Покроковий рецепт супу з баранини з локшиною
Немає нічого смачнішого, ніж страви, рецепти яких нам знайомі з дитинства, і до цієї категорії можна з легкістю віднести наваристий супчик з баранячого бульйону і домашньої локшини, яку дуже просто приготувати у себе на кухні.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
Для локшини:
- Борошно – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для бульйону:
- Баранина (лопаткова частина) – 500 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горошок зелений – 2 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Кінза – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування локшини, в глибокій чаші змішуємо борошно, яйця, сіль і рослинне масло.
2. Замішуємо круте тісто.
3. З отриманого тіста формуємо кулю, замотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на півгодини.
4. Варимо бульйон. М’ясо ретельно промиваємо і кладемо у велику каструлю, заливаємо доверху водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь, додаємо сіль і лавровий лист – варимо до готовності (приблизно півтори години).
5. Через 30 хвилин виймаємо тісто з холодильника і тонко розкачуємо за допомогою тестораскатывающей машинки. Калібр слід зменшувати поступово, від 0 до 5.
6. Тонкий пласт присипаємо борошном, звертаємо в рулет і дуже тонко нарізаємо гострим ножем.
7. Готову локшину обсмажуємо на сухій сковороді для рум’яності – так, смак буде набагато насиченішим.
8. Домашні «макарони» відварюємо в підсоленій воді до готовності і за 2 хвилини до зняття з вогню, засипаємо зелений горошок. Воду зливаємо, а компоненти перемішуємо.
9. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями, кінзу гарненько обполіскуємо й обсушуємо.
10. В супницю викладаємо трохи ріпчастої цибулі, кінзи і локшину з горошком.
11. Заливаємо складові супу прозорим бульйоном і за бажанням додаємо дрібно нарізане варене м’ясо. Приємного апетиту!