Ароматні рибні тефтелі в вершковому соусі
Мета даного рецепта полягає в тому, щоб ви могли їсти і худнути одночасно. Таке блюдо чудово підходить для низькокалорійного раціону. Ви зможете приготувати його собі як на обід, так і на вечерю. Незважаючи на те, що страва дуже соковите, воно залишається легким і дуже корисним.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 45 хвилин.
Порцій – 7.
Інгредієнти для тефтелькою:
- Філе риби – 650 гр.
- Молоко – 0,5 склянки
- Хліб – 70 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цедра лимона – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Перець – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Інгредієнти для вершкового соусу:
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Вершки – 200 мл
- Жовток – 2 шт.
- Сік лимона – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо м’якуш хліба від кірок. Покладіть її в тарілку і залийте молоком. Відставте тарілку вбік. В цей час хліб буде набухати.
2. Цибуля промиваємо і очищаємо від лушпиння. Нарізаємо його на дрібні кубики. Знімаємо з лушпиння часнику. Натираємо його на дрібній тертці або виживаємо пресом. Змішуємо часник з цибулею.
3. Якщо ви придбали цілу рибу, вам доведеться її почистити і випатрати. Для зручності варто купувати готове філе. Нам необхідно нарізати на невеликі шматочки і покласти в чашу блендера. Додаємо до риби подрібнену цибулю і натертий часник. Потім кладемо цедру лимона, куряче яйце і хліб, який нам необхідно заздалегідь віджати. Сіль і перець додаємо на свій смак. Подрібнюємо всі інгредієнти в фарш.
4. Тепер нам необхідно сформувати з фаршу тефтелі. Руки варто заздалегідь змочити в холодній воді, тоді вам буде легше формувати рибні кульки. Ліпимо з фаршу тефтелі, а після занурюємо їх у борошно. Готові кульки кладемо на тарілку.
5. Приступаємо до приготування соусу. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона розігріється. Кладемо на неї шматочок вершкового масла. Висипаємо борошно і обсмажуємо інгредієнти, постійно перемішуючи їх. На сковороду наливаємо 200 мілілітрів вершків. Варимо соус на повільному вогні. Поступово додаємо до нього два яєчних жовтки і лимонний сік. Ще раз перемішуємо соус і залишаємо його тушкуватися на протязі 5 хвилин.
6. Нам необхідно обсмажити тефтелі на іншій сковороді. Ставимо її на вогонь і змащуємо олією. Викладаємо тефтелі на сковороду і обсмажуємо з кожної сторони. На це у вас піде приблизно 7 хвилин. Коли тефтелі підрум’яняться, зніміть сковороду з вогню і накрийте її кришкою. Дайте їм постояти протягом декількох хвилин.
7. Коли соус почне кипіти, викладаємо до нього практично готові тефтелі. Слідкуйте, щоб між ними зберігалося хоча б невелику відстань. За допомогою звичайної ложки поливаємо тефтелі соусом. Накриваємо сковороду кришкою. Страва буде гаситися ще протягом 15 хвилин. Коли будуть готові тефтелі, зніміть сковороду з плити і дайте їм постояти ще протягом 5 хвилин.
8. Як гарнір рекомендується приготувати рис зі шпинатом. Варіть крупу впродовж того часу, який зазначено на упаковці. У середньому рис вариться близько 15 хвилин. Обов’язково заздалегідь промийте його. Шпинат необхідно обшпарити, щоб він став м’якшим. Наріжте його на дрібні шматочки і змішайте зі звареним рисом. Гарнір готовий.
9. Подавати страву необхідно в гарячому вигляді. Кладемо тефтелі на рис зі шпинатом. Зверху додаємо вершковий соус. Прикрасити страву можна свіжою зеленню. Швидше накривайте на стіл і подавайте це ніжне блюдо.