Простий сирний торт на сковороді
Цікавий спосіб приготування сирного торта – на сковороді. З таким простим і смачним десертом справляться навіть новачки. Подавайте його до чаю, кави або в рамках святкового столу.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Сир – 180 гр.
 - Яйце – 1 шт.
 - Цукор – 100 гр.
 - Борошно – 200 гр.
 - Сода – 1 ч. л.
 
Для крему:
- Цукор – 160 гр.
 - Цукор ванільний – 8 гр.
 - Яйце – 2 шт.
 - Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
 - Молоко – 200 мл
 - Сметана – 300 гр.
 - Масло вершкове – 70 гр.
 
Процес приготування:
- Спочатку приготуємо крем. Для цього з’єднуємо всі зазначені інгредієнти в сотейнику. Варимо вміст на слабкому вогні близько 5-7 хвилин. У процесі варіння масу постійно помішуємо до загустіння.

 - Приступаємо до основи. У глибокій мисці з’єднуємо сир, цукор і яйце. Починаємо вимішувати і поступово додаємо борошно з содою. Розмішуємо до отримання густого однорідного складу.

 - З отриманого тіста формуємо акуратну ковбаску і розрізаємо її на вісім рівних частин.

 - Кожну частину розгортаємо в тонкий акуратний коло.

 - Обсмажуємо кожен корж на розпеченої сковороді пару хвилин з обох сторін.
 - Починаємо збирати торт. Кладемо перший корж на плоску тарілку. Обмазуємо його остившім кремом.

 - Також чинимо і іншими коржами.

 - Весь торт обмазуємо залишками крему. За бажанням, можна прикрасити крихтами печива. Ставимо десерт в холодильник на півтори години.

 - Смачний і просочений сирний торт на сковороді готовий. Можна пробувати!

 




















