Сирне печиво – ніжне частування, яке складе відмінну компанію сімейного чаювання. Готове ласощі виходить дуже м’яким, приємним на смак і в міру солодким. Сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування сирного десерту використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.
М’яке, пухке сирне печиво в духовці
М’яке повітряне печиво у домашніх умовах можна приготувати з сиру. Такий десерт ідеальний для сімейного чаювання. Порадуйте домашніх ніжним і апетитним ласощами!
Інгредієнти на
20 шт.
- Борошно-1 склянка
- Сир 9% 250 гр.
- Масло вершкове 250 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Жовтки 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 1 ч. л.
- Для глазурі:
- Вода 1 ст. л.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Масло вершкове 50 гр.
Процес приготування:
- Для того, щоб приготувати сирне печиво в духовці по простому рецептом, в глибоку миску просіваємо борошно. Змішуємо її з сіллю, цукром і розпушувачем. Сюди ж викладаємо 250 грам розм’якшеного вершкового масла і поділяємо його ножем на дрібні шматочки.
- Також в миску викладаємо сир.
- Два жовтки акуратно відділяємо від білків.
- У масу з борошна, масла і сиру додаємо тільки жовтки.
- Руками вимішуємо тісто до однорідної і щільної маси, яку на час відправляємо в холодильник.
- Залишилося одне яйце збиваємо в окремому посуді.
- Дістаємо з холодильника тісто і розгортаємо його в корж товщиною 0,5-1 див. Обмазуємо продукт збитим яйцем.
- Складаємо коржик навпіл і зверху також промазуємо яєчної сумішшю. Знову відправляємо заготовку в холодильник на 10-15 хвилин.
- Для приготування глазурі на плиті розтоплюємо 50 грам вершкового масла до рідкого стану.
- Додаємо в масло, цукрову пудру, ванільний цукор і столову ложку води.
- Розмішуємо вміст і варимо на плиті до густоти.
- Потім дістаємо тісто і знову трохи розкачуємо його.
- Вирізаємо з тіста печиво за допомогою невеликих формочок.
- Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Обмазуємо його залишилися яйцем і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
- За 5 хвилин до готовності обмазуємо печиво глазур’ю і випікаємо далі.
- Пишне і м’яке сирне печиво готово! Можна подавати до столу відразу як гарячим, так і захололим. Приємного чаювання!
Дуже смачне сирне печиво «Трикутники» з цукром
Для традиційного сімейного чаювання так приємно подавати ароматну домашню випічку! Спробуйте простий рецепт пишного сирного печива з цукром. Десерт виходить не тільки смачним, але і красивим, завдяки своїй обережній формі трикутника.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 15 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 200 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло натираємо на крупній тертці і занурюємо його в глибоку тарілку, в якій зручно буде замішувати тісто.
2. Далі додаємо до маслу сир. Якщо він зернистий, то його слід попередньо розтерти до гладкого стану.
3. До загальної маси просіваємо борошно, також додаємо розпушувач і ванілін.
4. Замішуємо тісто до однорідного і гладкого стану. Отриманий продукт відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
5. Після холодильника розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього кола середнього розміру.
6. Потім кожен коло двічі складаємо навпіл і отримуємо товсті трикутники, які відразу ж гарненько обвалюємо в цукрі.
7. Устеляємо пергаментом деко і викладаємо наше печиво. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Після випікання отримуємо пишні сирні трикутники з цукром. Приємного апетиту!
Сирне печиво «Гусячі лапки» в домашніх умовах
Домашня випічка – чудовий привід зібрати родину за одним столом. Спробуйте рецепт простого сирного печива «Гусячі лапки». Порадуйте близьких ароматним і смачним десертом.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12 шт.
Склад:
- Сир 9% – 400 гр.
- Борошно – 2 склянки
- Маргарин – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для посипання:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо в глибоку миску через дрібне сито. Додаємо у нього солі і розпушувач. Акуратно перемішуємо.
2. Додаємо із суху суміш сир. Потім повністю розтоплюємо маргарин в мікрохвильовій печі або на плиті. Вливаємо гаряче продукт.
3. Розмішуємо тісто руками не менше 5 хвилин. Продукти повинні добре поспілкуватися один з одним.
4. Щільний грудку тіста залишаємо на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
5. Після того, як тісто «відпочине», розділимо його на дві рівні частини для зручності.
6. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий пласт за допомогою качалки.
7. За допомогою склянки чи будь-якої іншої зручної форми вирізаємо з тіста кружечки.
8. Підготуємо посипання. Цукор висипаємо в плоску тарілку. Яйце гарненько збиваємо в окремій тарілці.
9. Одну постілці кожного кружечка змащуємо яйцем.
10. Потім на яйце кладемо трохи цукру.
11. Складаємо кола навпіл.
12. Знову половину отриманого змащуємо яйцем і цукром.
13. Знову складаємо тісто вдвічі.
14. Опускаємо печиво у решту яєчну суміш і обвалюємо в цукрі.
15. Так вчиняємо з усім іншим печивом.
16. Викладаємо печиво на деко і випікаємо його 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
17. Готові «Гусячі лапки» перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Покроковий рецепт приготування сирного печива «Вушка»
Ароматне сирне печиво «вушка» легко приготувати в домашніх умовах. Такий десерт можна подавати до чаю, що стане зайвим приводом зібрати рідних або друзів за великим столом.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 200 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 140 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку тарілку, додаємо дрібку солі і розтираємо продукт ложкою.
2. Розтоплюємо вершкове масло. Можна це робити як в мікрохвильовці, так і на плиті. Вливаємо гарячу суміш в сир.
3. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ретельно вимішуємо тісто, поки не отримаємо щільний однорідний ком.
4. Ділимо тісто на 12 рівних шматочків, кожен з яких формуємо кульку і після розгортаємо в плоский круг. Обвалюємо отримане в цукрі.
5. Складаємо кола навпіл і знову обвалюємо в цукрі.
6. Знову складаємо продукт вдвічі і повторюємо процедуру з цукром.
7. Устеляємо деко пергаментом і викладаємо на нього печиво.
8. Розігріваємо духовку до 200 градусів, випікаємо десерт 20-25 хвилин.
9. Готово! Сирні «вушка» можна подавати до столу.
Простий і смачний рецепт сирного печива з яблуками
Домашнє печиво з яблук і сиру виходить дуже м’яким і ніжним всередині. Такі ласощі можна подавати як закуску або на чашці гарячого чаю. Оцініть простий і швидкий рецепт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 20 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 300 гр.
- Яблуко – 2 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Після цього пюре ретельно віджимаємо від соку.
2. В окремій тарілці розтираємо розм’якшене вершкове масло з половиною від зазначеної кількості цукру.
3. Розбиваємо в масляну суміш два яйця.
4. Ретельно розмішуємо вміст до однорідного складу.
5. Додаємо яблучне пюре.
6. Знову замішуємо масу.
7. Тепер викладаємо сир.
8. Акуратно вмішуємо його ложкою до решти масі.
9. Тепер просіваємо борошно разом з розпушувачем. Гарненько розмішуємо тісто.
10. Руками формуємо з яблучно-сирного тіста невеликі щільні кульки.
11. Обвалюємо заготовку в цукрі.
12. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
13. Готове печиво викладаємо на тарілку, охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачне сирно-вівсяне печиво в домашніх умовах
Домашнє печиво з сиру і вівсянки виходить не тільки смачним, але і корисним. Ніжне низькокалорійне ласощі можна подавати на сніданок або до чаю.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор ванільний – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Якщо сир занадто великий, то його спочатку слід розім’яти виделкою.
2. Вівсяні пластівці висипаємо в окрему тарілку і заливаємо їх невеликою кількістю окропу на 15 хвилин. За цей час продукт розбухне.
3. З яблука знімаємо шкірку, потім натираємо фрукт на крупній тертці. Отримане пюре віджимаємо від соку і з’єднуємо з сиром. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, також додаємо ванільний цукор.
4. Викладаємо до загальної маси набряклу вівсянку. Розмішуємо тісто до однорідності і ставимо в холодильник на 1 годину.
5. Коли тісто добре застигне в холодильнику, викладаємо її на деко з пергаментом. По одній столовій ложці на кожне печиво. Випікаємо 40 хвилин при температурі 160 градусів.
6. Після випікання сирно-вівсяне печиво викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Покроковий рецепт приготування сирного печива «Трояндочки»
Сирне домашнє печиво «трояндочки» унікально своїм приємним ніжним смаком, а також оригінальним зовнішнім виглядом. Побалуйте апетитним ласощами себе і ваших близьких.
Час готування: 1 год
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 28 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Сир занурюємо в глибоку посуд. Висипаємо до нього два види цукру, розтоплене вершкове масло і розбиваємо куряче яйце. Розтираємо до отримання однорідної маси.
2. Далі просіваємо в масу борошно і розпушувач, додаємо дрібку солі.
3. Вимішуємо тісто руками, поки не отримаємо м’який і однорідний ком.
4. Розкачуємо щільне сирне тісто в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі і рівні за розміром кружечки.
5. Спершу беремо 4 гуртка. Кладемо їх в ряд внахлест один на одного.
6. Конструкцію з тіста скручуємо в рулет і розрізаємо на дві рівні частини.
7. Зрізана сторона буде підставою печива, а верхівка виходить схожою на квітку.
8. Також чинимо і з усім іншим тестом. Потім печиво кладемо на деко з пергаментом.
9. Випікаємо 35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
10. Гаряче печиво відразу посипаємо цукровою пудрою.
11. Домашні сирні «трояндочки» готові, можна подавати частування до столу!
Ніжне і м’яке печиво з сирною начинкою
Ароматне печиво з ніжною сирною начинкою можна приготувати в домашніх умовах. Оригінальне блюдо підійде до сімейного чаювання, а також в якості десерту за святковим столом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Маргарин – 200 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир 5-9% – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Ягоди – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідну кількість всіх продуктів за списком. Ягоди вибираємо за смаком, але можна обійтися і без них.
2. Розм’якшений маргарин ріжемо кубиками і кладемо їх у глибоку тарілку. Сюди ж просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо цукор.
3. Розтираємо і розмішуємо інгредієнти на тарілці. Виходить тісто, нагадує крихту. Кладемо продукт в холодильник на час.
4. Приступимо до приготування начинки. Для цього розминаємо виделкою сир з цукром.
5. У сирну масу розбиваємо яйце і продовжуємо розмішувати вміст.
6. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо половину у форму для випікання. Розподіляємо продукт, щоб вийшов тонкий шар.
7. Тепер викладаємо шар з сирної начинки. Розкидаємо ягоди.
8. Начинку закриваємо рештою тестом.
9. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Дістаємо готову випічку з духовки, остуджуємо і ріжемо на рівні квадрати. Печиво з сирною начинкою готове до подачі!
Сирне печиво «Поцілунки» у домашніх умовах
Печиво з сиру «поцілунки» відрізняються ніжним і в міру солодким смаком. Такий десерт легко приготувати в домашніх умовах з самого простого набору продуктів. Здивуйте близьких свіжої ароматною випічкою.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 20 шт.
Склад:
- Сир 5-9% – 250 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Банан – 1 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- цукрова Пудра – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким. Потім продукт збиваємо в блендері.
2. Далі до маслу кладемо сир, цукор і порізаний невеликими шматочками банан. Продовжуємо збивати до гладкої однорідної маси.
3. Тепер просіваємо половину борошна з розпушувачем.
4. Знову збиваємо, поки не отримаємо ніжну і повітряну масу.
5. До отриманої кремової маси поступово висипаємо борошно і вже руками розмішуємо тісто до отримання щільного кома.
6. Сирний ком тонко розкачуємо, потім вирізаємо з нього кружечки.
7. У плоскій тарілці з’єднуємо пудру і корицю. Обвалюємо в суміші кожен гурток.
8. Після цього кола складаємо навпіл два рази. Отримуємо печиво незвичайної пишної форми. Знову обвалюємо продукт в суміші з кориці і пудри.
9. Випікаємо заготівлю 30 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Викладаємо готові сирні «поцілунки» на тарілку і подаємо до столу.
ПП дієтичне сирне печиво
Порадувати себе смачним і низькокалорійним десертом можна, приготувавши домашнє печиво з сиру. Рецепт ласощів простий у виконанні і відповідає всім нормам правильного харчування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 10 шт.
Інгредієнти:
- Сир знежирений – 150 гр.
- Кефір – 80 мл
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Знежирений сир викладаємо в глибоку тарілку.
2. Заливаємо продукт невеликою кількістю кефіру.
3. Кладемо в масу ванілін, мед і ретельно перемішуємо вміст до гладкого стану. Висипаємо дві столові ложки родзинок.
4. Останнім кроком висипаємо в тісто манну крупу.
5. Старанно розмішуємо тісто, щоб всі інгредієнти перемішалися між собою.
6. За допомогою ложки викладаємо масу у формі круглого печива на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
7. Готове корисне печиво перекладаємо в загальну тарілку, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!