Сирне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати листкове тісто сирне?

Приготування сирного листкового тіста, в якому тонкий шар тіста чергується з шаром будь-якого жиру, процес досить трудомісткий, але замісити таке тісто можна простіше. Сир, вершкове масло і борошно змішуються в рівних кількостях і рубаються ножем або за допомогою кухонного комбайна. Таке тісто при випічці розшаровується шматочками вершкового масла, що створює ефект слоености. Для тесту береться сухий сир і інгредієнти повинні бути холодними. Замішувати тісто можна ножем або в кухонному комбайні.

Час готування: 2 години 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 300 гр.

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте до зазначеної в рецепті пропорції всі продукти для замісу сирного тіста.

2. Робочу рівну поверхню столу посипте борошном і покладіть на неї пшеничне борошно та сухий сир. Вершкове масло дістаньте з холодильника і ножем порізати на невеликі кубики.

3. Потім за допомогою двох ножів борошно, сир і масло нарубаєте на велику крихту. Це можна зробити в кухонному комбайні на невеликій швидкості.

4. Для «зв’язування» тесту розбийте до цих нарубаним інгредієнтів одне невелике куряче яйце. Його рівноцінно можете замінити чотирма ложками крижаної води.

5. Потім руками швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути, і скачайте його в колобок.

6. Замішане тісто не повинно вийти однорідної текстури, а залишитися структурним, інакше слоеность при випічці загубиться. Замішане тісто перекладіть в пакет і на 2 години як мінімум помістіть в холодильник.

7. Після закінчення цього часу з приготованого сирного тіста можете формувати задуману випічку з будь-якою начинкою.

Удачі і кулінарного натхнення!