Сирне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зробити сирне тісто для домашньої піци?

Піца на сирному тісті не поступається за своїми смаковими якостями справжнього дріжджове аналогу. Тісто замішується швидко і просто і через півгодини після замісу можна приступати до випічки піци з будь-якою начинкою. Сирне тісто відмінно зберігається в морозилці протягом декількох місяців, тому його можна заготовити про запас, розділивши на потрібну кількість порцій.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 0.5 кг.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів та з урахуванням потрібних для порцій.

2. Сир перекладіть в посуд для замішування тіста. Важливо, щоб сир не був рідким, у цьому випадку видаліть зайву сироватку, підвісивши його в марлі на 20-30 хвилин.

3. Розбийте до сиру куряче яйце і додайте по дрібці солі і цукру.

4. Потім налийте молоко кімнатної температури. Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану з допомогою віночка або будь-якого кухонного гаджета.

5. Потім до сирної маси насипте, через густе сито, розраховану кількість пшеничного борошна.

6. Рукою тісто добре вимісити, щоб вийшло м’яким і еластичним. Замішане тісто загорніть в пакет або харчову плівку і на 20 хвилин помістіть в холодильник. Після закінчення цього часу можете приступати до формування піци з будь-якою начинкою.

Смачною і вдалою випічки!