Сирний суп з грибами – 7 рецептів з покроковими фото

Яскраве гаряче блюдо для вашого обіду – сирний суп з грибами. Частування порадує ніжним смаком, ароматом та поживними якостями. Готують суп з печериць, лисичок та інших грибів. Беріть на замітку добірку простих кулінарних рецептів з докладним описом процесу.

Сирний суп з грибами і плавленим сиром

Швидкий і смачний суп для вашого столу можна приготувати із грибів і плавленого сиру. Частування виходить поживним і ніжним смаком. Подавайте з хлібом або сухариками.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі ½ кг
  • Сир плавлений 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кріп ½ пучка
  • Петрушка ½ пучка
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як зварити сирний суп з грибами? Підготуємо необхідні продукти. Печериці гарненько промиваємо під водою
  2. Невеликими кубиками ріжемо гриби і ріпчасту цибулю.
  3. Обсмажуємо інгредієнти на оливковій олії.
  4. Кип’ятимо воду. Солимо її і доповнюємо шматочками плавленого сиру. Кип’ятимо вміст, щоб сир розчинився.
  5. Опускаємо сюди грибну піджарку. Варимо ще близько 5-7 хвилин і доповнюємо свіжою зеленню.
  6. Ніжний сирний суп з грибами готовий. Пробуйте!

Сирний крем-суп з грибами печерицями

Ніжний домашній крем-суп виходить з печериць і сиру. Частування виходить ситним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для яскравого сімейного обіду. Порадуйте своїх рідних!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сир вершковий – 70 гр.
  • Вершки – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо їх і очищаємо.

2. Подрібнюємо гриби, цибулю, моркву і картоплю. Кладемо інгредієнти в сковороду з рослинною олією, солимо їх і посипаємо спеціями.

3. Обсмажуємо їх близько 5 хвилин, після вливаємо трохи води і тушкуємо ще 50 хвилин.

4. Перекладаємо заготовку в каструлю з водою. Кип’ятимо вміст, доповнюємо його шматочками сиру і вершками. Варимо ще 8 хвилин.

5. Коли сир повністю розчиниться, вимикаємо плиту і подрібнюємо частування з допомогою блендера.

6. Розливаємо готовий крем-суп по тарілках. Прикрашаємо його зеленню і шматочками грибів.

Як зварити сирний суп з грибами і фрикадельками?

Яскраве і ситне блюдо для вашого столу – сирний суп з фрикадельками і грибами. Приготувати таке частування нескладно, а його насичений смак запам’ятається всім надовго. Спробуйте!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У курячий фарш розбиваємо яйце і додаємо сіль. Вимішуємо масу і ліпимо з нього маленькі кульки.

2. Натираємо моркву і ріжемо тонкими півкільцями цибулю.

3. Картоплю розбираємо брусочками.

4. Печериці також ділимо на невеликі скибочки.

5. Кип’ятимо воду в каструлі і занурюємо сюди картоплю. Варимо до напівготовності.

6. Відправляємо сюди цибулю з морквою і фрикадельки.

7. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо гриби і плавлений сир. Варимо до готовності всіх продуктів і розплавлення сиру близько 15-20 хвилин.

8. Наприкінці варіння кладемо подрібнений часник з зеленню.

9. Ароматний сирний суп з грибами і фрикадельками готовий. Діліть на порції, доповнюйте сухариками і пригощайтеся.

Дуже смачний сирний суп з білими грибами

Білий гриб – смачний і улюблений багатьма продукт. Його можна використовувати у приготуванні смачного і яскравого сирного супу. Таке блюдо порадує поживністю і насиченим ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Гриби білі – 300 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Добре гриби промиваємо, нарізаємо їх, кладемо в каструлю з киплячою водою і варимо 30 хвилин.

2. Нарізаємо картоплю кубиками і відправляємо їх до грибів. Готуємо ще 10 хвилин.

3. Натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Смажимо продукти в рослинній олії і викладаємо їх в каструлю разом з лавровим листком.

4. Додаємо плавлений сир. Солимо, перчимо до смаку і варимо ще 10 хвилин. Після готовності, страва накриваємо кришкою і даємо йому постояти.

5. Яскравий домашній сирний суп з білими грибами готовий. Діліть на порції і пробуйте!

Простий і смачний рецепт сирного супу з куркою і грибами

Смачне і корисне блюдо для вашого обіду – сирний суп з грибами і куркою. Високобілкове частування вийде ситним і ароматним. Подавайте до столу з зеленню або хлібом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Куряче філе відварюємо в каструлі з підсоленою водою.

3. Очищену цибулю подрібнюємо.

4. Промиті печериці ділимо на тонкі пластинки.

5. Картоплю ділимо на невеликі кубики.

6. Філе виймаємо з бульйону. Остуджуємо його і ріжемо кубиками.

7. У вершковому маслі смажимо подрібнену цибулю близько 5 хвилин.

8. Сюди ж кладемо гриби. Тушкуємо продукти до їх готовності. Солимо і перчимо за смаком.

9. У бульйон опускаємо картоплю. Варимо близько 10-15 хвилин.

10. Далі опускаємо в каструлю обжарку. Готуємо ще 5 хвилин.

11. Відправляємо в каструлю куряче філе.

12. Опускаємо сюди плавлений сир.

13. Готуємо страву до його повного розчинення.

14. Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу!

Як приготувати вершково-сирний суп з грибами?

Ніжний вершково-сирний суп можна приготувати з додаванням грибів. Таке блюдо стане відмінним доповненням до вашого обіду. Запам’ятовуйте просту кулінарну ідею!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Вершки 10% — 200 мл
  • Кріп – ¼ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізаємо печериці тонкими пластами. Обсмажуємо продукт до готовності у рослинній олії.

2. Ріжемо картоплю кубиками і відварюємо її в каструлі до напівготовності.

3. В цей час подрібнюємо цибулю, моркву і часник.

4. Відправляємо овочі і гриби в каструлю.

5. Відразу ж викладаємо сюди плавлений сир. Додаємо сіль і мелений перець.

6. Варимо до готовності картоплі і розплавлення сиру. В кінці вливаємо вершки і додаємо подрібнений кріп.

7. Готовий вершково-сирний суп з грибами розливаємо по тарілках і подаємо до столу!

Покроковий рецепт приготування сирного супу з лисичками

Ароматні і насичені за смаком лисички стануть відмінним доповненням сирного супу. Гаряче блюдо приємно здивує ваших рідних. Готуйте його по покроковому рецептом, з яким впорається кожен.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Гриби лисички – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Цибуля зелена (з головками) – за смаком.
  • Базилік – 1 гілка.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо та нарізаємо лисички. Занурюємо їх у каструлю з водою і варимо близько 15 хвилин. Можна накрити кришкою.

2. У процесі варіння знімаємо пінку.

3. У вершковому маслі подрібнену цибулю обсмажуємо пару хвилин.

4. Сюди ж відправляємо і шматочки моркви. Тушкуємо до м’якості.

5. До лисичкам викладаємо кубики картоплі. Варимо ще 15 хвилин.

6. Додаємо в заготовку плавлений сир, лавровий лист і сіль.

7. Розмішуємо і варимо до розчинення сиру. В кінці додаємо подрібнений базилік.

8. Ароматний сирний суп з лисичками готовий. Можна пробувати!