Свинина в кисло-солодкому соусі – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати ароматну свинину з медом, томатною пастою і соєвим соусом?

Китай славиться не тільки своїми традиціями і культурою, але і смачною їжею. Одне з найпопулярніших і відомих страв китайської кухні – свинина в кисло-солодкому соусі. Завдяки особливій технології блюдо готується дуже швидко.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Свинину промийте, очистіть від пленочек, наріжте кубиками і обваляйте їх в крохмалі.

2. М’ясо перекладіть в миску, додайте воду і залиште на 20 хвилин.

3. У сотейнику розігрійте рослинне масло, обсмажте м’ясо на сильному вогні.

4. Приготуйте кисло-солодкий соус. У мисці змішайте соєвий соус, мед, томатну пасту, цукор, оцет і апельсиновий сік.

5. Влийте соус до м’яса, перемішайте і тушкуйте 30 хвилин.

6. Овочі вимити. Моркву наріжте соломкою, болгарський перець – кубиками, зелену цибулю – дрібними шматочками. Додайте овочі в сотейник, протушкувати 5-7 хвилин і страва готова. Подавайте свинини в кисло-солодкому соусі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!