Суп з галушками – дуже ситне і смачне блюдо. Галушки готуються дуже просто з невеликої кількості інгредієнтів. Пропонуємо вам рецепти цього супу з часниковими галушками, з яйцем, українську версію, з м’ясом, осетинський варіант, з картоплею, з сиром і з фрикадельками.
Як приготувати смачний курячий суп з часниковими галушками?
Суп на курячому бульйоні готується дуже просто і швидко. У цьому рецепті до нього додаються галушки, для приготування яких потрібні тільки яйця, борошно, майонез і часник. Готову страву виходить ароматним і ситним.
Інгредієнти на
10 порц.
- Вода питна 1.5 л.
- Курка 500 гр.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачний суп з галушками? Курку добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Картоплю чистимо і ріжемо на кубики. Додаємо його до курки і готуємо на маленькому вогні. Додаємо сіль і перець за смаком.
- Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
- Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до напівготовності.
- Солодкий перець миємо, видаляємо насіння і нарізаємо соломкою.
- Відправляємо всі овочі до курки з картоплею і варимо ще 7 хвилин.
- Готуємо тісто для галушок. Для цього змішуємо в зручній ємності борошно, яйце, майонез. Натираємо часник на тертці або пропускаємо через прес і відправляємо до масі. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має бути консистенції густої сметани.
- З допомогою чайної ложки починаємо викладати тісто в суп. Набираємо не більше половини ложки, так як готові галушки збільшаться в 2 рази. Продовжуємо варити 7 хвилин. Додаємо свіжу зелень і знімаємо каструлю з вогню.
- Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування галушок для супу з яйцем
Приготувати галушки дуже просто. Для них потрібно всього три інгредієнти: яйце, молоко і борошно. Виходить густе тісто, схоже на сметану. Готувати їх потрібно всього 5 хвилин. Вони стануть прекрасним доповненням до супу, роблячи його більш ситним та смачним.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 50 мл
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. В підходящу ємність розбиваємо одне яйце і збовтуємо його віночком або вилкою.
2. Наливаємо 50 мл молока і ретельно перемішуємо.
3. Борошно просіваємо через сито, щоб вона наситилася киснем і галушки вийшли понад повітряні. Все добре перемішуємо. Готове тісто має вийде густим з консистенцією як у сметани з великим відсотком жирності.
4. За допомогою чайної ложки набираємо невелику кількість тіста і відправляємо її в каструлю з киплячим супом. Якщо набрати занадто багато тесту, то готові галушки вийдуть дуже великими, оскільки під час варіння вони збільшуються приблизно в 2 рази.
5. Варимо суп приблизно 5-7 хвилин. Як тільки галушки спливуть на поверхню, вимикаємо вогонь і розливаємо по тарілках. Зверху суп можна трохи присипати зеленню. Приємного апетиту!
Класичний рецепт українського супу з галушками
Це те блюдо, яке поширене по всій Україні. Воно неймовірно ситне і смачне. В основі лежить курячий суп з картоплею та морквою. А потім в ньому варяться галушки з молока, яєць та борошна.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Вода питна – 2 л
- Курка – 350 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Морква – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Молоко – 20 мл
- Яйце – 1 шт.
- Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курку добре промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і продовжуємо варити до повного приготування.
2. Картоплю, моркву і цибулю миємо й чистимо. Свіжу петрушку промиваємо під прохолодною водою.
3. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Те ж саме робимо з морквою.
4. Картоплю чистимо і ріжемо на невеликі кубики. Після того як курка покипить протягом 10 хвилин, закидаємо до неї нарізані овочі.
5. Приступаємо до приготування галушок. В підходящу ємність вливаємо молоко і розбиваємо туди яйце. Трохи збовтуємо і додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
6. Тепер додаємо борошно. Її краще заздалегідь просіяти. Все добре перемішуємо з допомогою виделки до отримання однорідної маси. Тісто має бути схоже на густу сметану.
7. Додаємо в бульйон трохи солі. Поряд з каструлею ставимо ємність, в яку наливаємо трохи води.
8. Беремо чайну ложку. Спочатку опускаємо її в воду, а потім набираємо невелике кількості тіста і відправляємо його в суп. Ложку опускаємо в воду перед кожним набором тесту. Варимо галушки на сильному вогні приблизно 5 хвилин.
9. Петрушку шаткуємо і додаємо в суп. Також додаємо лавровий лист і чорний перець. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
10. Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ситний м’ясний суп з галушками в домашніх умовах
У цьому рецепті використовується телятина, завдяки якій виходить наваристий і смачний суп. Також знадобиться цибулю, моркву, солодкий перець і помідори. Для того, щоб приготувати галушки потрібно до борошна додати рослинне масло, зелень і сушені трави.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для супу:
- Телятина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Вода питна – 3 л
- Лавровий лист – 3 шт.
- Стебла петрушки – 2 шт.
- Трави прованські – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Для галушок:
- Борошно пшеничне – 9-11 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода питна – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Кріп свіжий – 1-1.5 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Трави прованські – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
1. Телятину добре миємо й перекладаємо в глибоку каструлю.
2. Додаємо до нього сіль, стебла петрушки, лаврове листя і цілу цибулину.
3. Заливаємо все холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на повільному вогні півтори години. М’ясо повинно стати м’яким.
4. В зручну ємність наливаємо олію.
5. Далі наливаємо холодну воду і просіяне борошно.
6. Кріп подрібнюємо і додаємо в ємність. Також додаємо чорний перець і сіль.
7. Починаємо замішувати виделкою. Далі продовжуємо це робити руками. Готове тісто повинно бути схоже на тісто для вареників.
8. За цей час повинна була звариться телятина. Дістаємо її з каструлі, зрізаємо жир і м’ясо обробляємо на шматочки. З бульйону дістаємо цибулю, петрушку і лаврове листя. При необхідності додаємо сіль.
9. Тісто для галушок ділимо на рівні частини і катаємо з нього ковбаски. Повинно вийде близько 4-5 штук. Нарізаємо їх на акуратні прямокутники.
10. Солодкий перець нарізаємо кубиками і відправляємо в бульйон.
11. Слідом поступово закидаємо галушки. Робимо це невеликими порціями, перемішуючи після кожного, щоб вони не склеїлись і не пристали до дна каструлі. Варимо приблизно 10 хвилин.
12. Другу цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Також можна натерти на тертці помідори. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому овочі, поки цибулю з морквою не стануть м’якими.
13. Додаємо в суп прованські трави і готову засмажку. Варимо 3-4 хвилини і вимикаємо вогонь.
14. Даємо супу настоятися хвилин 10-15. Кришкою накривати не треба.
15. Готову страву розливаємо по тарілках і посипаємо зверху кропом. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт осетинського супу з галушками
Цей рецепт зроблений на основі національного східного блюда. Суп являє собою коржики з кукурудзяної муки, які варяться в баранячому бульйоні. Ми використовували рисову муку, але можна використовувати і пшеничну, а краще – кукурудзяну. Також до страві готується часникова заправка.
Час приготування: 1 ч. 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баранина – 200 гр.
- Борошно рисова – 1 склянка
- Вода – 0.5 склянки
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо ретельно промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до готовності десь півтори години. У процесі додаємо сіль за смаком.
2. В цей час готуємо тісто для коржів. В підходящу ємність додаємо борошно. Півсклянки води кип’ятимо, додаємо в неї сіль, перемішуємо і вливаємо в борошно.
3. Все ретельно перемішуємо і приступаємо до замісу. Готове тісто має бути м’яким і однорідним.
4. Тісто розрізаємо на частини і робимо з нього ковбаски. Розрізаємо їх на частини і формуємо коржі круглої форми.
5. За цей час повинна була зваритися баранина. Дістаємо її з готового бульйону.
6. Відправляємо коржі з тіста в киплячий бульйон і варимо до повної готовності 10-15 хвилин після того, як вони спливуть.
7. Приступаємо до приготування часникової заправки. Часник пропускаємо через прес. До нього додаємо рослинне масло і червоний перець. Все добре перемішуємо.
8. Для того, щоб правильно подати страву потрібно на тарілку викласти галушки і пару шматочків баранини. Поруч ставимо часникову заправку і в окрему тарілку наливаємо бульйон. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт картопляного супу з галушками
Цей суп дуже просто приготувати, і він дуже добре зігріває. Для приготування знадобиться картопля, зажарка з бекону, цибулі та моркви. Щоб приготувати галушки потрібно змішати молоко з яйцем і борошном.
Час приготування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Вода питна – 1.5 л.
- Картопля – 5 шт.
- Бекон – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком.
Для галушок:
- Борошно пшеничне – 10 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 1/3 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У цей час чистимо картоплю й нарізаємо кубиками. У воду додаємо сіль і відправляємо туди картоплю разом з лавровими листками і чорним перцем. Варимо 15 хвилин на маленькому вогні до напівготовності.
2. Бекон нарізаємо маленькими шматочками і смажимо на сковороді без додавання олії до появи золотистої скоринки. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо його до бекону і обсмажуємо до прозорості.
3. Моркву чистимо, нарізаємо соломкою і додаємо до цибулі з беконом. Продовжуємо смажити, поки вона не придбає золотавий колір. Знімаємо сковороду з вогню.
4. Приступаємо до приготування тіста для галушок. Для цього в окремій ємності змішуємо молоко з яйцем. Додаємо сіль і розтоплене вершкове масло. Все добре збиваємо з допомогою виделки. При бажанні в тісто можна додати тертий твердий сир і свіжу зелень.
5. Починаємо поступово вводити борошно, попередньо просіяти її.
6. Продовжуємо замішувати тісто руками. Воно має бути еластичним.
7. Тепер розкачуємо тісто з ковбаску і нарізами гострим ножем на невеликі шматочки.
8. Далі додаємо в каструлю з картоплею готову зажарку і галушки. Варимо до повної готовності приблизно 10-15 хвилин.
9. Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і прикрашаємо зверху зеленню. Приємного апетиту!
Як зварити дуже смачний суп з сирними галушками?
В цьому супі відсутня м’ясо, зате він сповнений свіжих овочів. Для приготування галушок використовується яйце, вершкове масло, борошно, зелень і сир, завдяки якому вони виходять ніжними і дуже смачними.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Картопля – 2-3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селера – 1 черешок.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода питна – 1.5 л.
Для галушок:
- Сир твердий – 80-100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 90-100 гр.
- Зелень свіжа – 1.5-2 ст. л.
Процес приготування:
1. Починаємо з приготування тіста для галушок. Для цього натираємо на тертці сир. До нього додаємо яйце і розм’якшене вершкове масло. Додаємо сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо з допомогою виделки до однорідної маси.
2. Поступово додаємо просіяне борошно і свіжу зелень. Замішуємо тісто руками. Відправляємо його в холодильник на 30 хвилин, щоб воно захолола і стало твердіше.
3. Перед тим, як почати варити суп, дістаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити маленькі кульки. Діаметром вони повинні бути близько 15-20 мм. Накриваємо їх плівкою і знову відправляємо в холодильник.
4. У каструлю наливаємо холодну воду і ставимо на вогонь. Картоплю чистимо, ріжемо на кубики і відправляємо в киплячу воду.
5. Тепер готуємо зажарку. Для цього дрібно ріжемо цибулю і селеру. Моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі кілька хвилин. Далі дрібно нарізаємо солодкий перець і відправляємо в сковороду. Тушкуємо все приблизно 5 хвилин.
6. Готову зажарку відправляємо в каструлю з картоплею і перемішуємо.
7. Тепер акуратно опускаємо в суп галушки. Після того як вони спливуть, накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.
8. Розливаємо готовий суп з сирними галушками по тарілках і прикрашаємо зверху зеленню. Приємного апетиту!
Неймовірно смачний і ароматний суп з фрикадельками і галушками
Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як він буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води, рослинного масла, солі і перцю.
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Грудка куряча – ½ шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – 4 гілки.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Вода питна – 2-2.5 л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець солодкий сушений мелений – 0.5 ч. л.
Для галушок:
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець солодкий сушений мелений – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.
- Вода питна – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку з курячої грудки зрізаємо філе. Кістка разом з шкірою відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Солимо й додаємо лавровий лист. Відправляємо на вогонь.
2. Філе нарізаємо на шматочки і кладемо в підходящу ємність. Одну цибулину, чистимо і ріжемо на великі шматки. Відправляємо його до курки.
3. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо курку разом з цибулею.
4. Додаємо до фаршу трохи солі, солодкий перець і свіжу зелень. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
5. Починаємо ліпити фрикадельки. Для цього руки злегка змочуємо у воді і катаємо з фаршу кульки середнього розміру.
6. Тепер відправляємо кульки з курячого фаршу в киплячий бульйон. Включаємо середній вогонь і варимо приблизно 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
7. Починаємо готувати тісто для галушок. Одне яйце розбиваємо в глибоку миску.
8. Додаємо рослинне масло, просіяне борошно, солодкий сушений перець і трохи свіжого кропу.
9. Починаємо замішувати тісто з допомогою виделки, поступово додаючи воду. Консистенція готового тіста повинна нагадувати тісто для пиріжків. Можна додати більше води, тоді тісто буде більш рідким і галушки зваряться швидше.
10. Акуратно відправляємо їх у бульйон. Для цього беремо чайну ложку, набираємо невелику кількість тіста і з допомогою іншої ложки зіштовхуємо його в бульйон. Варимо галушки, поки вони не спливуть.
11. За цей час готуємо зажарку. На рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану моркву і цибулю до м’якості. Відправляємо овочі в суп і перемішуємо.
12. Варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь. Дістаємо кістки і шкіру курячої грудки. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.
13. Розливаємо суп з фрикадельками і галушками по тарілках і посипаємо зверху свіжим кропом. Приємного апетиту!