Сирний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сирно-йогуртовий крем для торта в домашніх умовах

Сирно-йогуртовий крем має специфічну делікатну кислинку, властиву йогурту. Він ідеальний для легких бісквітних тортів або інших виробів, яким потрібно надати вологості і соковитості без обважнення. При з’єднанні йогурту з сиром загальна маса виходить досить рідкою, що, звичайно, незручно при роботі з тортами. Для стабілізації текстури вводимо желатин – після охолодження крем густіє і приймає потрібну щільність.

Час приготування: 25 хв. без урахування часу набухання желатину.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 850 гр. готового сирно-йогуртового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 450 гр.

Йогурт натуральний питної – 200 гр.

Вершки 30-33% — 150 гр.

Пудра цукрова – 130 гр.

Ванілін – ¼ ч. л.

Желатин – 25 гр.

Вода холодна – 100 мл

Процес приготування:

1. Сир для такого крему краще використовувати пожирніше. Саме жирний продукт дає насиченість смаку і вершкові нотки готового крему. Втім, якщо стоїть завдання зменшити калорійність вироби, тоді відмінно підійде і знежирений сир – все одно вийде смачно. Поміщаємо сир в миску, додаємо до нього цукрову пудру і ванілін. Пробиваємо компоненти заглибним блендером до максимальної однорідності – бажано розбити всі дрібні крупинки.

2. Вливаємо до сирної маси натуральний йогурт і продовжуємо працювати блендером, щоб змішати продукти і отримати однорідність.

3. Желатин покласти в окрему невелику ємність і заливаємо його водою у зазначеній кількості. Залишаємо набухати на двадцять-двадцять п’ять хвилин.

4. В цей час холодні вершки виливаємо в об’ємну миску і збиваємо їх міксером на високій швидкості до загущення та пишноти. Як тільки маса стане формувати піки за віночком, припиняємо роботу, щоб не допустити розшарування.

5. Збиті вершки вмішуємо частинами в сирно-йогуртову суміш. На даному етапі збивання не потрібно, можна просто змішувати маси лопаткою. Набряклий желатин ставимо на плиту і нагріваємо, безперервно помішуючи ложкою або віночком. Як тільки всі крупинки будуть розчинені, припиняємо нагрівання. Отриманої рідини даємо охолонути до теплого стану, після чого вливаємо її тонкою цівкою до сирно-йогуртовому крему. Готово! Крем відразу після приготування має рідковату консистенцію, але після охолодження добре застигає.

Приємного апетиту!