Як зробити сирне тісто для домашньої піци?
Піца на сирному тісті не поступається за своїми смаковими якостями справжнього дріжджове аналогу. Тісто замішується швидко і просто і через півгодини після замісу можна приступати до випічки піци з будь-якою начинкою. Сирне тісто відмінно зберігається в морозилці протягом декількох місяців, тому його можна заготовити про запас, розділивши на потрібну кількість порцій.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 0.5 кг.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 50 мл
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів та з урахуванням потрібних для порцій.
2. Сир перекладіть в посуд для замішування тіста. Важливо, щоб сир не був рідким, у цьому випадку видаліть зайву сироватку, підвісивши його в марлі на 20-30 хвилин.
3. Розбийте до сиру куряче яйце і додайте по дрібці солі і цукру.
4. Потім налийте молоко кімнатної температури. Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану з допомогою віночка або будь-якого кухонного гаджета.
5. Потім до сирної маси насипте, через густе сито, розраховану кількість пшеничного борошна.
6. Рукою тісто добре вимісити, щоб вийшло м’яким і еластичним. Замішане тісто загорніть в пакет або харчову плівку і на 20 хвилин помістіть в холодильник. Після закінчення цього часу можете приступати до формування піци з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки!