Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для пиріжків з сухими дріжджами — це основа для випічки, яку можна просто приготувати в домашніх умовах. У цій статті ми детально розберемо 10 найпопулярніших і простих рецептів для приготування тіста з швидкодіючими дріжджах. З нього можна приготувати пироги, пиріжки з різними начинками, піцу і багато іншого.

Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Працювати з сухими дріжджами дуже просто. Такі дріжджі більш активні, тому замішування тіста відбувається швидше, його відразу можна обробляти і ліпити пиріжки.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Борошно пшеничне 900 гр.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі 3.5 ч. л.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Масло оливкове 80 гр.
  • Вода 550 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати тісто для пиріжків з сухими дріжджами? Борошно просійте кілька разів. Пересипте її в миску. Додайте сухі дріжджі, сіль і цукор.
  2. Потім влийте оливкове масло. При бажанні його можна замінити на будь-яке інше рослинне масло.
  3. підігрійте Воду до 36-37 градусів. Влийте воду в миску до сухих інгредієнтів.
  4. Замісіть тісто, спочатку воно буде дуже сильно липнути до рук, але потім в процесі замішування стане гладким і еластичним. Тісто залиште в теплому місці на 1 годину, за цей час він добре збільшиться в об’ємі.
  5. Після всіх цих нескладних маніпуляцій можна приступати до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на воді

Для пиріжків підійде пісне дріжджове тісто. Зазвичай для його приготування використовують просту очищену воду. Однак, щоб тісто стало більш повітряним і краще наситилося киснем, звичайну воду можна замінити на газовану.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 7-10 гр.
  • Борошно – 550 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло соняшникове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Підігрійте Воду до температури 36-40 градусів, розчиніть в ній цукор, а потім додайте сухі дріжджі і пару столових ложок борошна. Все ретельно перемішайте.

2. Накрийте Миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

3. Коли опара підійде, додати в неї сіль і склянку борошна, добре перемішайте. Знову накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплі на півгодини.

4. За півгодини опара збільшиться в об’ємі в кілька разів. Додайте в неї олію і поступово вводите решту просіяне борошно. Замісіть тісто.

5. Коли тісто стане досить щільним, викладіть його на просыпанную мукою стільницю і продовжуйте вимішувати руками.

6. Миску змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.

Приємного апетиту!

Простий рецепт здобного тіста для пиріжків з сухими дріжджами на воді

Пиріжки з вишнею, яблуками, варенням, картоплею, капустою або грибами – не важливо, тісто можна замішувати за одним рецептом. Здобне тісто на воді і сухих дріжджах однаково добре підходить для смаження на сковороді і запікання в духовці.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Масло рослинне – 25 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до кімнатної температури. Тільки в комфортній температурі дріжджі почнуть працювати.

2. В окремій мисці змішайте сіль, цукор, сухі дріжджі. Потім влийте туди тепле молоко.

3. У миску додайте жовток, ще раз добре перемішайте масу. Накрийте Миску харчовою плівкою і залишити опару на 20-25 хвилин в теплому місці.

4. Потім додайте частинами просіяне борошно в опару і замісити тісто.

5. Додаючи борошно спостерігайте за консистенцією тесту, щоб випадково не перевищити норму борошна і не зробити тісто занадто жорстким.

6. Коли тісто стане дуже щільним, перекладіть його на стіл або дошку і продовжуйте вимішувати тісто руками.

7. Розтопіть на повільному вогні вершкове масло. По столовій ложці починайте вмішувати масло в тісто. У підсумку ви отримаєте однорідне, еластичне тісто, з яким буде легко працювати.

8. Змастіть миску олією і покласти в неї тісто. Залиште його в теплому місці на годину. Добре підійшло тісто відразу можна обробляти і ліпити пиріжки.

Приємного апетиту!

Як приготувати заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами?

Заварне тісто – це тісто, замішуючи яке борошно заварюють в окропі. Таке тісто роблять для еклерів, пельменів, мантів, вареників, чебуреків, пиріжків і домашньої піци. Вироби виходять м’якими і не опадають.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10-12.

Склад:

  • Вода – 120 мл
  • Молоко – 120 мл
  • Масло вершкове – 110-120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і молоко. Масло наріжте на невеликі кубики і додати в каструлю. Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть масу до кипіння. Простежте, щоб масло повністю розтанула.

2. Після закипання зніміть каструлю з вогню і додайте борошно. Швидко розмішуйте інгредієнти до утворення однорідної маси.

3. Після того, як тісто придбає гладку і однорідну структуру, рівномірно розподіліть його по дну каструлі і поверніть її на середній вогонь. Через деякий час тісто почне потріскувати. Якщо на дні утворилася скоринка, значить суміш досить підсушився і можна знімати її з вогню.

4. Тісто трохи остудіть. Потім по одному додайте всі яйця, кожен раз добре вимішуючи тісто.

5. Готове тісто має бути гладким і блискучим. Можна відразу використовувати його або залишити на зберіганні в холодильнику, але не більше, ніж на 3 години.

Приємного апетиту!

Дуже смачне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на молоці

Дріжджове тісто дуже добре підходить для виготовлення пиріжків з будь-якою начинкою. Таке тісто можна ароматизувати такими натуральними добавками, як ваніль або цедра апельсина, тоді ваша випічка буде ще більш смачною і ароматною.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400-500 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підігрійте молоко до 35-36 градусів. Додайте в молоко цукор і дріжджі, розмішайте і залишіть на 15 хвилин в теплому місці.

2. За цей час на молоці може утворюватися піна.

3. Яйце має бути кімнатної температури. Яйце збийте з сіллю.

4. Масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і змішайте зі збитим яйцем.

5. Змішайте дріжджову і яєчну масу.

6. Борошно заздалегідь просіяти через дрібне сито. Всипте борошно в миску до рідких інгредієнтів. Починайте замішувати тісто віночком. Коли тісто стане густим, перекладіть його на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати руками.

7. Тісто має бути еластичним і гладким. Змастіть соняшниковою олією миску і покладіть в неї тісто. Залиште його в теплому місці на 50-60 хвилин.

8. Потім пам’ятайте тісто руками 10-15 хвилин і знову залиште його на 50 хвилин рости в теплому місці. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.

Приємного апетиту!

Пишне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на кефірі

Дріжджове тісто на кефірі дуже легко замішується, швидко підходить, а особливо радує те, що воно дуже зручно в роботі. Випічка з нього виходить м’якою, пухкою і довго не черствіє.

Час готування: 160 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 450 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кефір 3,2 % – 250 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кефір дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте в кефір дріжджі. Перемішайте і залиште на 20 хвилин. Потім вбийте яйце в кефірну опару, всипте цукор, сіль і перемішайте.

2. Борошно просіяти через дрібне сито. Починайте всипають невеликими частинами борошно в кефірну опару. Замішуйте тісто без грудок.

3. Коли заважати лопаткою буде важко, викладіть тісто на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати його руками, додаючи борошно.

4. Коли тісто перестане липнути до рук і придбає однорідну консистенцію, накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

5. Потім ще раз трохи перемніть його і залиште підходити повторно. Потім можна приступати до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Повітряне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на молоці

В будь-якому рецепті є свої тонкощі, дотримання яких забезпечує успіх страви. При приготуванні дріжджового тіста потрібно запастися терпінням і дати час тесту дуже добре підрости.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 24.

Склад:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1/3 склянки
  • Борошно пшеничне – 700 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте сухі дріжджі і цукор, додайте три столові ложки теплого молока і розмішайте. Сюди ж всипте дві столові ложки борошна і ще раз добре перемішайте. Залиште опару на 10-15 хвилин в теплому місці.

2. В окрему миску просійте борошно і додайте в неї сіль, влийте молоко, що залишилося, перемішайте.

3. Потім додайте в тісто підрослу опару, ретельно перемішайте. Накрийте миску чистим рушником і залиште тісто в теплому місці на 50-60 хвилин.

4. Коли тісто добре підросте, перемніть його ще раз руками і приступайте у ліпленні пиріжків.

Приємного апетиту!

Тісто для пиріжків з сухими дріжджами для смаження на сковороді

Цей рецепт підійде для тих, хто без особливих зусиль хоче приготувати пишні та смачні пиріжки з начинкою. Для смажених пиріжків підійде навіть пісне тісто, приготоване без яєць і вершкового масла.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 24.

Склад:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Дріжджі – 22 гр.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно – 0,8-1 кг

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте і розчиніть у ньому цукор і сухі дріжджі, залиште цю суміш в теплому місці на 15 хвилин. У глибокій мисці збийте яйця і половину просіяного борошна. Потім додайте в тісто дріжджову масу, добре перемішайте.

2. Частинами продовжуйте додавати борошно і замішують тісто.

3. Коли тісто стане досить щільним, просыпьте стіл борошном і продовжуйте вимішувати тісто руками. Тісто має стати гладким і перестати липнути до рук.

4. Потім додайте в тісто олію і місіть, поки масло не вбереться повністю. Грудку тіста покладіть в миску і залиште його на 40-50 хвилин в теплому місці.

5. За цей час тісто збільшиться в кілька разів, добре розімніть його руками, потім дайте відпочити ще 20 хвилин і приступайте до формування пиріжків.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тіста з сухими дріжджами для пиріжків в духовці

Для запікання пиріжків в духовці ідеально підійде здобне дріжджове тісто, приготовлене на вершковому маслі. Випічка виходить дуже повітряної, ароматною і довго не черствіє.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 550 гр.
  • Дріжджі – 5 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.

Процес приготування:

1. У миску всипте дріжджі і влити кефір, перемішайте ці інгредієнти. Потім додайте сіль, цукор, яйце і розтоплене вершкове масло.

2. Борошно просійте і частинами введіть її в рідку масу. Спочатку замішують тісто лопаткою або ложкою.

3. Коли тісто стане щільним і збереться у грудку, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками протягом 10-15 хвилин.

4. Глибоку миску змастіть рослинною олією і покласти в неї тісто. Накрийте Миску харчовою плівкою, залишити тісто в теплому місці на 1-1,5 години.

5. За цей час тісто збільшиться в об’ємі і буде готовий до подальшої роботи.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт тіста з сухими дріжджами для пиріжків в хлібопічці

Дріжджове тісто можна приготувати різними способами. Один з найбільш простих і менш трудозатратных – це скористатися хлібопічкою. При наявності на кухні цієї техніки, з таким рецептом впорається навіть початківець кулінар.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнт и:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 500-550 гр.
  • Сіль – 0,5-1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове розм’якшене – 50 гр.
  • Молоко – 320 мл
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В чашу хлібопічки влийте молоко, соняшникова олія і покладіть розм’якшене вершкове масло.

2. Потім просіяти борошно.

3. У борошні зробіть поглиблення і всипте цукор, сіль і сухі дріжджі.

4. Чашу помістіть в хлібопічку та встановіть програму «Тісто». Через 1,5 години хлібопічка повідомить про готовність тесту.

Приємного апетиту!