Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний плавлений сир з сиру в домашніх умовах

Найніжніший плавлений сирок можна приготувати в домашніх умовах. Готовий продукт можна намазувати на хліб, додати в суп і використовувати при приготуванні інших страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 180 гр.

Склад:

  • Сир 9% – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Сир викладаємо в каструлю з товстим дном.

2. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

3. Слідом викладаємо шматочок вершкового масла.

4. Ставимо масу на повільний вогонь, додаємо трохи солі.

5. Починаємо збивати вміст віночком і всипаємо сюди соду.

6. Вміст при нагріванні швидко почне плавитися. Важливо постійно помішувати заготовку.

7. В кінці процесу додаємо спеції за власним смаком.

8. Знову вимішуємо і прибираємо продукт з плити. Даємо йому повністю охолонути.

9. Ніжний плавлений сир в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!