Суп з червоної сочевиці – 8 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Смачний суп з червоної сочевиці з куркою

Для початку в каструлі відварюється куряче філе з картоплею. Далі туди додається червона сочевиця, зажарка з моркви з цибулею, лавровий лист, приправи і все вариться ще 5-7 хвилин. Готовий суп розливають по тарілках і подається до столу. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 150 гр.
  • Сочевиця червона – 0.5 склянки
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа універсальна – 0.5 ч. л.
  • Приправа для курки – 0.5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода питна – 2-3 л

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, після чого нарізаємо брусочками і відправляємо в каструлю.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, вливаємо туди воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і варимо все протягом 15 хвилин.

Крок 3. Червону сочевицю ретельно промиваємо під проточною водою і додаємо її в каструлю з картоплею і куркою. Варимо все разом ще хвилин 15-20, поки сочевиця практично не розвариться.

Крок 4. Моркву очищаємо і нарізаємо соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо довільними шматочками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані овочі до м’якості.

Крок 5. Відправляємо готову зажарку в суп, після чого додаємо туди приправи, лавровий лист і кип’ятимо все ще 5-7 хвилин. При необхідності додаємо солі.

Крок 6. Розливаємо гарячий суп з червоної сочевиці з куркою по тарілках, при бажанні прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!