Тілапія на сковороді в клярі, в паніровці, в соусі або з овочами – це найбільш популярний варіант приготування делікатесного і нежирного м’яса цієї риби. Придбати можна тільки заморожену, тому важлива правильна розморожування. Найпростіший спосіб смаження риби на сковороді – борошняна паніровка, але саме кляр або соуси дозволяють зробити блюдо соковитим. Смак тілапії доповнюють різними приправами.
Тілапія, смажена в клярі на сковороді
Тілапія, смажена в клярі на сковороді, завжди виходить соковитою, так і кляр нівелює річковий запах риби. Варіанти кляров для риби різні, в цьому рецепті приготуємо горіховий, який у додатку прянощами не потребує. Рецепт простий, але тілапія буде дуже апетитною і смачною. Розморожуємо тилапию на нижній полиці холодильника або зануривши разом з пакетом в холодну воду.
Інгредієнти на
3 порц.
- Тіляпія 3 філе
- Волоський горіх 5 ст. л.
- Сухарі панірувальні 5 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Філе розмороженої тілапії промийте холодною водою, обсушіть серветкою, і наріжте шматочками. Нарізку тілапії покладіть на плоске блюдо і по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем. Залиште тилапию на 10 хвилин для маринування.
- На сухій сковороді трохи обсмажте очищені волоські горіхи, остудіть і блендером або кавомолкою подрібніть в дуже дрібну крихту.
- У окрему посуд насипте панірувальні сухарі, додайте крихту горіхів і добре перемішайте.
- До цієї суміші насипте трохи солі з чорним перцем і перемішайте ще раз.
- У піалі виделкою або вінчиком збийте одне яйце. У сковорідці добре розігрійте олію. Шматочки тілапії спочатку умочіть у збите яйце.
- Потім добре і з обох сторін обваляйте в горіховій паніровці.
- Обсмажте тилапию на гарячому олії на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
- Обсмажену в клярі на сковороді тилапию, перекладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу з гарніром і овочами. Приємного апетиту!
Смажене філе тілапії в борошні
Смажене філе тілапії в борошні, соковите, ароматне, та з хрусткою скоринкою буде у вас швидким і смачною вечерею. У цьому рецепті з приправ беремо сухий часник з чорним перцем і їх додаємо в панірування. Філе розморожуємо заздалегідь, і смажимо на оливковій олії, що буде смачніше, ніж на рослинному маслі.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Філе тілапії – 450 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 20 гр.
- Часник сухий – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожене філе тілапії промити холодною водою і витерти насухо серветкою.
Крок 2. В невеликий пакет насипати вказане в рецепті кількість борошна з сіллю і приправами. Ці інгредієнти перемішати. Якщо у вас більше риби, відповідно розрахуйте пропорції борошна і приправ.
Крок 3. У пакет помістити підготовлене філе і його добре струсити, щоб борошняної сумішшю покрилося повністю. Вийняти філе з пакету і зайву суміш струсити.
Крок 4. У сковороді і на середньому вогні добре розігріти оливкову олію.
Крок 5. У гаряче масло перекласти філе в борошняній паніровці і обсмажити на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Крок 6. Обсмажене філе перекласти зі сковороди на паперові рушники для видалення зайвої олії.
Крок 7. Смажене в борошні філе тілапії перекласти на порційну тарілку, доповнити гарніром з гострим соусом і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Тілапія у вершковому соусі на сковороді
Тилапию, за ніжне і дієтичне м’ясо, подібне курячої грудки, іноді називають «річковий куркою» і варіант приготування її у вершковому соусі дуже вдалий, та до того ж простий і швидкий. У цьому рецепті тилапию маринуємо в лимонному соку, трохи обсмажуємо і потім тушкуємо в вершках з обсмаженою цибулею.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе тілапії – 700 гр.
- Вершки 10-20% – 200 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Філе тілапії заздалегідь розморозити, промити холодною водою і нарізати шматочками будь-якого розміру.
Крок 2. Перекласти шматочки тілапії в окремий посуд, посипати по своєму смаку сіллю з будь-якими рибними приправами, полити соком лимона. Акуратно перемішати і залишити на 10 хвилин для маринування.
Крок 3. Дрібно нарізати очищену цибулину і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Потім лук зі сковорідки перекласти на тарілку.
Крок 4. Шматочки тілапії запанірувати в борошні і до паніровці можна також додати приправи.
Крок 5. В маслі від цибулі на великому вогні швидко і до рум’яної скоринки обсмажити шматочки тілапії.
Крок 6. Поверх обсмаженої тілапії рівномірно розкладіть цибулю.
Крок 7. Потім тилапию з цибулею залити вершками, краще взяти більш жирні вершки.
Крок 8. Покласти рибу на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 10 хвилин. Приготовану на сковороді у вершковому соусі тилапию, розкласти по порційних тарілках, доповнити гарніром і сервірувати до столу гарячою. Приємного апетиту!
Тілапія, смажена з цибулею
Тілапія, смажена з цибулею може бути у вас швидким і смачною вечерею для всієї родини, особливо коли дефіцит часу і бажання для готування. У цьому рецепті обсмажуємо філе тілапії в борошняній паніровці і додаємо цибулю. Кількість інгредієнтів береться по особистому смаку господині.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 6 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Розморозити філе тілапії при кімнатній температурі або в холодильнику. Промити його холодною водою серветкою і прибрати зайву вологу.
Крок 2. Потім філе по своєму смаку посипати сіллю з приправами і полити соком лимона.
Крок 3. У сковороді добре розігріти рослинне масло. Кожне філе тілапії запанірувати в борошні.
Крок 4. Перекласти філе на гаряче масло і смажити на середньому вогні до золотистої скоринки, з одного боку.
Крок 5. Перевернути філе на іншу сторону і обсмажити до золотистої скоринки.
Крок 6. Почистити цибулю, нарізати кільцями середньої товщини і додати в сковорідку до риби, посмажити до прозорості. Можна цибулю обсмажити в тому ж маслі окремо від риби.
Крок 7. Смажену з цибулею тилапию можна подавати до столу, але, якщо її прикрити фольгою і на 10 хвилин поставити в духовку, буде набагато смачніше.
Крок 8. Приготовану смажену тилапию з цибулею розкласти по тарілках, декорувати зеленню і сервірувати до вечері. Приємного апетиту!
Тілапія з овочами на сковороді
Колоритний смак, ніжне м’ясо, мінімум кісток дозволяють приготувати тилапию в різних варіантах, і в цьому рецепті готуємо її на сковорідці з овочами. Набори овочів різні і тут беремо мексиканську заморожену суміш, що зручно і смачно. Тилапию не смажимо, а тушкуємо на овочевій подушці, що зробить блюдо дієтичним.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Філе тілапії – 400 гр.
- Заморожена овочева суміш – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину і часник почистити і дрібно нарізати.
Крок 2. Потім їх обсмажити на середньому вогні, на розігрітому рослинному маслі до прозорості.
Крок 3. Заздалегідь розморожене і промите філе тілапії по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 4. До смаженій з часником луку пересипати будь заморожену овочеву суміш і тушкувати на невеликому вогні протягом 7-10 хвилин. Суміш можна трохи посолити.
Крок 5. Поверх тушкованих овочів покласти філе тілапії. У сковорідку налити трохи води і прикрити кришкою. Загасити тилапию протягом 15-20 хвилин, до повної готовності.
Крок 6. Приготовану на сковороді тилапию з овочами розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!