Як самостійно приготувати сирну паску зі згущеним молоком?
Сирна паска – смачне блюдо, яке готується раз в році на свято Великої Пасхи. Сирна основа залишається незмінною, але от добавки можуть бути різними: сухофрукти, горіхи, прянощі або згущене молоко.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Молоко згущене – 100 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Курага – 1 склянка
Процес приготування:
1. У розтоплене вершкове масло додайте згущене молоко.
2. Потім додайте сир і змішайте інгредієнти міксером.
3. Курагу залийте окропом на 10 хвилин, потім помийте і наріжте смужками, додайте в сирну масу.
4. Форму для паски застеліть вологою марлею, викладіть в неї сирну масу, утрамбуйте, зверху прикрийте краями марлі і приберіть в холодильник на 10-12 годин.
5. Готову паску вийміть з форми, прикрасити глазур’ю і посипкою, подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!