Як приготувати смачну свиняча печінка в сметані з цибулею і грибами?
Простий і швидкий рецепт свинячої печінки з шампіньйонами в сметані. Це дуже смачне і корисне блюдо, особливо виділяється за рахунок додавання черемші, яка надає печінки пікантності та гостроти.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій – 5.
Склад:
- Печінка свиняча – 400 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Черемша – 10 гр.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо свинячу печінку і нарізаємо шматочками шириною 1 см. Кожен такий шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду.
2. Обсмажуємо печінку і викладаємо на тарілку.
3. Цибулю з часником очищаємо, миємо й нарізаємо, а потім викладаємо на сковороду.
4. Промиваємо печериці і нарізаємо пластинками. Додаємо до часнику з цибулею.
5. Обсмажуємо всі інгредієнти протягом 15 хвилин, потім додаємо сметану і борошно. Солимо і перчимо, перемішуємо і тушкуємо близько 6 хвилин.
6. Додаємо на сковороду печінку і перемішуємо. Тушкуємо все разом приблизно 5 хвилин.
7. Готову свинячу печінку подаємо зі сметанним соусом і посипаємо черемшею. Приємного апетиту!