Свиняча корейка — це надзвичайно смачне м’ясо, яке готують в духовці, на грилі або сковороді навіть на багатті. Страви виходять фантастично апетитними з неймовірно красивим зовнішнім виглядом. Свиняча корейка, приготовлена різними способами, прикрасить будь-який святковий захід. М’ясо виходить соковитим і ніжним. М’ясоїди точно не пройдуть повз. Готують корейку з кісточкою або без. Однак, з кісточкою, на мою думку, подача виглядає найбільш привабливою. Ви ж вибирайте свій варіант і пригощайте близьких!
Свиняча корейка у фользі в духовці
Свиняча корейка у фользі в духовці готується просто і виходить незвичайно ніжною. Частування готують на кістки або без неї. Ароматне м’ясо, приготоване за цим рецептом, тане в роті. Страва виглядає дуже апетитно і святково. Свиняча корейка прикрасить будь-який урочистий захід і підкорить серце кожного гостя.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча корейка 1.5 кг
- Часник 8 зуб.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Мед 1 ст. л.
- Кетчуп 1 ст. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Імбир ½ ч. л.
- Перець червоний мелений ⅓ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
Процес приготування:
- Свинячу корейку обмийте під краном і витріть серветками.
- М’ясо добре посоліть і поперчіть.
- Часникові зубчики звільніть від лушпиння. Розділіть на частини. Тонким ножем на м’ясі зробіть глибокі надрізи. Надрізи заповніть часником.
- М’ясо загорніть в декілька шарів фольги. Покладіть на деко. Запікайте м’ясо при температурі 160 градусів не менше півтора годин.
- За півтори години свинячу корейку розгорніть.
- Приготуйте соус. В окремій ємності змішайте соєвий соус, лимонний сік, мед, кетчуп, рафінована олія, сушений імбир і червоний мелений перець. Розколотіть до стану рідкої суміші.
- Свинячу корейку щедро промажте приготовленої глазур’ю з усіх боків.
- М’ясо покладіть на решітку. Під низ поставте деко, щоб сік стікав і не забруднив духовку.
- Запікайте при максимальній температурі 5-10 хвилин.
- Золотисте м’ясо вийміть з печі і дайте трохи охолонути. Подавайте порційно. Приємного насолоди!
Соковита свиняча корейка на кістці в духовці
Соковита свиняча корейка на кістці в духовці зможе втілити в життя навіть недосвідчений кулінар. Завдяки аппетитному маринаду м’ясо зберігає свою соковитість і ніжність. Гарне частування сподобається всім гостям без винятку. Страву подають як самостійне, або доповнюють гарніром.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 800 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Соєвий соус – 50 мл
- Йогурт – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Горіхова трава – 1 ч. л.
- Картопля – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку обдайте під водою і витріть серветками. Картоплю почистіть від шкірки економкою. Відміряйте спеції.
Крок 2. Корейку розділіть на порційні шматки, не розрізаючи до кінця.
Крок 3. З цибулини і часникових зубчиків видалити лушпиння і подрібніть в чаші блендера до стану кашки.
Крок 4. В окремій мисці змішайте соєвий соус, кетчуп і рафінована олія, розмішайте і додайте в цибульно-часникову кашку. Ще раз подрібніть блендером.
Крок 5. М’ясо натріть ароматним маринадом з усіх боків і дайте постояти.
Крок 6. Картоплю розрізати на 3-4 частини, але не до кінця, як показано на фото.
Крок 7. Приготуйте заливку для картоплі, з’єднавши паприку, сіль, горіхову траву і рафінована олія. Розмішайте, залийте картоплю і ретельно перемішайте.
Крок 8. У ємність для запікання складіть м’ясо. Поруч розподіліть картоплю. Духова шафа прогрійте до температури 200 градусів і готуйте апетитне блюдо, запечатавши фольгою близько півтора годин. Потім зніміть фольгу і зарумянивайте ще 10 хвилин.
Крок 9. Змішайте соус: змішайте йогурт, гірчицю і сіль.
Крок 10. Рум’яне блюдо перемістіть у посуд для подавання.
Крок 11. Блюдо доповніть свіжою зеленню, улюбленими овочами і приготованим соусом. Пригощайте домочадців. Насолоджуйтеся соковитим стравою! Приємного апетиту!
Корейка на кістці, приготована на сковороді
Свиняча корейка на кістці, на сковороді виходить незвичайно ніжною. Ароматний кляр зводить з розуму і надає страві соковитості. У кожної господині свій ідеальний рецепт. Я віддаю перевагу цей варіант і з задоволенням користуюся на протязі довгого часу.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Свиняча корейка – 600 гр.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Соєвий соус – 6 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне для кляру – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне для обвалювання корейки – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку обдайте під водою і витріть серветками.
Крок 2. М’ясо відбийте молоточком. Так буде соковитіше. Посоліть і приправте хмелі-сунелі.
Крок 3. Часникові зубчики обшелушите від верхнього шару.
Крок 4. Яйця категорії С1 дістаньте з холодильника, обмийте, обсушіть. Вбийте в миску, налити соєвий соус і додайте подрібнений часник. Об’єднайте складові вилочкою.
Крок 5. Додати пшеничне борошно і перемішайте до гладкості.
Крок 6. Пропитавшееся спеціями м’ясо обваляйте в борошні.
Крок 7. Занурте в приготований кляр і щедро викупайте. Товстостінну сковорідку прогрійте на помірній температурі. Влийте рафінована олія. Викладіть корейку в клярі.
Крок 8. Обсмажте до апетитного золотистого кольору з обох сторін. Обсмажте всю корейку. Складіть у вогнетривку ємність і доведіть до готовності в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 5 хвилин.
Крок 9. Соковиту корейку доповніть салатом зі свіжих овочів і улюбленим гарніром.
Крок 10. Насолоджуйтеся м’яким ніжним м’ясом. Їжте смачно і з насолодою! Приємного апетиту!
Свиняча корейка без кістки, запечена в духовці
Свиняча корейка без кістки, запечена в духовці – шикарне блюдо, яке прикрасить кожну святковий захід і приведе в захват усіх присутніх. Ніжне соковите м’ясо подають як в гарячому вигляді, так і в холодному. Ароматне блюдо шлейфом залишає безліч здивованих вражень та захоплень.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 650 гр.
- Кумин – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для гриля – за смаком.
- копчена Паприка мелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку промийте під краном водою і витріть серветками. Підрум’яньте з усіх сторін на сухій прогрітій сковороді. Процедура потрібна для того, щоб зберегти соковитість всередині.
Крок 2. Відміряйте ароматні прянощі.
Крок 3. З’єднайте всі в одній ємності.
Крок 4. Рум’яне м’ясо натріть рафінованою олією і сумішшю прянощів з усіх боків.
Крок 5. Корейку перекладіть в ємність для запікання і запечатайте фольгою.
Крок 6. Духова шафа прогрійте до температури 200 градусів і готуйте апетитне блюдо 50 хвилин. Потім розгорніть фольгу і зарумянивайте ще 10 хвилин.
Крок 7. Залиште м’ясо відпочити, розділіть на порції і по необхідності доповніть улюбленим гарніром. Пригощайте домочадців. Насолоджуйтеся соковитим стравою! Приємного апетиту!
Соковита корейка з картоплею в духовці
Свиняча корейка з картоплею в духовці заворожує своєю ніжною текстурою. Апетитний маринад робить м’ясо соковитим. Страва чудово підійде для будь-якого святкового заходу. Красиве золотаве м’ясо завдяки маринаду збереже ніжність і вразить усіх присутніх. Гості отримають неймовірні відчуття від головного винуватця.
Час готування – 4 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Склад:
- Свиняча корейка – 600 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Хмелі-сунелі – за бажанням.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для картоплі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Корейку обдайте під краном водою і протріть рушниками. Разрубите на порційні шматки. Так м’ясо краще вбере в себе маринад.
Крок 2. Займіться маринадом. У загальній ємності об’єднайте мед, соєвий соус, майонез, гірчицю. Підсолити, приперчите і приправте за бажанням хмелі-сунелі. Якщо не любите пряність, можна обійтися без неї.
Крок 3. М’ясо щедро і від душі просочіть маринадом і приберіть в холод години на 2. Така запашна заправка зробить м’ясо неймовірно соковитим, м’яким і ніжним. За час маринування, переверніть м’ясо кілька разів, щоб маринад проникав всередину рівномірно.
Крок 4. Картоплю почистіть від шкірки економкою. Наріжте тонкими кружечками, складіть в миску і присипте приправою для картоплі.
Крок 5. Підсолити, збризніть рафінованим маслом і перемішайте. Маринуйте, поки маринується м’ясо, теж близько двох годин.
Крок 6. У вогнетривку тару перемістіть ароматне м’ясо. Поруч розподіліть приправлений картоплю.
Крок 7. Духова шафа прогрійте, виставивши 180 градусів, і готуйте апетитне блюдо, закрутивши його у фольгу 1 годину.
Крок 8. Через годину розкрутіть фольгу і зарумянивайте 30 хвилин до золотистої скоринки.
Крок 9. Рум’яне страва поставте на стіл. Пригощайте сімейство і отримуйте задоволення від смачної домашньої їжі! Приємного апетиту!
Корейка з свинини, запечена в рукаві
Свиняча корейка, запечена в рукаві, вразить вас своєю ніжністю і соковитістю. І все це завдяки запаморочливе маринаду. Гранатовий сік чудово поєднується з м’ясом. Шедевр виконується з легкістю і без праці. Залишиться тільки набратися терпіння і дочекатися подачі.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Склад:
- Свиняча корейка – 800 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Гранат – 1 шт.
- сушена Зелень – за бажанням.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Для соусу:
- Огірки – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 150 гр.
Для гарніру:
- Картопля – 500 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Апетитну корейку промийте і витріть серветками. Часникові зубчики обшелушите і подрібніть через прес або тертку. Гранат промийте і розділіть навпіл.
Крок 2. М’ясо покладіть в ємність. Посоліть і приправити сумішшю перців. Полийте соєвим соусом і рафінованою олією. Присипте подрібненим часником і зернами граната. Додайте улюблену зелень за бажанням. Ретельно втирайте в м’ясо і приберіть в холод маринуватися не менше ніж на 1 годину.
Крок 3. Маринад зробить м’ясо незвичайно м’яким і ніжним. Під час маринування, переверніть м’ясо кілька разів, щоб маринад проникав всередину рівномірно. Мариноване м’ясо складіть в рукав для запікання і міцно зав’яжіть з обох сторін. Для соусу натріть вимитий огірок, додайте подрібнений часник і зелень. Здобріть майонезом. Розмішайте і приберіть настоятися.
Крок 4. Почищену картоплю здобріть майонезом та спеціями. Духова шафа прогрійте до температури 200 градусів, помістіть м’ясо на середній рівень, а картоплю на нижній, і готуйте апетитне блюдо 1 годину.
Крок 5. Розріжте рукав і зарумянивайте корейку ще 20 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка. Якщо картопля готовий, дістаньте його раніше.
Крок 6. Рум’яне м’ясо розріжте на шматки, перемістіть у посуд для подавання.
Крок 7. Корейку доповніть свіжою зеленню, картоплею і приготованим соусом. Пригощайте домочадців. Насолоджуйтеся соковитим стравою! Приємного апетиту!
Відбивні з свинячої корейки на сковороді
Відбивні з свинячої корейки на сковороді – максимально просте, і неймовірно апетитне блюдо, яке відомо багатьом. Готується легше легкого. Важливо обсмажити м’ясо на сильному вогні і запечатати соки всередині кожного шматочка. Тоді ваші відбивні будуть продаровані похвалою і завалені компліментами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 1 кг
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку обдайте під водою і витріть серветками. Розділіть на шматки товщиною не більше 1 сантиметра. М’ясо відбийте молоточком. Так буде соковитіше. Посоліть і приправте перцем.
Крок 2. Товстостінну сковорідку прогрійте на помірній температурі. Влийте рафінована олія. Викладіть корейку.
Крок 3. Обсмажте до апетитного золотистого кольору з обох сторін.
Крок 4. Обсмажені шматочки зрушуйте на край, а в центрі обсмажуйте сире м’ясо.
Крок 5. За таким принципом приготуйте все м’ясо.
Крок 6. Стежте, щоб м’ясо біля бортиків не підгоряло.
Крок 7. Ворочайте шматочки, щоб рум’яна скоринка була рівномірною.
Крок 8. Коли все м’ясо обсмажиться, складіть шматки один на одного.
Крок 9. Закрийте сковороду кришкою. Мінімізуйте нагрівання і протушкувати відбивні 5-7 хвилин.
Крок 10. Відбивні розкладіть по порціях, доповніть улюбленим гарніром.
Крок 11. Корейка, приготовлена неабияким способом, виходить мега соковитою. Насолоджуйтеся апетитним стравою! Приємного апетиту!
Свиняча корейка з сиром і помідорами в духовці
Свиняча корейка з сиром і помідорами в духовці – блюдо, яке з легкістю приготує кожен. Зіпсувати частування складно. Головне – не пересушити. Але якщо слідувати інструкції, все буде чудово. Шикарна подача прикрасить звану вечерю або сімейне застілля. Помідори додадуть страві соковитості. Готуйте і насолоджуйтеся смачною їжею!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 1,5 кг
- Помідори – 1 шт.
- Кріп – пучок.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку обмийте під краном і витріть рушниками. Корейку розділіть на порційні шматки. У кожному шматку м’яса зробіть надріз, не розрізаючи до кінця, щоб утворився кишеню.
Крок 2. Гілочки кропу промийте і просушіть, подрібніть, нарубавши ножем. Змішайте кріп з майонезом, сіллю і перцем.
Крок 3. М’ясні шматочки замаринуйте в приготованому соусі. Маринуйте близько години, помістивши в холод.
Крок 4. Помідори обдайте під краном і обсушити, наріжте скибочками. Твердий сир так само настругайте тонкими скибочками. Кишеньки нафаршируйте скибочками помідорів і твердого сиру.
Крок 5. Ємність для запікання застелити фольгою. Розмістіть м’ясні шматочки. Духова шафа прогрійте, виставивши 200 градусів, і готуйте апетитне блюдо, запечатавши фольгою близько півгодини. Потім зніміть фольгу і зарумянивайте ще 10-15 хвилин.
Крок 6. Пригощайте домочадців соковитим стравою. Їжте і насолоджуйтеся апетитною домашньою їжею! Приємного апетиту!
Свиняча корейка з грибами
Свиняча корейка з грибами підкорить всіх м’ясоїдів незвичайним поєднанням продуктів. Класний варіант для гарячого сімейних посиденьок, виглядає апетитно і по-домашньому. Процес виконання страви значно простіше, ніж може здатися. Всі їдці завжди залишаються в захваті.
Час готування – 3 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 2 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірки солоні – 5 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Картопля – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу корейку обдайте під водою і витріть серветками. Корейку розділіть на порційні шматки, не розрізаючи до кінця.
Крок 2. Всередині промажте гірчицею.
Крок 3. Цибулини і часникові зубчики обшелушите від верхнього шару. Цибуля настругайте соломкою. Капелюшки печериць звільніть від шкірки, розріжте на частини. Сковорідку розжарте. Гриби з цибулею підсмажте на рафінованій олії. Посоліть.
Крок 4. У ємність для запікання складіть гриби з цибулею. Часник і солоні огірки настругайте скибочками і розподіліть по грибам.
Крок 5. Зверху помістіть корейку, кишеньки нафаршируйте огірковим скибочками. Духова шафа прогрійте до температури 140 градусів і готуйте апетитне блюдо, запечатавши фольгою близько півтори години.
Крок 6. М’ясо тимчасово перемістіть в ємність. До грибний подушці, насипте борошно пшеничне і пробийте заглибним блендером до стану соусу.
Крок 7. Поверх знову помістіть корейку. Порожній простір заповніть попередньо почищеною картоплею.
Крок 8. Готуйте апетитне блюдо, запечатавши фольгою ще півтори години. Потім зніміть фольгу і зарумянивайте ще 20 хвилин при 200 градусах. Пригощайте домочадців. Насолоджуйтеся соковитим стравою! Приємного апетиту!
Свиняча корейка з цибулею на сковороді
Свиняча корейка з цибулею на сковороді володіє неперевершеною ніжністю. Страва ідеально підійде до будь-якого гарніру. Цибульна подушка за рахунок тривалої термічної обробки перетворюється в чудовий густий соус. Страва готується не складніше смаженої картоплі. М’ясо виходить мега ніжним і розпадається на волокна.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Свиняча корейка – 4 шматки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Кетчуп часниковий – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Корейку обдайте під краном водою, просушіть серветками. Посоліть і поперчіть. Приправити гірчицею, соєвим соусом і кетчупом.
Крок 2. Перемішайте і приберіть маринуватися в холод, краще на ніч.
Крок 3. Сковорідку з товстим дном прогрійте на помірній температурі. Влийте рафінована олія. Викладіть корейку в маринаді.
Крок 4. Обсмажте до апетитного золотистого кольору з усіх сторін.
Крок 5. Часникові зубки і цибулину очистіть від лушпиння. Подрібніть овочі.
Крок 6. Залишки маринаду трохи розбавте водою.
Крок 7. Вилийте в сковорідку.
Крок 8. Зверху покладіть цибулю і часник. Приперчите.
Крок 9. Закрийте сковороду кришкою, мінімізуйте нагрів і тушкуйте.
Крок 10. Не забувайте перемішувати час від часу.
Крок 11. Через 20 хвилин вимкніть плиту і залиште страву відпочити, накривши кухонним рушником.
Крок 12. Апетитне блюдо розкладіть порційно.
Крок 13. М’ясо в цибульному соусі вийде мега соковитим.
Крок 14. При бажанні блюдо доповнюють улюбленим гарніром. Насолоджуйтеся ніжним м’ясом. Їжте смачно і з задоволенням! Приємного апетиту!