Грибний суп з печериць на курячому бульйоні
Курку та гриби – вже знайоме і улюблене поєднання продуктів. Воно настільки вкоренилася, що вже хочеться чогось більш незвичного: наприклад, курячого супу з печерицями. Цей рецепт не займе багато часу, але зате познайомить з новим смаком вже відомого продуктового дуету.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Поставте каструлю, наповнену водою на вогонь. Покладіть в неї промиту частину курки. Варіть на середньому вогні близько 30 хв. Чекайте закипання зніміть піну, яка утворилася.
2. Печериці промийте і викладіть на паперовий рушник або серветку, щоб позбутися від непотрібної вологи. Наріжте гриби і цибулю на довгасті пластинки, натріть моркву, використовуючи тертку дрібніші. Змастіть рослинною олією сковороду і викладіть на неї тільки печериці. Обсмажуйте протягом 5 хв, після чого перемішайте і обсмажте ще хвилин 7.
3. На іншій сковороді за аналогічним принципом обсмажте моркву з цибулею.
4. Дістаньте м’ясо з каструлі, позбавтеся від кісток і наріжте її на шматки. М’ясні шматки поверніть в бульйон і туди ж додайте картоплю. Чекайте закипання, а потім знизьте вогонь. Зараз можна підсолити, додати спеції, лавровий лист і, якщо хочете, зелень.
5. Коли картопля звариться і стане м’яким, засипте печериці і моркву з цибулею. Варіть ще близько 7 хв. Після цього суп буде готовий. Приємного апетиту!