Молочний суп з галушками з дитинства
Варимо незвичайний супчик без додавання м’яса – на молоці, який напевно сподобається навіть самим маленьким. Таке блюдо чудово підходить, як для ситних і повноцінних сніданків, так і для полдников.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 1 л
- Крупа манна – ½ склянки
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Вода – ½ склянки
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. У сотейнику або каструлі з товстим вдень, розтоплюємо 30 грам вершкового масла разом з сіллю і водою, доводимо до кипіння.
2. Потім засипаємо ½ склянки манки, гарненько розмішуємо і готуємо 5-6 хвилин. Отримана маса повинна без проблем відходити від стінок посуду.
3. Далі остуджуємо вершково-манну масу до температури 80 градусів, вбиваємо одне яйце – перетираємо виделкою.
4. Дану маніпуляцію повторюємо кожен з яйцем.
. У глибокому посуді доводимо молоко до кипіння і чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, зачерпываем «тісто» і занурюємо в молоко. Варимо галушки приблизно 10-12 хвилин на маленькому вогні.
6. Готовий суп розливаємо по тарілках і заправляємо невеликою кількістю вершкового масла. Приємного апетиту!