Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зробити сир Сулугуні в домашніх умовах?

Любителі сулугуні обов’язково оцінять цей простий домашній рецепт. Приготувати дуже смачний сир зможе кожен. Порадуйте свою сім’ю натуральним продуктом. Подавайте його в якості холодної закуски.

Час готування: 16 годин

Час приготування: 12 годин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Молоко – 2,6 л
  • Пепсин рідкий – 1 мл
  • Сіль – 110 гр.

Процес приготування:

1. Вливаємо молоко в зручну каструлю або сотейник. Нагріваємо його до 36 градусів. Воно повинно бути в міру теплим.

2. Слідом додаємо сюди рідкий пепсин, розмішуємо, прибираємо заготовку з плити і залишаємо на 1 годину.

3. За цей час продукт помітно згорнеться.

4. Після охолодження його переливаємо на друшляк з марлею. Віджимаємо від сироватки, зав’язуємо в мішечок і підв’язуємо ще на 1 годину. Сироватку не викидаємо.

5. Далі необхідно перевірити сир. Відрізаємо невеликий шматочок і занурюємо в гарячу воду (60-70 градусів). Якщо він добре тягнеться, значить готово.

6. Для припинення процесу бродіння ділимо сир на кілька частин і занурюємо їх у крижану воду на 15 хвилин. Можна використовувати кубики льоду.

7. Далі розрізаємо продукт на кубики. Заливаємо його гарячою водою (60 градусів). Після розминаємо його дерев’яною ложкою і ліпимо форму.

8. Перекладаємо продукт у відповідну форму і залишаємо на 40 хвилин.

9. Приступаємо до соління. Занурюємо голову в розсіл із сироватки і солі на 12 годин.

10. Апетитний домашній сулугуні готовий!