Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сир з козячого молока в домашніх умовах

Простий і швидкий спосіб приготувати домашній сир з козячого молока, який не займе багато вашого часу, а результатом ви напевно будете задоволені. Такий продукт обов’язково повинен бути в раціоні, як у дітей, так і дорослих, бо в сирі міститься величезна кількість кальцію.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Молоко козине – 3 л
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

1. Першим ділом готуємо сік лимона. Для цього два лимона ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і намагаємося видавити весь сік, який в них міститься. Після, отриману рідину проціджують через дрібне сито.

2. В цей час молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту.

3. В злегка підігріте молоко, тонким струменем вводимо сік лимона і гарненько перемішуємо шумівкою.

4. Як тільки почнуть відділятися пластівці, засікаємо час і тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин, безперервно помішуючи, щоб маса «не втекла», і не пригоріла.

5. Друшляк або сито устеляємо кількома шарами марлі і після закінчення часу переливаємо вміст каструлі на тканину.

6. Кінці марлі зав’язуємо вузлом і цей кульок підвішуємо над раковиною, щоб туди могла стікати сироватка. Чекаємо близько години і після перекладаємо в піалу. Приємного апетиту!