Тарталетки з листкового тіста – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Святкові тарталетки з листкового тіста з червоною ікрою

Тарталетки з начинкою з червоної ікри – ідеальна закуска для новорічного святкового столу. Його приготування не займе багато часу, а результат порадує гостей. Блюдо легко засвоюється організмом і швидко насичує шлунок.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 9.

Склад:

  • Тісто листкове – 100 гр.
  • Борошно для розкочування тіста.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир плавлений м’який – 50 гр.
  • Зелень для прикраси (1 пучок).
  • Квасоля – 40-50 гр.
  • Ікра червона – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо для формування тарталеток силіконову форму. Потім дістаємо з холодильника листкове тісто і розморожуємо його згідно інструкції на упаковці. Після того, як тісто розморозиться, присипаємо робочу зону столу борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 міліметри. Вирізаємо з тіста кружки з допомогою склянки чи чашки. Заповнюємо гуртками формочки і видаляємо надлишки тесту.

Крок 2. Викладаємо на тісто квасоля. Наявність вантажу необхідно для того, щоб тісто не покривалося пузирями в процесі випічки. Встановлюємо форму з заготовками на деко і відправляємо конструкцію у розігрітий духову шафу (180-190 градусів). Випікаємо тарталетки 15 хвилин.

Крок 3. Курячі яйця покласти в невелику каструльку. Заливаємо їх холодною водою і ставимо ємність на плиту. Після того, як вода закипить, варимо яйця до готовності 7-8 хвилин. Потім зливаємо окріп в раковину і заливаємо інгредієнт холодною проточною водою. Коли яйця охолонуть, зливаємо воду. Обтираем яйця рушником і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на дрібній тертці в будь-яку глибоку ємність.

Крок 4. Відкриваємо банку з сиром. Викладаємо необхідне його кількість до яєць з допомогою ложки. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Крок 5. В охолоджені заготовки з листкового тіста викладаємо начинку з плавленого сиру і яєць.

Крок 6. Відкриваємо баночку з ікрою і прикрашаємо дрібними кульками яєчно-сирну начинку.

Крок 7. Вибираємо будь-яку зелень для прикраси страви. Промиваємо її проточною водою і даємо обсохнути. Маємо тарталетки по всій поверхні плоского дна страви. Прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!