Яскраве гаряче блюдо для вашого обіду – сирний суп з грибами. Частування порадує ніжним смаком, ароматом та поживними якостями. Готують суп з печериць, лисичок та інших грибів. Беріть на замітку добірку простих кулінарних рецептів з докладним описом процесу.
Сирний суп з грибами і плавленим сиром
Швидкий і смачний суп для вашого столу можна приготувати із грибів і плавленого сиру. Частування виходить поживним і ніжним смаком. Подавайте з хлібом або сухариками.
Інгредієнти на
5 порц.
- Печериці свіжі ½ кг
- Сир плавлений 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Кріп ½ пучка
- Петрушка ½ пучка
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як зварити сирний суп з грибами? Підготуємо необхідні продукти. Печериці гарненько промиваємо під водою
- Невеликими кубиками ріжемо гриби і ріпчасту цибулю.
- Обсмажуємо інгредієнти на оливковій олії.
- Кип’ятимо воду. Солимо її і доповнюємо шматочками плавленого сиру. Кип’ятимо вміст, щоб сир розчинився.
- Опускаємо сюди грибну піджарку. Варимо ще близько 5-7 хвилин і доповнюємо свіжою зеленню.
- Ніжний сирний суп з грибами готовий. Пробуйте!
Сирний крем-суп з грибами печерицями
Ніжний домашній крем-суп виходить з печериць і сиру. Частування виходить ситним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для яскравого сімейного обіду. Порадуйте своїх рідних!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Сир вершковий – 70 гр.
- Вершки – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо їх і очищаємо.
2. Подрібнюємо гриби, цибулю, моркву і картоплю. Кладемо інгредієнти в сковороду з рослинною олією, солимо їх і посипаємо спеціями.
3. Обсмажуємо їх близько 5 хвилин, після вливаємо трохи води і тушкуємо ще 50 хвилин.
4. Перекладаємо заготовку в каструлю з водою. Кип’ятимо вміст, доповнюємо його шматочками сиру і вершками. Варимо ще 8 хвилин.
5. Коли сир повністю розчиниться, вимикаємо плиту і подрібнюємо частування з допомогою блендера.
6. Розливаємо готовий крем-суп по тарілках. Прикрашаємо його зеленню і шматочками грибів.
Як зварити сирний суп з грибами і фрикадельками?
Яскраве і ситне блюдо для вашого столу – сирний суп з фрикадельками і грибами. Приготувати таке частування нескладно, а його насичений смак запам’ятається всім надовго. Спробуйте!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Фарш курячий – 0,5 кг
- Сир плавлений – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сухарики – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У курячий фарш розбиваємо яйце і додаємо сіль. Вимішуємо масу і ліпимо з нього маленькі кульки.
2. Натираємо моркву і ріжемо тонкими півкільцями цибулю.
3. Картоплю розбираємо брусочками.
4. Печериці також ділимо на невеликі скибочки.
5. Кип’ятимо воду в каструлі і занурюємо сюди картоплю. Варимо до напівготовності.
6. Відправляємо сюди цибулю з морквою і фрикадельки.
7. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо гриби і плавлений сир. Варимо до готовності всіх продуктів і розплавлення сиру близько 15-20 хвилин.
8. Наприкінці варіння кладемо подрібнений часник з зеленню.
9. Ароматний сирний суп з грибами і фрикадельками готовий. Діліть на порції, доповнюйте сухариками і пригощайтеся.
Дуже смачний сирний суп з білими грибами
Білий гриб – смачний і улюблений багатьма продукт. Його можна використовувати у приготуванні смачного і яскравого сирного супу. Таке блюдо порадує поживністю і насиченим ароматом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Гриби білі – 300 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Добре гриби промиваємо, нарізаємо їх, кладемо в каструлю з киплячою водою і варимо 30 хвилин.
2. Нарізаємо картоплю кубиками і відправляємо їх до грибів. Готуємо ще 10 хвилин.
3. Натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Смажимо продукти в рослинній олії і викладаємо їх в каструлю разом з лавровим листком.
4. Додаємо плавлений сир. Солимо, перчимо до смаку і варимо ще 10 хвилин. Після готовності, страва накриваємо кришкою і даємо йому постояти.
5. Яскравий домашній сирний суп з білими грибами готовий. Діліть на порції і пробуйте!
Простий і смачний рецепт сирного супу з куркою і грибами
Смачне і корисне блюдо для вашого обіду – сирний суп з грибами і куркою. Високобілкове частування вийде ситним і ароматним. Подавайте до столу з зеленню або хлібом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Куряче філе відварюємо в каструлі з підсоленою водою.
3. Очищену цибулю подрібнюємо.
4. Промиті печериці ділимо на тонкі пластинки.
5. Картоплю ділимо на невеликі кубики.
6. Філе виймаємо з бульйону. Остуджуємо його і ріжемо кубиками.
7. У вершковому маслі смажимо подрібнену цибулю близько 5 хвилин.
8. Сюди ж кладемо гриби. Тушкуємо продукти до їх готовності. Солимо і перчимо за смаком.
9. У бульйон опускаємо картоплю. Варимо близько 10-15 хвилин.
10. Далі опускаємо в каструлю обжарку. Готуємо ще 5 хвилин.
11. Відправляємо в каструлю куряче філе.
12. Опускаємо сюди плавлений сир.
13. Готуємо страву до його повного розчинення.
14. Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу!
Як приготувати вершково-сирний суп з грибами?
Ніжний вершково-сирний суп можна приготувати з додаванням грибів. Таке блюдо стане відмінним доповненням до вашого обіду. Запам’ятовуйте просту кулінарну ідею!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Гриби шампіньйони – 250 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вершки 10% — 200 мл
- Кріп – ¼ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Нарізаємо печериці тонкими пластами. Обсмажуємо продукт до готовності у рослинній олії.
2. Ріжемо картоплю кубиками і відварюємо її в каструлі до напівготовності.
3. В цей час подрібнюємо цибулю, моркву і часник.
4. Відправляємо овочі і гриби в каструлю.
5. Відразу ж викладаємо сюди плавлений сир. Додаємо сіль і мелений перець.
6. Варимо до готовності картоплі і розплавлення сиру. В кінці вливаємо вершки і додаємо подрібнений кріп.
7. Готовий вершково-сирний суп з грибами розливаємо по тарілках і подаємо до столу!
Покроковий рецепт приготування сирного супу з лисичками
Ароматні і насичені за смаком лисички стануть відмінним доповненням сирного супу. Гаряче блюдо приємно здивує ваших рідних. Готуйте його по покроковому рецептом, з яким впорається кожен.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Гриби лисички – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Цибуля зелена (з головками) – за смаком.
- Базилік – 1 гілка.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо та нарізаємо лисички. Занурюємо їх у каструлю з водою і варимо близько 15 хвилин. Можна накрити кришкою.
2. У процесі варіння знімаємо пінку.
3. У вершковому маслі подрібнену цибулю обсмажуємо пару хвилин.
4. Сюди ж відправляємо і шматочки моркви. Тушкуємо до м’якості.
5. До лисичкам викладаємо кубики картоплі. Варимо ще 15 хвилин.
6. Додаємо в заготовку плавлений сир, лавровий лист і сіль.
7. Розмішуємо і варимо до розчинення сиру. В кінці додаємо подрібнений базилік.
8. Ароматний сирний суп з лисичками готовий. Можна пробувати!