Сирна паска – 10 смачних рецептів класичної пасхи з сиру з покроковими фото

Як самостійно приготувати сирну паску зі згущеним молоком?

Сирна паска – смачне блюдо, яке готується раз в році на свято Великої Пасхи. Сирна основа залишається незмінною, але от добавки можуть бути різними: сухофрукти, горіхи, прянощі або згущене молоко.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Молоко згущене – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Курага – 1 склянка

Процес приготування:

1. У розтоплене вершкове масло додайте згущене молоко.

2. Потім додайте сир і змішайте інгредієнти міксером.

3. Курагу залийте окропом на 10 хвилин, потім помийте і наріжте смужками, додайте в сирну масу.

4. Форму для паски застеліть вологою марлею, викладіть в неї сирну масу, утрамбуйте, зверху прикрийте краями марлі і приберіть в холодильник на 10-12 годин.

5. Готову паску вийміть з форми, прикрасити глазур’ю і посипкою, подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!