Тефтелі з фаршу без рису
Тефтелі з фаршу без рису – це чудовий варіант ситного, але водночас легкого обіду без зайвого жиру та калорій. Як основу рекомендується вибирати фарш із птиці, тефтелі, приготовані з такої «сировини», виходять ніжнішими та м’якшими. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Базилік – до смаку.
- Орегано – до смаку.
- Шавлія – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед викладаємо фарш у глибоку ємність, очищаємо та ополіскуємо овочі.
Крок 2. У курячий фарш додати половину дрібно нарізаної цибулі, сіль і спеції, також вбити яйце і ретельно перемішати.
Крок 3. Розігріваємо олію в сковорідці і обсмажуємо кульки, сформовані з підготовленої маси.
Крок 4. Перекладаємо підрум’янені тефтелі в інший посуд.
Крок 5. А на тій же сковороді пасеруємо подрібнену моркву та рештки цибулі.
Крок 6. З’єднуємо засмажку з томатною пастою і, змішавши інгредієнти, прогріваємо всі разом 2-3 хвилини.
Крок 7. Вміст сковороди заливаємо водою або бульйон, підсолюємо та нагріваємо.
Крок 8. Перекладаємо тефтелі в соус, зменшуємо нагрівання і закриваємо кришкою.
Крок 9. Готуємо страву близько півгодини та подаємо до столу. Смачного!