Простий і смачний рецепт приготування бринзи з молока
Свіжі огірки і помідори, червоний лук і ропні сир – ароматний і легкий грецький салат, але таке блюдо не вийде приготувати без бринзи. Однак сир можна не тільки купити, але і зробити самому, дотримуючись докладного рецептом, представленому нижче.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Молоко сільське – 2,5 л.
- Закваска (для приготування бринзи) – 12,5 крапель.
- Йогурт – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 200 гр.
Процес приготування:
1. Молоко переливаємо в каструлю відповідного розміру і нагріваємо до температури 35 градусів, додаємо сіль.
2. Після, додаємо йогурт і перемішуємо.
3. Наступним етапом до молока додаємо закваску і залишаємо в теплому місці на 60-75 хвилин.
4. Після закінчення часу, молочна суміш з закваскою набуває желеподібну консистенцію.
5. Отриманий згусток нарізаємо невеликими квадратами за допомогою гострого ножа і даємо постояти ще близько 20 хвилин і акуратно перемішуємо.
6. Далі, друшляк устеляємо кількома шарами марлі.
7. Перекладаємо основу майбутнього сиру, в друшляк ставимо в глибоку ємність, куди буде витікати сироватка.
8. Сир зверху прикриваємо краями марлі, накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт вагою близько 1 кілограма на 4 години. Через 4 години, вантаж подвоюємо і чекаємо ще стільки ж.
9. Ранок бринза повністю готова до вживання! Приємного апетиту!