Сирна паска – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

З усього розмаїття пасхальної випічки рекомендуємо придивитися до сирним куличам. Сир не залишає ніяких слідів, а тісто при цьому виходить пористим, повітряним з ледь помітною ноткою кислинки. Якщо це відповідає вашим запитам – ці рецепти безумовно для вас!

Класичний паска з сиром в духовці

Ні один стіл під час світлого свята не обходиться без традиційного паски, який насправді простий у приготуванні. Ніжну текстуру паски розбавимо різноманітними сухофруктами, які забезпечать красивий розріз, цікавий смак і наповнять будинок святковим настроєм.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Молоко коров’яче 125 мл
  • Сухі дріжджі 7 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Сметана 50 гр.
  • Сир 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Ваніль ¼ ч. л.
  • Масло рослинне 20 гр.
  • Вишня 40 гр. в’ялена
  • Цукати 40 гр.
  • Родзинки 40 гр.
  • Цукрова пудра 70 гр.
  • Кондитерська посипання за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний сирний паску? У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі і столову ложку цукор від загальної кількості. Все ретельно перемішуємо.
  2. Потім, не просіваючи борошно, засипаємо 120 грам від загальної кількості і перемішуємо опару. Консистенція опари повинна нагадувати жирну сметану. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо в теплому місці до збільшення обсягу тесту.
  3. за годину перевіряємо опару і залишаємо каструлю з готовою опарою при кімнатній температурі.
  4. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ванілін і перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів.
  5. Яєчна маса повинна вийти білої пишної і густий.
  6. У ємність до збитим яйця, додаємо масло кімнатної температури, м’який сир і сметану. Все ще раз збиваємо блендером, що компоненти з’єдналися разом.
  7. Наступним кроком додаємо опару і ретельно перемішуємо, щоб вона розійшлася по всьому об’єму тіста рівномірно.
  8. В тісто поступово просіваємо борошно і перемішуємо спочатку лопаткою, а потім руками.
  9. На цьому етапі додаємо рослинне масло, це допоможе спростити процес вимішування, коли тісто липне до рук. Переминаем його руками протягом 10 хвилин до стану гладкості і еластичності.
  10. перекладаємо Тісто в окрему миску, змащену рослинним маслом, накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку приблизно на одну годину.
  11. тісто перекладаємо тісто на робочу поверхню і добре обминаємо, щоб випустити все повітря. Потім розтягуємо тісто в прямокутник і викладаємо підготовлені сухофрукти. Після чого пласт тіста загортаємо і формуємо кулю.
  12. Готове тісто ділимо на чотири частини і перекладаємо в підготовлені формочки. Форми з пасками накриваємо і даємо ще 40 хвилин часу на расстойку.
  13. Розігріваємо духовку до 200 градусів і знижуємо температуру до 180 градусів, при якій ми будемо випікати паски протягом 30-40 хвилин. Через це час перевіряємо готовність тіста дерев’яною шпажкою. Вона повинна виходити сухою. Паски розкладаємо на рушник прямо в папір, щоб вони охололи.
  14. Остиглі паски витягаємо з форми, рясно посипаємо просіяного цукровою пудрою і будь яскравою посипкою.

Приємного вам апетиту!

Сирну паску на Великдень на сухих дріжджах

Якщо ви чули, що тісто на сухих дріжджах не хоче підніматися, то поспішаємо розвіяти цей міф. Сухі дріжджі краще розчиняються в теплому молоці, що забезпечує швидкий і гарантований зростання тесту. Паска вийде гарним і смачним.

Час готування: 100 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10-15 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Всі цукати подрібнюємо на більш дрібні шматочки

2. Підігріваємо Молоко на слабкому вогні до теплого стану.

3. У ємність з теплим молоком додаємо столову ложку цукрового піску і добре перемішуємо.

4. Сюди ж додаємо сухі дріжджі.

5. Потім просіваємо 100 грам борошна і добре перемішуємо.

6. Накриваємо Миску за допомогою плівки або рушники і залишаємо в теплому місці протягом години.

7. За цей час опара помітно збільшиться в об’ємі в кілька разів.

8. В чаші блендера з’єднуємо яйця з сиром.

9. І збиваємо до отримання однорідної по консистенції маси.

10. У миску до вершкового масла додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і сіль, після чого всі компоненти ретельно перетираємо один з одним.

11. З’єднуємо получившеюся масу з сирною і ретельно перемішуємо.

12. У завершенні додаємо готову опару і ще раз добре перемішуємо.

13. Родзинки заздалегідь замочуємо в гарячій воді, промиваємо і сушимо, потім разом з подрібненими цукатами додаємо в основу.

14. Все перемішуємо, щоб тісто повністю покривало подрібнену начинку.

15. Потім просіваємо залишилися 400 грам просіяного борошна і замішуємо тісто.

16. Знову ж накриваємо миску з замішаним тестом плівкою і залишаємо тісто при кімнатній температурі, поки воно не підніметься.

17. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо готове тісто з начинкою.

18. Востаннє накриваємо форму з тестом плівкою і залишаємо в спокої, щоб воно прийняло потрібну форму. В цей час розігріваємо до 150 градусів духовку.

19. Форму з тістом відправляємо в розігріту духовку і випікаємо протягом 10 хвилин, після чого поступово збільшуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо паску до повної готовності протягом 25-30 хвилин. Через це час паска потемніє і знайде теплий відтінок. Після чого протикаємо паска шпажкою, щоб на ній не залишилося слідів тесту.

20. Готовому куличу даємо час охолонути, після чого виймаємо з форми і прикрашаємо глазур’ю або будь-який інший посипкою.

Приємного вам апетиту!

Як спекти смачний сирний паска без дріжджів?

Простий і швидкий рецепт сирного бездріжджового паски. Цей рецепт для тих хазяєчок , які не люблять довго возитися з тестом, а порадувати сім’ю смачною паскою хочуть. Паска виходить ніжний, м’який, ароматний і при цьому довго не черствіє.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:160 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Сир – 380 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 280 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Родзинки заливаємо окропом, витримуємо приблизно 10 хвилин, потім зливаємо воду і ретельно промиваємо під холодною.

2. Розбиваємо в миску відразу всієї яйця, додаємо звичайний і ванільний цукор і збиваємо до утворення пишної піни.

3. Перш ніж з’єднати сир з яєчною масою, добре розминаємо його за допомогою блендера або виделки. До отриманої однорідної маси додаємо розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік, соду і добре просушений ізюм. Перемішуємо до однорідного стану.

4. Невеликими порціями всипаємо заздалегідь просіяне борошно, постійно при цьому помішуючи.

5. Формочки для випікання пасок повністю промазуємо рослинним маслом і заповнюємо підготовленим тістом. При цьому половину обсягу всієї форми залишаємо вільної, щоб паска міг піднятися.

6. Після того, як всі форми заповнили і розрівняли поверхню, відправляємо випікати пасочки в розігріту до 180 градусів духовку. Для повної готовності потрібно приблизно 40 хвилин.

7. В цей час займемося приготування цукрової глазурі. Збиваємо яєчний білок з цукровою пудрою до загустіння. Також маса досить швидко біліє, що означає готовність глазурі.

8. Готові паски залишаємо остигати при кімнатній температурі, після чого виймаємо з форми.

9. Потім поливаємо готовою глазур’ю і за бажанням використовуємо будь-яку яскраву посипання. Подаємо лише після того, як глазур повністю підсохне.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирного паски з родзинками

Сміливо використовувати в якості начинки для паски родзинки, і ви не зіткнетеся з зміною вологості тіста і структури м’якушки, а тільки доповніть смак приємною кислинкою.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 35мин.

Порцій – 1.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир (5-9% жирності) – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Молоко – 70 мл
  • Ваніль – за смаком.
  • Цукати – 50 гр.
  • Горіхи – 50 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 250 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У підігріте на слабкому вогні молоко додаємо цукор і добре перемішуємо, поки кристали цукру повністю не розчиняться. Дріжджі також додаємо до теплого молока.

2. У миску з молоком просіваємо приблизно 40 грам пшеничного борошна і готову опару залишаємо в теплому місці протягом 40 хвилин, поки вона не збільшиться в об’ємі. Можна залишати в розігрітій до 50 градусів духовці.

3. Через це час перевіряємо готовність опари.

4. Переходимо до приготування сирного тіста. Перекладаємо сир в глибоку миску і добре розтираємо всі грудочки до однорідності.

5. До сиру вбиваємо яйця, додаємо всі сипучі компоненти, крім борошна і розм’якшене вершкове масло. Після чого все добре перемішуємо.

6. Поступово починаємо вводити опару в сирну масу, розмішуючи віночком.

7. В однорідну масу додаємо заздалегідь подрібнені цукати з горіхами і продовжуємо перемішувати.

8. Порційно всипаємо в миску просіяне борошно і замішуємо густе тісто.

9. Регулюємо кількість борошна, за необхідності додаємо ще. Формуємо єдиний кулю і покриваємо ємність з тістом харчовою плівкою.

10. Для того, щоб тісто могло піднятися, відправляємо миску з грудкою в розігріту до 50 градусів духовку приблизно на 50 хвилин, після чого духовку вимикаємо, а тісто залишаємо підніматися. Необхідну кількість часу регулюйте самостійно.

11. Як тільки тісто приподнялось і збільшилася в обсязі, розминаємо його руками, надаючи йому необхідну форму. Потім викладаємо в підготовлену форму для випічки.

12. Знову ж таки перед випіканням паски відправляємо форму з тестом в тепле місце, давши йому 30-40 хвилин для вистоювання. Воно помітно підніметься і займе велику частину форми.

13. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися паска протягом 40-50 хвилин. Час коректуйте, спираючись на особливості духовки і розмірів бажаного паски. Після того, як паска підрум’янився, перевіряємо його готовність і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

14. В цей час займемося приготуванням білкової глазурі. Білки збиваємо міксером на мінімальній швидкості.

15. Порційно засипаємо просіяну цукрову пудру і вручну продовжуємо розмішувати глазур.

16. Регулюємо кількість цукрової пудри і за необхідності недовго збиваємо міксером на малих обертах, давши їй загуснути.

17. Теплий паска поливаємо білкової глазур’ю і для прикраси посипаємо солодкої посипкою. Чекаємо повного застигання глазурі і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пишний сирний паска на живих дріжджах в хлібопічці

Якщо процес складного приготування дріжджового тіста для вас не цікавий, а важливий тільки результат, то поспішаємо повідомити, що він вас не тільки порадує, але і вразить. Паска вже на етапі випікання буде вабити своїм ароматом і вийде повітряним, м’яким і високим.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування:60 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сир – 180 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Молоко – 80 мл
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50-60 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку підігріваємо молоко, ні в якому разі не доводячи до кипіння. Потім поступово додаємо в нього скибочки свіжих дріжджів і добре перемішуємо.

2. В чашу хлібопічки завантажуємо всі інгредієнти в наступній послідовності: тепле молоко з розведеними дріжджами, яйця збиті з цукровим піском і в завершенні просіваємо борошно.

3. Потім добре розтираємо сир до отримання однорідної по консистенції маси і розтоплюємо вершкове масло. Підготовлені інгредієнти з’єднайте разом і перекладаємо в чашу хлібопічки.

4. У завершенні додаємо трохи солі з цукатами і повертаємо відро з тестом в хлібопічку, налаштовуємо режим для приготування солодкого хліба.

5. По закінченню програми готовий підрум’янений паска відразу ж витягуємо з ємності і залишаємо остуджуватися.

6. Готовий і остуджений паска покриваємо білкової глазур’ю і прикрашаємо цукатами.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати сирну паску на Великдень в мультиварці?

Паска готується в мультиварці набагато простіше, ніж в духовій шафі. Вам буде потрібно стандартний список продуктів, з якого досить легко можна замісити тісто. За рецептом у паска додаємо цукати і горіхи, для більш збалансованого смаку і цікавої структури. Ви можете поступити так само або замінити їх – все залежить від ваших особистих переваг.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно – 500-550 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сир (5-9% жирності) – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Сіль – 5-10 гр.
  • Цукати – 50-100 гр.
  • Горіхи – 50-100 гр.

Для глазурі:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 50 гр.
  • Сік лимонний – 3 ч. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Посипання – за смаком.

Процес приготування:

1. Тісто замішується досить просто і швидко. В окремій ємності з’єднуємо просіяне борошно, сухі дріжджі, молоко і вершкове масло кімнатної температури, яйця, сіль, цукор і сир. Всі компоненти добре перетираємо між собою.

2. До замішаного тіста додаємо підготовлені цукати, подрібнені горіхи, рівномірно розподіливши по всій масі. Так як паска вийде бобільшою за обсягом, сухофрукти можна не подрібнювати.

3. Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом, злегка присипаємо борошном і заповнюємо тістом, попередньо обмяв його руками. Поміщаємо в чашу мультиварки і налаштовуємо на режим приготування «Йогурт».

4. Через 50-60 хвилин тісто помітно приподнялось і збільшилася в обсязі, це говорить про те, що можна приступати до безпосереднього випікання паски. Встановлюємо режим мультиварки «Випічка» приблизно на 45 хвилин. Після закінчення цього часу паска перевертаємо догори дном і продовжуємо випікати в цьому ж режимі протягом 15 хвилин.

5. В цей час приготуємо білкову глазур. Спочатку з’єднуємо в сотейнику цукровий пісок, лимонний сік, воду і ставимо варитися сироп на слабкому вогні. Паралельно з цим збиваємо до стійкого стану білки. Акуратно вводимо гарячий сироп до білків і продовжуємо збивати міксером на невеликій швидкості.

6. Верхівку остиглого паски рівномірно покриваємо готовою глазур’ю.

7. Добре розрівнюємо, прикрашаємо посипанням і підписуємо цукровий олівцем. Декорований паска залишаємо в спокої до повного застигання глазурі.

8. З ранку нарізаємо рівними скибочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Сирна паска з горіхами і сухофруктами

Сирна паска з горіхами і сухофруктами в цьому рецепті готуємо без дріжджів і на разрыхлителе. Сирне тісто своєю текстурою і смаком подібно кексу, і паска вийде трохи вологим і ніжним. Готувати такий паска простіше дріжджового, так як дріжджове тісто вимагає часу на підйом і расстойку. Доповнимо паска горіхами і сухофруктами. Інгредієнти для кексу повинні бути кімнатної температури.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 3 шт.

Склад:

  • масло – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Цукор – 220 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Волоські горіхи/ізюм/сухофрукти – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста покласти заздалегідь розм’якшене вершкове масло і додати два види цукру.

Крок 2. Міксером і при поступовому збільшенні швидкості масло з цукром збити в однорідну масу.

Крок 3. Потім, не вимикаючи міксер, додати в цю масу по одному яйцю і після кожного яйця продовжувати збивання міксером. Цей момент важливий для одержання гарного тесту.

Крок 4. Збивати масляну суміш з яйцями потрібно не менше 10 хвилин, щоб збита маса вийшла ніжною, однорідною і текстурою, подібної збитим вершкам.

Крок 5. Саме така пориста текстура збитої маси зробить паска пористим і повітряним.

Крок 6. В іншому посуді змішати двічі просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.

Крок 7. Сир протерти на сито, порційно додати в збиту масляну масу і одночасно міксером перемішати все до однорідної консистенції.

Крок 8. Потім в цю масу порційно додати борошняну суміш.

Крок 9. Замішувати тісто з борошном краще з допомогою лопатки, адже воно вийде липким.

Крок 10. У тісто додати подрібнені волоські горіхи. Замішаній творожному тісту дати 15-20 хвилин для відпочинку. Включити духовку на 180°С.

Крок 11. Після закінчення цього часу тісто розкласти по спеціальним для пасок формами, заповнюючи їх не більше ніж на 2/3 об’єму. Формами з тестом трохи постукати об стіл, щоб тісто розподілилося рівним шаром.

Крок 12. Випікати паски протягом 40 хвилин. Готовність випічки перевірити дерев’яною шпажкою.

Крок 13. Спечені паски повністю остудити, звільнити від формочок і покрити будь глазур’ю.

Крок 14. Потім їх красиво декорувати кондитерської посипкою.

Крок 15. Спечені сирні паски з горіхами і сухофруктами можна подавати до святкового столу. На розрізі текстура їх буде пористої і в міру щільною за рахунок сиру. Приємного апетиту!

Вологий сирну паску на великдень з апельсином

Для цінителів вологого, пористого і навіть соковитого тесту знайдений простий і досить ефективний спосіб домогтися такого результату. Вам буде достатньо розбавити сирне тісто свіжовичавленим апельсиновим соком, як він додасть куличу цитрусовий аромат, яскравий апельсиновий смак і теплий весняний цвіт.

Час готування: 60 хв

Час приготування:120 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно – 5 ст.
  • Дріжджі свіжі – 70 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 4 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. У тепле молоко додаємо свіжі дріжджі, цукор і пару ложок просіяти борошно, все добре перемішуємо.

2. Збиваємо за допомогою міксера сполучені з жовтком яйця і цукор. В окрему ємність, призначену для замісу тіста, просіваємо борошно.

3. Туди ж додаємо розтертий виделкою сир і м’яке вершкове масло. Додаємо трохи солі, ванільного цукру і поступово вливаємо збиті яйця. Сюди ж вливаємо свіжий цитрусовий сік.

4. У ємність з борошном вмішуємо спочатку підійшла опару, а потім цедру апельсина.

5. Замішуємо тісто ложкою протягом 10 хвилин, поки воно не стане однорідним. Накриваємо Миску вафельним рушником або харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 2 години.

6. За цей час воно помітно змінить зовнішній вигляд і збільшиться в кілька разів обсязі. Повільно вводимо підготовлені для паски сухофрукти з горіхами і перемішуємо, намагаючись розподілити їх рівномірно по всьому об’єму. Даємо тісту відпочити протягом 20 хвилин.

7. Після чого змащуємо форми і заповнюємо тістом. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність паски перевіряємо дерев’яною шпажкою.

8. В цей час один яєчний білок розтираємо з цукровою пудрою, додаємо сік лимона і перемішуємо. Готовий остиглий змащуємо паску глазур’ю і прикрашаємо за бажанням. Такий нехитрий паска прикрасить ваш стіл у це світле свято.

Бажаємо приємного апетиту.

Великодні паски з сиром та цукатами в силіконових формочках

В більшості своїй в якості начинки для здобного паски переваги віддають родзинок і цукату. А все через те, що вони відмінно вписуються в структуру м’якушки тесту, не змінюючи його смак і запах.

Час приготування: 80 хв

Час приготування:120 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Сіль – 2/3 ч. ложки
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.

Для опари:

  • Молоко – 0,25 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо опару. У миску зі злегка теплим молоком просіваємо пшеничне борошно, цукровий пісок і дріжджі. Вміст накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на 20 хвилин.

2. Сир розтираємо з м’яким вершковим маслом, сіллю, ванільним цукром, куркумою і цедрою лимона.

3. Окремо збиваємо міксером жовтки, сполучені з курячими яйцями і цукром.

4. У сирну основу вмішуємо збиті з цукром яйця.

5. Через 20 хвилин перевіряємо готовність опари, після чого акуратно перемішуємо опару з сирним тестом.

6. Заздалегідь замочуємо і промиваємо родзинки, давши йому можливість повністю обсохнути. Цукати з’єднуємо з родзинками і присипаємо невеликою кількістю борошна.

7. Приступаємо до замісу тіста. Поступово просіваємо борошно до тесту і вимішуємо ложкою, поки воно не вийде густим і трохи липким.

8. Вмішуємо підготовлену начинку.

9. Формочки для випікання змащуємо маслом і рівномірно заповнюємо тістом, залишаючи половину простору вільним для того, щоб тісто могло піднятися.

10. Накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо на 60 хвилин в теплому місці для підйому. Приблизно такий результат, як на фото повинен вийти і у вас.

11. Паски відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. Після чого можна перевірити готовність паски шпажкою і за необхідності продовжити випікати.

12. Готові паски остуджуємо, після чого виймаємо з форми.

13. Для глазурі збиваємо білок з цукровим піском до стійких піків. Після чого покриваємо готову паску і нарізаємо до святкового столу.

Приємного вам апетиту!

Пишний і дуже смачна паска з розпушувачем

найлегший і безпрограшний варіант пишного сирного паски для початківців господарок, з швидкістю приготування якого може позмагатися хіба що мультиварка або хлібопічка.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукати – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Сир збиваємо блендером до однорідного стану, позбавляючись від крупинок і грудочок.

2. В окремій ємності до размягченному маслу вмішуємо цукор і збиваємо до повного розчинення кристалів цукру-піску. По консистенції вершкова маса повинна нагадувати крем.

3. Сюди ж додаємо одне яйце і продовжуємо збивати міксером до однорідності.

4. З’єднуємо получившеюся масу з сирною і добре перемішуємо. Також можна використовувати міксер.

5. Зі свіжого апельсина видавлюємо сік і знімаємо цедру, яку потім подрібнюємо. Сік з подрібненою цедрою додаємо в тісто.

6. Окремо просіваємо борошно і змішати з розпушувачем, ваніліном і сіллю.

7. Переходимо до важливого етапу замішування тіста. Поєднуємо дві однорідні маси, вмішуючи в суху більш вологе. Все перемішуємо за допомогою лопатки.

8. Додаємо подрібнені цукати з горіхами і родзинками, знову ж таки не забуваємо добре перемішати.

9. Готовим тестом наповнюємо формочки для випікання.

10. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися паски протягом 40 хвилин. Час може дуже відрізнятися від розмірів форми і особливостей духовки.

11. Готові паски остуджуємо і тільки після цього виймаємо з форми.

Приємного вам апетиту!