Сир в домашніх умовах — це справжнє кулінарне мистецтво. Виконати його може кожен. Використовуйте для цього яскраву підбірку з 10 перевірених рецептів з покроковим описом процесу. У добірці варіанти різних сирів: від класичного молочного до вишуканого адигейського.
Сир з сиру в домашніх умовах
Приготувати смачний і натуральний сир будинку цілком можливо. Використовуйте для цього перевірений рецепт з найпростіших продуктів. Готовий продукт порадує вас своїм виглядом і поживними властивостями.
Інгредієнти на
0.7 порц.
- Сир-1 кг
- Молоко коров’яче 1.2 л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
Процес приготування:
- Сир в домашніх умовах приготувати нескладно. Підготуємо інгредієнти в необхідній кількості.
- Сир викладаємо в каструлю і заливаємо його молоком.
- Нагріваємо продукт і постійно помішуємо.
- Готуємо на слабкому вогні до помітного відділення сирної маси рідини.
- Відкидаємо отриманий продукт на друшляк з марлею. Залишаємо на 10 хвилин, щоб стекла вся сироватка.
- Далі отриманий сир подрібнюємо в м’ясорубці.
- Сюди розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і соду.
- Вимішуємо продукти до однорідності.
- Переставляємо посуд з вмістом на водяну баню і додаємо олію.
- Готуємо продукт і помішуємо до отримання однорідної маси.
- Ретельно розмішуємо масу і витягуємо її.
- Розмішуємо ще 5-10 хвилин.
- У посуд для зберігання сиру занурюємо сирну масу.
- Залишаємо продукт до повного охолодження. Після, перевертаємо миску і витягаємо сир.
- Ароматний домашній сир готовий. Нарізайте і пробуйте!
