тільки печериці. Обсмажуйте протягом 5 хв, після чого перемішайте і обсмажте ще хвилин 7.

3. На іншій сковороді за аналогічним принципом обсмажте моркву з цибулею.

4. Дістаньте м’ясо з каструлі, позбавтеся від кісток і наріжте її на шматки. М’ясні шматки поверніть в бульйон і туди ж додайте картоплю. Чекайте закипання, а потім знизьте вогонь. Зараз можна підсолити, додати спеції, лавровий лист і, якщо хочете, зелень.

5. Коли картопля звариться і стане м’яким, засипте печериці і моркву з цибулею. Варіть ще близько 7 хв. Після цього суп буде готовий. Приємного апетиту!