Смачний суп з червоної сочевиці з куркою
Для початку в каструлі відварюється куряче філе з картоплею. Далі туди додається червона сочевиця, зажарка з моркви з цибулею, лавровий лист, приправи і все вариться ще 5-7 хвилин. Готовий суп розливають по тарілках і подається до столу. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 150 гр.
- Сочевиця червона – 0.5 склянки
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Моркву – ½ шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа універсальна – 0.5 ч. л.
- Приправа для курки – 0.5 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода питна – 2-3 л
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, після чого нарізаємо брусочками і відправляємо в каструлю.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, вливаємо туди воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і варимо все протягом 15 хвилин.
Крок 3. Червону сочевицю ретельно промиваємо під проточною водою і додаємо її в каструлю з картоплею і куркою. Варимо все разом ще хвилин 15-20, поки сочевиця практично не розвариться.
Крок 4. Моркву очищаємо і нарізаємо соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо довільними шматочками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані овочі до м’якості.
Крок 5. Відправляємо готову зажарку в суп, після чого додаємо туди приправи, лавровий лист і кип’ятимо все ще 5-7 хвилин. При необхідності додаємо солі.
Крок 6. Розливаємо гарячий суп з червоної сочевиці з куркою по тарілках, при бажанні прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!