Сирно-йогуртовий крем для торта в домашніх умовах
Сирно-йогуртовий крем має специфічну делікатну кислинку, властиву йогурту. Він ідеальний для легких бісквітних тортів або інших виробів, яким потрібно надати вологості і соковитості без обважнення. При з’єднанні йогурту з сиром загальна маса виходить досить рідкою, що, звичайно, незручно при роботі з тортами. Для стабілізації текстури вводимо желатин – після охолодження крем густіє і приймає потрібну щільність.
Час приготування: 25 хв. без урахування часу набухання желатину.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 850 гр. готового сирно-йогуртового крему орієнтовно.
Склад:
Сир – 450 гр.
Йогурт натуральний питної – 200 гр.
Вершки 30-33% — 150 гр.
Пудра цукрова – 130 гр.
Ванілін – ¼ ч. л.
Желатин – 25 гр.
Вода холодна – 100 мл
Процес приготування:
1. Сир для такого крему краще використовувати пожирніше. Саме жирний продукт дає насиченість смаку і вершкові нотки готового крему. Втім, якщо стоїть завдання зменшити калорійність вироби, тоді відмінно підійде і знежирений сир – все одно вийде смачно. Поміщаємо сир в миску, додаємо до нього цукрову пудру і ванілін. Пробиваємо компоненти заглибним блендером до максимальної однорідності – бажано розбити всі дрібні крупинки.
2. Вливаємо до сирної маси натуральний йогурт і продовжуємо працювати блендером, щоб змішати продукти і отримати однорідність.
3. Желатин покласти в окрему невелику ємність і заливаємо його водою у зазначеній кількості. Залишаємо набухати на двадцять-двадцять п’ять хвилин.
4. В цей час холодні вершки виливаємо в об’ємну миску і збиваємо їх міксером на високій швидкості до загущення та пишноти. Як тільки маса стане формувати піки за віночком, припиняємо роботу, щоб не допустити розшарування.
5. Збиті вершки вмішуємо частинами в сирно-йогуртову суміш. На даному етапі збивання не потрібно, можна просто змішувати маси лопаткою. Набряклий желатин ставимо на плиту і нагріваємо, безперервно помішуючи ложкою або віночком. Як тільки всі крупинки будуть розчинені, припиняємо нагрівання. Отриманої рідини даємо охолонути до теплого стану, після чого вливаємо її тонкою цівкою до сирно-йогуртовому крему. Готово! Крем відразу після приготування має рідковату консистенцію, але після охолодження добре застигає.
Приємного апетиту!