Тістечко Шу класичне – 5 рецептів з покроковими фото

Тістечко «Шу» класичне – це вишуканий десерт французької кухні, який дивує своїм ніжним смаком і апетитним виглядом. Таке частування ідеально доповнить чашечку кави, чаю або іншого вашого улюбленого гарячого напою. Для приготування тістечка в домашніх умовах використовуйте кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом

Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом – це неймовірно смачне ласощі для вашого сімейного столу або свята. Ніжне частування нікого не залишить байдужим, а також порадує яскравим і привабливим виглядом. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
9 шт.

  • Молоко коров’яче 125 мл
  • Вода 125 мл
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 150 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін за смаком
  • Для заварного крему:
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Жовток-5 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Ванілін 1.5 гр.

Процес приготування:

  1. Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом готується просто. З’єднуємо молоко, розм’якшене вершкове масло, воду, сіль, ванілін і цукор. Повільно доводимо до кипіння і постійно помішуємо.
  2. Після перших ознак закипання додаємо в масу просіяне борошно.
  3. Продовжуємо вимішувати тісто до однорідності на невеликому вогні. Далі прибираємо з вогню і даємо йому охолонути.
  4. Збиваємо яйця і вливаємо їх в тісто. Вимішуємо.
  5. Тісто має вийти однорідним і злегка стікаючим з ложки.
  6. З допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто невеликими кружечками на деко з пергаментом. Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 160 градусів.
  7. Приступимо до приготування крему. Розтираємо курячі жовтки з цукром. Кип’ятимо молоко.
  8. У жовтки додаємо крохмаль. Збиваємо до повної однорідності.
  9. Вводимо в масу гаряче молоко тонким струменем. Продовжуємо збивати віночком.
  10. Ставимо масу на повільний вогонь, додаємо вершкове масло і ванілін. Вимішуємо міксером до загустіння.
  11. Готові шу розрізаємо і наповнюємо заварним кремом.
  12. Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом готово. Можна пробувати!

Тістечко «Шу» з кракелюр

Тістечко «Шу» з кракелюр – це яскраве і смачне ласощі, яке стане справжньою прикрасою будь-якого свята. Щоб приготувати такий апетитний десерт, використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Крем – за смаком.

Для кракелюри:

  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Барвник харчовий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося кракелюр. Підготуємо основні для нього інгредієнти.

Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску.

Крок 3. Додаємо до борошна цукор.

Крок 4. Дрібно рубаємо шматок добре охолодженого вершкового масла.

Крок 5. В борошно з цукром, можна додати трохи барвника, щоб зробити кольоровий кракелюр.

Крок 6. У загальну масу викладаємо нарізане масло.

Крок 7. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 8. Отриманий ком кладемо на робочу поверхню з пергаментом.

Крок 9. Накриваємо кому ще одним шматком пергаменту і тонко розкачуємо його. Прибираємо на час в морозилку.

Крок 10. Приготуємо заварне тісто – основу тістечок. Шматочки вершкового масла кладемо в сотейник. Сюди ж вливаємо воду, додаємо сіль і цукор.

Крок 11. Окремо просіваємо борошно.

Крок 12. Сотейник ставимо на плиту. Нагріваємо до розплавлення масла.

Крок 13. Прибираємо з вогню і додаємо всю муку.

Крок 14. Масу добре вимішуємо і ставимо на повільний вогонь.

Крок 15. Прогріваємо і добре вимішуємо тісто.

Крок 16. Перекладаємо заготовку у велику миску, даємо йому трохи охолонути.

Крок 17. Розбиваємо сюди чотири курячі яйця.

Крок 18. Після кожного яйця ретельно вимішуємо тісто.

Крок 19. П’яте яйце збиваємо в окремій мисці і поступово вливаємо його в тісто.

Крок 20. Вимішуємо тісто до густого однорідного стану. Можливо все яйце вливати не потрібно, якщо бачите, що консистенція вже достатня.

Крок 21. Перелити тісто в кондитерський мішок.

Крок 22. Вливаємо його кружечками на деко з пергаментом.

Крок 23. Дістаємо з морозилки кракелюр, вирізаємо з нього невеликі гуртки.

Крок 24. Ці гуртки кладемо на заварне тісто.

Крок 25. Випікаємо тістечка близько 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 26. Остуджуємо тістечка, акуратно зрізаємо їх капелюшки і начиняємо кремом за смаком.

27 Крок. Тістечко «Шу» з кракелюр готово. Пригощайтеся!

«Шу» з карамеллю в домашніх умовах

«Шу» з карамеллю в домашніх умовах порадує вас апетитним виглядом і неповторним смаком. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Ідеальне рішення для святкового кенді-бару або фуршету. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 75 гр.
  • Цукор – 2 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Для кракелина:

  • Цукор – 95 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Борошно – 95 гр.

Для крему карамельного:

  • Вершки – 250 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Желатин – 3 гр.
  • Вода – 18 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо карамельний крем. Желатин розвести у воді і залишаємо набухати.

Крок 2. Цукор розтоплюємо на слабкому вогні в сотейнику, вливаємо в нього гарячі вершки і вимішуємо до однорідності. Прибираємо з вогню і вводимо желатин. Вимішуємо, закриваємо крем плівкою і прибираємо на час в холодильник.

Крок 3. Приготуємо кракелин. Просіваємо борошно, додаємо цукор і шматочки вершкового масла.

Крок 4. Замішуємо круте тісто і розгортаємо його в тонкий пласт. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильник на час.

Крок 5. Приготуємо основне тісто. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, воду, сіль і цукор.

Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і додаємо борошно, вимішуємо до однорідної тесту. Після повертаємо заготовку на плиту і готуємо близько 2-3 хвилин, безперервно помішуючи.

Крок 7. Даємо трохи охолонути тесту і поступово вливаємо в нього яйця. Вимішуємо до гладкості.

Крок 8. Тісто переливаємо в кондитерський мішок і видавлюємо невеликими гуртками на деко з пергаментом. З кракелина вирізаємо невеликі гуртки. Розігріваємо духовку до 250 градусів. Ставимо сюди деко і відразу вимикаємо. Залишаємо на 15 хвилин. Після включаємо духовку до 170 градусів і допікаємо до готовності.

Крок 9. Спечені тістечка охолодити, зрізаємо з них верхівку.

Крок 10. Наповнюємо частування кремом і закриваємо кришкою.

Крок 11. «Шу» з карамеллю в домашніх умовах готово. Пригощайтеся!

Тістечко «Шу» з вершками

Тістечко «Шу» з вершками – це дуже смачний і нескладний у виконанні рецепт для домашнього чаювання або святкового столу. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте своїх близьких.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 36 шт.

Склад:

Для заварного тіста:

  • Борошно – 230 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Для крему:

  • Вершки 33% – 0,5 л.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • ванільний Екстракт – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло, воду, сіль. Повільно доводимо до кипіння і постійно помішуємо. Відправляємо в масу просіяне борошно, продовжуємо вимішувати тісто до однорідності на невеликому вогні. Далі даємо трохи охолонути і вмішуємо по одному яйця.

Крок 2. Отримане тісто переливаємо в кондитерський мішок і починаємо видавлювати його на деко з пергаментом або тефлоновим килимком.

Крок 3. Видавлюємо тісто невеликими кульками. Після їх випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Дістаємо тістечка з духовки і даємо їм охолонути. Акуратно зрізаємо верхівки заготовок.

Крок 5. Збиваємо густий крем з жирних вершків, цукрової пудри, ванільного екстракту. За допомогою кондитерського мішка наносимо крем на заготовки без верхівки.

Крок 6. Закриваємо частування з кремом верхівками. Для прикраси можна обсипати цукровою пудрою.

Крок 7. Тістечко «Шу» з вершками готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Тістечко «Шу» зі згущеним молоком

Тістечко «Шу» зі згущеним молоком – це неймовірно смачне ласощі для вашого сімейного свята або чаювання. Таке частування нікого не залишить байдужим, а також порадує яскравим і привабливим виглядом. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 230 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир сирний – 2 ст. л.
  • Молоко згущене варене – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Крем заварний – 1 л
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо тісто. Розтоплюємо на невеликому вогні вершкове масло, вливаємо воду, сіль. Додаємо сюди просіяне борошно, продовжуємо вимішувати тісто до однорідності на невеликому вогні. Далі даємо трохи охолонути і вмішуємо яйця.

Крок 2. Отримане тісто переливаємо в кондитерський мішок і починаємо видавлювати його на деко з пергаментом або рослинним маслом (можна вершкове).

Крок 3. Після заготівлі випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Для смачної начинки з’єднуємо варене згущене молоко, сир, заварний крем і ванілін.

Крок 5. Ретельно вимішуємо вміст до утворення однорідного крему.

Крок 6. З остиглих тістечок зрізаємо верхівку. Вливаємо сюди начинку і закриваємо її верхівкою назад.

Крок 7. Тістечко «Шу» зі згущеним молоком готово. Прикрашайте цукровою пудрою і подавайте до столу!