Терпуг на сковороді – це смачна і корисна риба, яка багата білками і насиченими жирами, відповідно, стане для вас ідеальним вечерею, який наситить вас без супроводу тяжкості в шлунку. Пропонуємо вам посмажити рибку, щоб повною мірою відчути ніжний смак і тонкий приємний аромат. Крім смаження, терпуг можна з легкістю згасити в сметані і отримати ще більш смачний і поживний прийом їжі, який припаде до смаку всім вашим домочадцям, особливо з улюбленим гарніром.
Смажений терпуг з хрусткою скоринкою на сковороді
Смажений терпуг з хрусткою скоринкою на сковороді – це прекрасний варіант для швидкого і поживного вечері, на приготування якого, вам не доведеться витрачати, більше двадцяти хвилин. Другим плюсом цієї страви є той факт, що крім риби і приправ, нам потрібно тільки ріпчасту цибулю і борошно.
Інгредієнти на
2 порц.
- Терпуг 350 гр.
- Борошно 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Спеції для риби за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Попередньо виймаємо рибу з морозильної камери і залишаємо на нижній полиці холодильника для розморожування.
- Зчищають луску, потрошимо, позбавляємося від плавників і старанно промиваємо під струменем води.
- Розрізаємо тушку на порційні шматочки.
- В тарілці об’єднуємо борошно зі спеціями і сіллю.
- Паніруємо рибку.
- На розпеченому олії підсмажуємо терпуга до рум’яного кольору, перевертаємо і додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Підрум’янюємо і знімаємо з вогню, але якщо шматки великі, то трохи тушкуємо під кришкою на мінімальному нагріві.
- Промаківающімі сегменти паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків рослинних жирів і сервіруємо.
- Доповнюємо свіжими овочами, улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Смачний терпуг, тушкований у сметані
Смачний терпуг, тушкований в сметані – це соковите і в міру жирне страву, яке ми доповнимо нарізкою з цибулі і моркви. Перед гасінням рибку слід обваляти в борошні і обсмажити до рум’яності, а ось після йде черга овочів і сметани. При подібному томлінні, риба максимально просочується добавками.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Терпуг – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Борошно – ½ склянки
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу чистимо, позбавляє від голови, хвоста, плавців і зябер – обполіскуємо водою всередині і зовні.
Крок 2. Розрізаємо тушки на чотири сегменти рівного розміру.
Крок 3. Укладаємо терпугов в глибоку чашу, присипаємо сіллю і спеціями – перемішуємо.
Крок 4. Приправлені шматочки обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Крок 5. Викладаємо рибу на сковорідку з розігрітим маслом і смажимо з двох боків до утворення характерною скоринки на сильному полум’я. Цілі довести до готовності ми не переслідуємо. Викладаємо основний компонент в тарілку.
Крок 6. Паралельно очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 7. Пасеруємо овочеву нарізку на олії до м’якості.
Крок 8. Зверху кладемо рибу і заливаємо все вміст сковороди сметаною.
Крок 9. Слідом вливаємо приблизно півсклянки води, підсолюємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї близько двадцяти хвилин.
Крок 10. Соковиту і м’яку рибу викладаємо на сервірувальне блюдо разом з овочами та за бажанням доповнюємо листям зеленого салату. Приємного апетиту!
Як приготувати терпуга в клярі на сковороді?
Як приготувати терпуга в клярі на сковороді? Напевно, цим питанням запитувала не одна господиня, однак, весь процес практично нічим не відрізняється від смаження будь-якої іншої риби. Для золотистої скоринки слід використовувати самі прості інгредієнти, які завжди є під рукою: яйце і борошно.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Терпуг – 650 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню всі продукти, перераховані в списку вище.
Крок 2. З обпатраною тушки знімаємо шкірку і відокремлюємо філе, видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. В піалі расколачиваем куряче яйце.
Крок 4. Борошно солимо і перчимо, перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Гарненько обвалюємо терпуга в борошняної суміші і паралельно розжарюємо масло в товстостінній сковороді.
Крок 6. Потім занурюємо рибу у збите яйце.
Крок 7. Ще раз паніруємо в борошні і викладаємо на сковороду з шиплячим маслом.
Крок 8. Не гаючи часу, цибулину «звільняємо» від лушпиння і ріжемо півкільцями середньої товщини.
Крок 9. Рум’яну рибку зрушуємо в бік і додаємо цибулю.
Крок 10. Ароматного терпуга поєднуємо зі свіжими овочами і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смажений терпуг з цибулею
Смажений терпуг з цибулею – це ідеальне поєднання компонентів, яке подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду! Побалуйте себе неймовірно смачною і жирною рибою, яка хороша з будь-яким гарніром і салатом зі свіжих овочів. Швидко, смачно і дуже просто!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Терпуг – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 50-70 гр.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Сік лимона – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Терпуга чистимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники, вспарываем черевце і викидаємо нутрощі – промиваємо і ріжемо на шматки.
Крок 2. Рибку приправляємо спеціями, сіллю і чорним перцем, обвалюють в борошні кожен сегмент. Також очищаємо і нарізаємо цибулину.
Крок 3. Розігріваємо масло.
Крок 4. Обсмажуємо основний компонент до рум’яності з двох сторін.
Крок 5. Засипаємо цибулю, зменшуємо полум’я до мінімуму і готуємо страву до повної готовності.
Крок 6. Викладаємо духмяне страву і присмачую лимонним соком. Готуйте і отримуйте задоволення!
Терпуг з овочами на сковороді
Терпуг з овочами на сковороді – це комплексне страву, яке включає в себе, як основний інгредієнт, так і гарнір. Головний плюс такого блюда полягає в тому, що витрачений час скорочується вдвічі, як і кількість брудного посуду. Риба прекрасно гармонує з м’якими овочами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Терпуг курильський – 1 шт.
- Цибулина (велика) – 1 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Спеції для риби – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- соєвий Соус – за смаком.
- Борошно – 50-60 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожену рибу очищаємо від луски, зрізаємо плавники, голову і хвіст. Обов’язково выскабливаем нутрощі разом з темними плівками і гарненько промиваємо всередині і зовні.
Крок 2. Ріжемо тушку на стейки і після кожну частину ще навпіл, вздовж хребтової кістки. Присмачую нарізку соєвим соусом, приправами і при необхідності сіллю – натираємо і прикриваємо кришкою, залишаємо для просочення.
Крок 3. Поки терпуг просочується добавками, нарізаємо півкільцями цибулину, а морквину тремо на бурачной тертці.
Крок 4. Ретельно обвалюємо рибку в борошні.
Крок 5. У глибокій жароміцної посуді розігріваємо олію, кладемо рибу шкіркою вниз і обсмажуємо 3-4 хвилини під кришкою.
Крок 6. Перевертаємо і знімаємо кришку, вона нам більше не знадобиться.
Крок 7. Готову рибу викладаємо, а на тому ж маслі пасеруємо овочі протягом 4-6 хвилин до легкого коричневого відтінку і м’якості. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 8. На рибку кладемо ароматні овочі і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!