Свиняча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Як приготувати смачну свиняча печінка в сметані з цибулею і грибами?

Простий і швидкий рецепт свинячої печінки з шампіньйонами в сметані. Це дуже смачне і корисне блюдо, особливо виділяється за рахунок додавання черемші, яка надає печінки пікантності та гостроти.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Черемша – 10 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо свинячу печінку і нарізаємо шматочками шириною 1 см. Кожен такий шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду.

2. Обсмажуємо печінку і викладаємо на тарілку.

3. Цибулю з часником очищаємо, миємо й нарізаємо, а потім викладаємо на сковороду.

4. Промиваємо печериці і нарізаємо пластинками. Додаємо до часнику з цибулею.

5. Обсмажуємо всі інгредієнти протягом 15 хвилин, потім додаємо сметану і борошно. Солимо і перчимо, перемішуємо і тушкуємо близько 6 хвилин.

6. Додаємо на сковороду печінку і перемішуємо. Тушкуємо все разом приблизно 5 хвилин.

7. Готову свинячу печінку подаємо зі сметанним соусом і посипаємо черемшею. Приємного апетиту!