Перевірений спосіб зберегти свинячу печінку м’якою і ніжною – це загасити її в сметані з цибулею. Таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить печінку. Пропонуємо на ваш вибір чотири різних способу приготування печінки в сметані.
Свиняча печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді
Ніжна і ароматна свиняча печінка в сметанному соусі, приготувати яку не складе праці. Якщо ви переживаєте за м’якість печінки після приготування на сковороді – цей рецепт для вас.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свиняча печінка 600 гр.
- Сметана 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода-1 склянка
Процес приготування:
- Як приготувати свинячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Знімаємо з печінки плівки, видаляємо прожилки і ретельно промиваємо. Ріжемо його на шматочки середнього розміру і складаємо в друшляк. Кип’ятимо воду і ошпарюємо печінку, щоб зберегти таким чином м’якість.
- на сковороду Наливаємо трохи олії і розігріваємо, потім накладаємо на неї печінка, солимо і кілька хвилин смажимо на сильному вогні.
- Поки свиняча печінка обсмажується, очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю.
- Перевертаємо печінка на інший бік і знову ж посипаємо невеликою кількістю солі.
- Кладемо цибулю в сковороду.
- Перемішуємо печінку з цибулею і ще кілька хвилин обсмажуємо.
- Перчимо за смаком і додаємо сметану.
- Заливаємо печінка склянкою води, гарненько перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім накриваємо сковороду кришкою і залишаємо печінка гаситися на повільному вогні до готовності.
- Наша свиняча печінка готова до подачі на стіл, приємного апетиту!
