Як приготувати ароматну свинину з медом, томатною пастою і соєвим соусом?
Китай славиться не тільки своїми традиціями і культурою, але і смачною їжею. Одне з найпопулярніших і відомих страв китайської кухні – свинина в кисло-солодкому соусі. Завдяки особливій технології блюдо готується дуже швидко.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину промийте, очистіть від пленочек, наріжте кубиками і обваляйте їх в крохмалі.
2. М’ясо перекладіть в миску, додайте воду і залиште на 20 хвилин.
3. У сотейнику розігрійте рослинне масло, обсмажте м’ясо на сильному вогні.
4. Приготуйте кисло-солодкий соус. У мисці змішайте соєвий соус, мед, томатну пасту, цукор, оцет і апельсиновий сік.
5. Влийте соус до м’яса, перемішайте і тушкуйте 30 хвилин.
6. Овочі вимити. Моркву наріжте соломкою, болгарський перець – кубиками, зелену цибулю – дрібними шматочками. Додайте овочі в сотейник, протушкувати 5-7 хвилин і страва готова. Подавайте свинини в кисло-солодкому соусі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!