Террін – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Шоколадний террін

Шоколадний террін – відмінний рецепт для того, щоб повторити його в домашніх умовах. До того ж, ласощі точно оцінять любителі шоколаду, воно має чудовий смак, але вельми незвичайну консистенцію. По своєму смаку ви завжди можете доповнити террін горіхами, ягодами або іншими смачними добавками.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Шоколад молочний – 200 гр.
  • Коньяк/лікер – 2 ст. л.
  • Борошно – 5 гр.
  • Цукор ванільний – ½ ч. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Шоколад можна взяти будь-який, який вам більше до душі. Плитку розламайте на дрібні шматочки і помістіть на водяну баню, розтопіть його.

Крок 2. Акуратно розбийте курячі яйця і відокремте білки від жовтків. Злегка збовтайте жовтки виделкою.

Крок 3. Шматочок вершкового масла розтопити в мікрохвильовці.

Крок 4. В розтоплений шоколад поступово додайте жовтки і продовжуйте тримати ємність на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою.

Крок 5. Далі додайте в шоколадну масу коньяк або лікер, звичайний і ванільний цукор.

Крок 6. В останню чергу додайте в шоколадну масу топлене вершкове олію, добре перемішайте.

Крок 7. Окремо збийте білки до стійкої піни.

Крок 8. У глибокій ємності з’єднайте шоколадну масу і збиті білки, додайте борошно.

Крок 9. Отримане шоколадне тісто викладіть в прямокутну форму, помістіть її в іншу велику за розміром форму, наповнену наполовину водою. Запікайте шоколадний террін в духовці 50-60 хвилин при 160 градусах. Подавайте десерт на стіл, коли він повністю охолоне. Приємного апетиту!