Домашні тарталетки з листкового тіста у формочках
Використовувати формочки для приготування тарталеток дуже зручно, так як вироби в результаті виходять більш акуратними і однаковими за розміром. В якості начинки для заготовок можна використовувати гриби, овочі, горіхи або м’ясо.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 18.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Борошно для розкочування тіста.
- Квасоля – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку розморозимо тісто за всіма правилами: витягуємо його з холодильника, дістаємо з упаковки, роз’єднуємо шари, щоб вони не прилипли один до одного під час розморожування. Розкладаємо тісто на дерев’яній обробній дошці і накриваємо рушником (воно повинно бути чистим і сухим). Через 40 хвилин присипаємо стільницю борошном і починаємо розгортати шари тесту.
Крок 2. З допомогою чашки (діаметр верху бортиків – 9 сантиметрів) вирізаємо заготовки круглої форми. З двох шарів тіста вийде 12 тарталеток. З обрізків тесту також вийде 6 заготовок для тарталеток.
Крок 3. Щоб тісто добре пропеклося і не роздулося, протикаємо його виделкою в декількох місцях. Формочки для випікання тарталеток змочують холодною очищеною водою і кладемо всередину них тісто.
Крок 4. Вирізаємо з фольги невеликі квадратики і поміщаємо їх усередину заготовок. Викладаємо у фольгу квасоля. Це необхідно, щоб дно тарталеток не роздулося у процесі випікання. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 200-220 градусів. Ставимо всередину заготівлі і випікаємо 10 хвилин. Потім квасолю з фольгою необхідно буде дістати з заготовок і продовжити випікання без вантажу (10-12 хвилин). Дістаємо деко з тарталетками і позбавляє їх від формочок.
Крок 5. Заповнюємо готові тарталетки будь-якою начинкою, наприклад, сумішшю з грибів, цибулі і зелені. Також ви можете заповнити їх будь-якими овочами або м’ясом.
Приємного апетиту!