Дієтичний овочевий суп на курячому бульйоні
Цей суп відмінно підійде всім тим, хто не хоче наїдатися, а хоче зберегти фігуру і гарне самопочуття. Легкий, літній, низькокалорійний овочевий суп стане порятунком як в жаркий літній день, так і в дощову холодну пору, оскільки він поверне вам ситість і віддасть свою користь від м’яса і овочів.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо курку, очищаємо, знімаємо зайве і поміщаємо в каструлю з водою. Самий прозорий бульйон виходить на курячих ніжках, але в цілому можна використовувати будь-яку частину курки. Ставимо на малий вогонь. Варимо близько 30 хв. Після цього дістаємо м’ясо і розбираємо. Якщо хочете, покладіть його назад в бульйон або можете з’їсти як окрему страву. Бульйон повертаємо на вогонь.
2. Миємо та очищаємо моркву, нарізаємо її як завгодно. Бажано саме нарізати, а не натерти. Відправляємо її варитися хвилин на 15.
3. Нарізаємо цибулю на півкільця: вони не повинні бути дрібними. Також нарізаємо картоплю: не подрібнюйте його. Дрібні інгредієнти швидше розварюються і менш помітні у готовому блюді.
4. Через 15 хвилин після моркви додаємо в бульйон цибулю. Варимо його хвилин 5, а потім засипаємо нарізану картоплю. Варимо до готовності останнього інгредієнта.
5. Пробуємо суп і, якщо треба, додаємо сіль і спеції. Зелень нарізаємо дрібно і засипаємо в суп. Даємо йому закипіти, вимикаємо вогонь і чекаємо хвилин 7-10, щоб суп ще трохи настоявся. Після цього страву можна роздавати на пробу. Приємного апетиту!












