Сир з козячого молока в домашніх умовах
Простий і швидкий спосіб приготувати домашній сир з козячого молока, який не займе багато вашого часу, а результатом ви напевно будете задоволені. Такий продукт обов’язково повинен бути в раціоні, як у дітей, так і дорослих, бо в сирі міститься величезна кількість кальцію.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Молоко козине – 3 л
- Лимон – 2 шт.
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо сік лимона. Для цього два лимона ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і намагаємося видавити весь сік, який в них міститься. Після, отриману рідину проціджують через дрібне сито.
2. В цей час молоко переливаємо в каструлю і ставимо на плиту.
3. В злегка підігріте молоко, тонким струменем вводимо сік лимона і гарненько перемішуємо шумівкою.
4. Як тільки почнуть відділятися пластівці, засікаємо час і тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин, безперервно помішуючи, щоб маса «не втекла», і не пригоріла.
5. Друшляк або сито устеляємо кількома шарами марлі і після закінчення часу переливаємо вміст каструлі на тканину.
6. Кінці марлі зав’язуємо вузлом і цей кульок підвішуємо над раковиною, щоб туди могла стікати сироватка. Чекаємо близько години і після перекладаємо в піалу. Приємного апетиту!